Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kamzíci vyrovnali stav série, nájazdová dráma v Trenčíne

Prinášame vám sumár dnešných zápasov play-off slovenskej Extraligy!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Poprad - HKM Zvolen 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 23. Boltun (Kasík, Hvila), 36. R. Rapáč (Hvila, Boltun), 52. Kroták (Kašík, Fabian) - 28. Puliš (Brabenec). Rozhodovali: Jonák, Mullner – Junek, Šefčík, vylúčení: 9:12, navyše: Brabenec (Zvolen) 10 minút nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2693 divákov

/na zápasy 2:2/

Poprad začal aj druhý domáci zápas náporom a už po minúte hry mal gól na hokejke Matúš Paločko. Domáci hýrili pohybom, hrali nátlakovo a vytvárali si aj ďalšie šance, Baroš vo zvolenskej bránke bol však pozorný. Hosťujúci Zvolen sa dostal k slovu až v presilovke pri vylúčení Paločka, prvá tretina však bola bezgólová.

V druhej dvadsaťminútovke sa zaplnené tribúny dočkali aj gólov. Ako prví sa presadili Popradčania, keď sa presadil Boltun – 1:0. Poprad však dlho vo vedení neostal. To ako sa využívajú presilovky domácim ukázal Zvolen a v 28. min vyrovnal na 1:1 presnou strelou k tyčke Radovan Puliš. Poprad sa ešte pred druhou sirénou opäť dostal do vedenia, keď po Hvilovej prihrávke vymietol pravý horný roh Barošovej bránky Rapáč.

V tretej tretine sa očakával tlak Zvolena, ale Poprad stále forsíroval útočný hokej a nedovoľoval súperovi usadiť sa v jeho pásme. Zvolenskí hráči sa navyše viac krát nechali vylúčiť a súperovi sami ponúkli šancu rozhodnúť. V 52. min sa puk z Krotákovej hokejky odrazil za prekvapeného Baroša a bolo rozhodnuté – 3:1. Záver ešte okorenila hromadná bitka, no na stave sa už nič nemenilo. Poprad vyrovnal stav série na 2:2.

Dukla Trenčín - HC´05 Banská Bystrica 5:4 pp a sn (1:0, 2:2, 1:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 18. Petrovický (Mikula, Dudáš), 24. Petrovický, 25. Filo (Dudáš, Koyš), 59. Melichárek (Hlinka, Dudáš), roz. nájazd Dudáš - 22. Surový (Kytnár, White), 38. Guimond (Hudec, Handzuš), 41. Kudrna (Handzuš, Hudec), 57. Kafka (Handlovský, Rosandič)

/na zápasy 1:3/

Začiatok stretnutia pod Čákovým hradom sa omeškal asi o pätnásť minút, keď domáci fanúšikovia privítali hráčov Dukly efektným vhodením letiacich pokladničných blokov na ľad. Úvodné minúty veľa vzruchu nepriniesli, opäť len kopírovali opatrné úvody z uplynulých duelov. Až v 7. minúte Petrovický priťukol Zlochovi, ktorý v samostatnom nájazde zvolil krátky bekhendový blafák, no Košarišťan stihol spojiť betóny. Trenčín hral v psychickom kŕči, Bystrica sa nasilu do ofenzívy netlačila. Rovnako ako v piatok sa všetko zlomilo v závere. Najskôr Bystričania trestuhodne nezakončili gólom prečíslenie troch na jedného. Potom sa pozabudli v útočnom pásme, Dudášovu prihrávku Mikula na modrej preposlal Petrovickému a ten prestrelil Košarišťana. Trenčín sa vôbec prvýkrát v celej sérii dostal v zápase do vedenia.

Netešil sa z neho ale dlho. Už 65 sekúnd po návrate zo šatní nechala domáca defenzíva pred Konrádom osamoteného Surového, ktorý efektným blafákom vyrovnal. Dukla si z následného tlaku vynútila 20-sekundovú početnú prevahu o dvoch hráčov a využila ju. Kozákova tečovaná strela sa po súbojoch v bránkovisku odrazila k Petrovickému, ktorý puk dorazil do siete. Už o 28 sekúnd vypálil pri pokračujúcej presilovke Dudáš a jeho strelu tečoval za Košarišťana osamotený Filo - 3:1. Bystrica následne "dusila" domácich pred Konrádom, ten však podržal svoj tím pri nebezpečných zakončeniach Surového, Whitea, ale aj Handzuša. Gól visel na vlásku a v 38. minúte napokon aj padol, vylúčenie Habšudu potrestal už po štyroch sekundách tvrdou delovkou od modrej Guimond.

Tridsať sekúnd po druhej prestávke Handzuš nabil Kudrnovi, ktorého strela príklepom zastihla Konráda nepripraveného - 3:3. Domácich gól psychicky položil, čo bolo vodou na bystrický ofenzívny mlyn. Hosťom patrila herná iniciatíva a pokračovali v aktívnom zamestnávaní Konráda, pri ktorom trávili väčšiu časť každého striedania. Vyplatilo sa im to napokon v 57. minúte, keď odrazený puk dorazil do bránky Kafka a Bystrica bola jednou nohou v semifinále. Šesťdesiatpäť sekúnd pred koncom sa ale Trenčanom počas hry bez brankára podarilo vyrovnať, Melichárkova bekhendová dorážka rozburácala štadión a poslala duel do predĺženia.

V ňom sa nič vážnejšie nestalo až do 70. minúty, keď Šišovský vysunul Hlinku, no ten v nájazde na Košarišťana prestrelil. O víťazovi tak rozhodli až samostatné nájazdy. Ten jediný premenil v deviatej sérii úspešným príklepom Martin Dudáš.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články