Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tretie zápasy priniesli drámu v Poprade i v Trenčíne

Hokejisti Banskej Bystrice triumfovali aj v treťom štvrťfinále na ľade Dukly Trenčín 3:2 a v sérii sa ujali vedenia 3:0 na zápasy. Postup do semifinále tak môžu spečatiť už v sobotu. V Poprade o víťazstve Zvolenčanov rozhodli až samostatné nájazdy.
Zdroj: TASR - Trenčan Dudáš v potýčke s Bystričanom Birom
Zdieľajte:

Dukla Trenčín - HC 05 Banská Bystrica 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Góly: 40. Koyš (Filo), 43. Filo (Habšuda, Stantien) - 9. Kudrna (Bambúch), 28. White (Handzuš, Guimond), 60. Kousalík (Kafka, Heizer). Rozhodovali: D. Konc, Kubuš - Orolin, J. Tvrdoň, vylúčení: 7:8 navyše Dudáš 10 min za údery - Biro 10 min za údery, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3891 divákov. /na zápasy 0:3/

V Trenčíne sa rovnako ako v úvodných dvoch dueloch pod Urpínom začalo opatrne. Domáci sa postupne osmelili a na koňa ich posadila 46-sekundová presilovka o dvoch hráčov. Síce v nej Košarišťana výrazne neohrozili, dostali sa do tempa. Koyš si v 9. minúte ideálne nakorčuľoval na os útočnej tretiny, prebral puk, no v samostatnom sóle cez dieru v bystrickej obrane mu efektné zakončenia nevyšlo. Dukla následne nevyužila ani ďalšiu početnú prevahu, hoci dorážky Staniena a Koyša si pýtali gól. Najviac vzruchu priniesol záver tretiny. V 19. minúte najskôr Kudrna prenikol poľahky po ľavom krídle cez Bokroša a krátkym blafákom do bekhendu prekonal Konráda - 0:1. Dvadsaťdeväť sekúnd pred koncom si to následne rozdali domáci Dudáš a hosťujúci Biro, čo rozprúdilo aj slušne zaplnené tribúny.

V druhom dejstve sa atraktívny hokej zmenil na márnu snahu domácich v tieni bystrického pozorného bránenia. Dukla sa nevedela presadiť cez útočnú modrú a hostia jej trápenie trestali. V 27. minúte po strele Bambúcha ešte zazvonila za Konrádom žŕdka, no už o minútu dorazil vyrazenú strelu Guimonda do bránky z bezprostrednej blízkosti White - 0:2. Najväčšiu drámu opäť priniesla až posledná minúta. Aktívne napádanie Fila prinútilo dovtedy nezlomnú defenzívu hostí k chybe, k puku sa na kruhu dostal Koyš a príklepom do pravého horného rohu vlial domácim potrebnú krv do žíl - 1:1. Tí mohli v závere aj vyrovnať, v stopercentnej príležitosti však Melichárek minul a Bokrošove sólo zneškodnil Košarišťan.

Domáci, pokropení živou vodou, začali tretiu tretinu ako z partesu. Košarišťan sa obracal na všetky strany, no v 43. minúte druhýkrát kapituloval, keď ho presne mierenou strelou prekonal Filo - 2:2. Vyrovnávajúci gól prebudil domáce tribúny a Trenčania hnaní dopredu zvýšili početnosť streľby. Ďalší priebeh priniesol obojstranne vyrovnaný hokej, v 57. minúte však vyletela Koyšova hokejka vysoko do Kafkovej tváre a útočník domácich dostal štvotminútový trest. Dukla úspešne odolávala, 51 sekúnd pred koncom však Kousalík prestrelil Konráda a výrazne priblížil Bystricu k semifinále.

Povedali po zápase:
Roman Stantien, tréner Trenčína: "Nepremenili sme presilové hry v prvej tretine, no za stavu 0:2 sa chalani zdvihli. Vyrovnali sme a v tretej tretine sme mohli dať aj gól navyše. Čo sa stalo potom, komentovať nebudem, pretože už jednu pokutu som dostal. Nebudem tu nikoho dotovať. Ten, kto to videl, vie, o čom hovorím."
Branislav Konrád, brankár Trenčína: "Bojovali sme. Od začiatku zápasu sme boli lepší, bohužiaľ, oni nám zase dali góly v presilovkách, a to rozhodlo. Verím, že to nebol posledný domáci zápas. Ukázali sme, že dá sa s nimi hrať. Škoda, tretí gól nemal padnúť, mal som to proste chytiť. Je to 0:3 na zápasy, bude to ťažké, ale zbrane neskladáme. Ideme bojovať ďalej."
Martin Filo, útočník Trenčína, v zápase 1+1: "Starší chlapci nám povedia, že aj takáto nepriaznivá séria sa dá otočiť, veď majú s tým skúsenosti. Je to o psychike, nie o fyzických silách. Zajtra je nový deň, musíme to spraviť a vyhrať."
Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Bolo to veľmi náročné stretnutie pre oba tímy. Pre nás bolo dôležité, že sme ustáli oslabenia v prvej tretine. Dostali sme sa do vedenia, zvýšili sme na 2:0. Bohužiaľ, individuálna chyba pred koncom druhej tretiny vliala domácim sily a v tretej sa pustili do nás. Prežívali sme veľmi ťažké chvíle, ale oklepali sme sa a nakoniec sme zápas dotiahli do víťazného konca.
Petr Kousalík, obranca B. Bystrica a autor víťazného gólu: "Dve tretiny sme hrali, čo sme potrebovali, držali sme sa. Po našej veľkej chybe sme však inkasovali prvý gól a na začiatku tretej tretiny aj vyrovnávajúci. Domáci potom mali navrch, ale našťastie sme to ustáli a závere rozhodli."

HK Poprad - HKM Zvolen 2:3 pp a sn (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 8. Kroták, 18. Gríger (Takáč, Kasík) - 25. Brabenec (Puliš), 26. Bortňák (Podkonický), rozhodujúci nájazd Michal Chovan. Rozhodovali: J. Konc, Jura - Gajan, Smrek, vylúčení: 8:12 na 2 min, navyše: Rapáč (Poprad) 10 minút za údery, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3089 divákov /na zápasy 1:2/

Prvá tretina tretieho zápasu medzi Popradom a Zvolenom sa niesla od začiatku v nervóznom duchu. Na ľade sa množili šarvátka a hráči často sedeli na trestnej lavici. Vylučovanejší ale boli Zvolenčania, Popradu však v presilovke viazla kombinácia. Zaplnený popradský štadión zo sedadiel dvihla až žrď nastrelená z Kuraliho hokejky. O chvíľu neskôr išli domáci do vedenia, hrubú chybu v rozohrávke Zvolena excelentne potrestal v 8. minúte kapitán "kamzíkov" Arne Kroták - 1:0. Zvolenčania častými šarvátkami naďalej kúskovali hru a domácich nepúšťali do súvislého tlaku. Po druhý raz si gól Popradčania zakričali až v 18. minúte, keď sa po úniku Takáča presadil v presilovej hre mladík Gríger.

Úvod prostrednej časti hry bol plne v réžii hostí. Chovan ani Kentoš síce svoje šance ešte na kontaktný gól nepretavili, ale v 25. minúte sa to už podarilo Brabencovi. Po ideálnej prihrávke Puliša si blafákom vychutnal Kostúra a bolo 2:1. Už o minútu Zvolen vyrovnal, keď z neprehľadnej situácie vyťažil pred domácou bránou Bortňák. Vedenie mohol na popradské hokejky vrátiť Bartečko, ale v úniku 2 na 1 prestrelil. V polovici zápasu sa podarilo za chrbát zvolenských obrancov predrať Takáčovi, ale pri zakončení bol faulovaný a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. V ňom proti Barošovi popradský útočník ťahal za kratší koniec. Pred odchodom na druhú prestávku sa ešte ocitol vo veľkej príležitosti Paločko, ale ani on puk za Barošov chrbát nedostal.

Aj začiatok tretieho dejstva patril Zvolenu, ktorý dostával Popradčanov vo vlastnej tretine pod súvislejší tlak. Aktívny bol najmä Obdržálek, ktorého obrana "kamzíkov" eliminovala iba s vypätím všetkých síl. Poprad sa dostával do protiútokov, z ktorých Baroša ohrozil Boltun a po ňom Hvila. Keď sa ani na dvakrát nepresadil Kroták, päť minút pred koncom putoval na trestnú Suchý. Hostia zovreli domácich, ale víťazný gól sa im ani napriek veľkej snahe vsietiť nepodarilo. Na tom, že zápas smeroval do predĺženia, nezmenila nič ani presilovka Popradu v posledných dvoch minútach riadneho hracieho času.

Dráma pod Tatrami pokračovala. Hostia v predĺžení opäť hýrili aktivitou a tlačili sa pred Kostúra. Zahrmieť mohlo na druhej strane, keď tri minúty pred koncom desaťminútového extra času nastrelil konštrukciu bránky Tomáš Sýkora. Po ňom v súboji jeden na jedného neuspel pred Barošom ani Bartečko. Gólom sa neskončil ani zdrvujúci tlak Podtatrancov v samom závere predĺženia a tak na rad prišli nájazdy. V nich sa hneď v prvej sérii presadil Michal Chovan a rozhodol tretí zápas série v prospech hostí spod Pustého hradu, ktorí sa ujali vedenia v sérii 2:1 na zápasy.

Povedali po zápase:
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Ťažko sa hodnotí takto zbabraný zápas. Nešťastná druhá tretina, v ktorej sme pykali za hrubé individuálne chyby. Góly otriasli celým mužstvom. Hrali sme množstvo presilových hier, šance sme mali, ale góly sme nedali. Nájazd Bartečka v predĺžení sa musí premieňať. Samostatné nájazdy, to je momentálna dispozícia určených hráčov. Musíme dať hlavy hore, popasovať sa so situáciou. Zajtra nás čaká nový zápas."
Josef Turek, tréner Zvolena: "Zohrali sme výborný zápas. Prvú tretinu sme boli pod tlakom i vplyvom častých vylúčení. V druhej tretine sme nastúpili ako nový tím, rýchlymi gólmi sme vyrovnali. Záver a predĺženie bolo vyrovnané, na samom konci a v nájazdoch nás podržal Baroš. Celý tím musím pochváliť."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články