Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poprad zaskočil Zvolen, Trenčín futbalovo prehral

Svoje štvrťfinálové zápasy rozbehli aj tímy, ktoré skončili v základnej časi na treťom až šiestom mieste.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V prvom štvrťfinále play off hokejovej extraligy HC 05 Banská Bystrica zdolala Duklu Trenčín tesným rozdielom 1:0, keď o víťazstve rozhodol gól Kudrnu už v 26. min, odvtedy sa Trenčania len márne usilovali prekonať brankára Košarišťana, vrátane 16-sekundovej power play v samom konci zápasu. V druhom dnešnom zápase hokejisti HK Poprad vyhrali na ľade HKm Zvolen 4:3. Hostia o svojom triumfe rozhodli dvoma gólmi v záverečnej tretine.

HC 05 B. Bystrica - Dukla Trenčín 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Gól: 26. Kudrna (Kousalík). Rozhodcovia D. Konc, M. Novák - Gajan, Smrek, vylúčení 3:4, navyše Handlovský 10 min za napadnutie hlavy a krku - 10 min Novajovský za napadnutie zozadu, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 30. navyše M. Rosandič, 54. Lamper, 2123 divákov. Stav série 1:0.

Len veľmi ťažko sa hráči dostávali do zakončenia a keď aj vystrelili, bolo to bez razancie, alebo väčšej presnosti. Obaja brankári sa puku spočiatku dlho nedotkli. V 8. min po Daniškovom pokuse zasiahla lapačka Košarišťana, v 10-tej skúšal Konráda v bránke Kudrna, takéto strely však nemali šancu na úspech. V presilovkách narástla snaha, v 13. min sa v početnej výhode neujal bekhend Kozáka, v 17. min nádejne zapôsobil teč Melichárka, ktorému chýbala väčšia presnosť. Asi najväčšiu šancu spálil z Trenčanov po brejku Melichárek v oslabení, aj po ňom sa len márne čakalo na gól. V 20. minúte sa ponúkla pre domácich presilovka a strela Guimonda, alebo pokusy Handzuša a Surového v bezprostrednej blízkosti bránky len znásobili očakávanie.

V úvode druhej tretiny zazvonila po strele Hlinku v 22. min pravá žŕdka, ktorú potvrdil aj videorozhodca. O tri minúty neskôr Mikula nevyužil ďalšiu vhodnú parketu a jeho strela len oviala bránku. Domáci v 26. min vymysleli situáciu, na ktorú dlho čakali. Aj keď Kudrna nebol vo výhodnej pozícii, obkorčuľoval bránku, tiesnený z obrátky presne vystrelil a keďže brankár Konrád možno jedným okom sledoval aj nátlak dotierajúceho Handzuša, prvýkrát kapituloval. V tretej tretine hosťom nič nezostávalo, len viac pridať v ofenzíve, čo v 43. min využil Kafka a s jeho bekhendom mal Konrád dosť práce. V rovnakej minúte Kadura taktiež nenaplnil túžbu divákov, hosťom z nádeje neubral, najmä keď v 47. min Handlovský úplne zbytočne v strednom pásme fauloval. Neschopnosť Trenčanov gólovo zakončiť bola očividná, v 55. min ich navyše mohol potopiť v šanci Hudec, keby trafil bránku. Domáci brankár Košarišťan si udržal čisté konto až do konca a výrazným spôsobom prispel na tesné víťazstvo baranov.

Povedali po zápase:
Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Bol to typický zápas v play off. Prvý býva veľmi dôležitý, čakali sme takýto priebeh, aj s chudobnými gólmi. Teraz sme ho strelili my, v obrane sme hrali organizovane veľmi dobre. Aj nám nešli presilové hry, bolo to vydreté víťazstvo a mimoriadne cenné."
Roman Stantien, tréner Trenčína: "Čo povedať, tak ako sme prehrali 0:1, mohli sme aj vyhrať. Bol to úplne vyrovnaný zápas, rozhodol jeden gól. Nula na konte strelených gólov spočívala v tom, že sme hrali zle presilové hry a obrancovia súpera to zvládli veľmi dobre, my sme sa nevedeli cez nich presadiť. Okolo bránky to dobre pokryli a brankár Košarišťan zachytal výborne."
Andrej Košarišťan, brankár B. Bystrice: "Vždy môžem niečo zlepšovať, aj keď som gól nepustil, sme maximálne spokojní, nedostali sme gól, strelili jeden. Pár situácii pre mňa vážnych sa zrodilo, myslím však, že sme veľmi dobre bránili, blokovali strely, do šancí sme súpera nepúšťali. My sme urobili minimum chýb, Trenčín sa len veľmi ťažko dostával do pásma a takýto obraz hry sme udržali celý zápas."
Andrej Kudrna, strelec jediného gólu: "Jedno bolo, kto strelí gól, dôležité je víťazstvo a rodilo sa veľmi ťažko. Výborne zachytali brankári, škoda presiloviek, tam sa treba zlepšiť. Strelil som gól, nemyslel som, že bude jediný, teraz načerpáme sily a s pokorou nastúpime aj v utorok. Zabezpečená obrana a výborný brankár bude asi v zápasoch najdôležitejšie a predpokladám, že veľa gólov padať nebude. Musíme sa čo najviac sa tlačiť do bránky a výdatne strieľať, to by mal byť účinný recept."
Róbert Petrovický, jeden z najskúsenejších útočníkov Trenčína: "Bolo to o jednej chybičke, stáva sa, to rozhodlo. Asi na nás čaká väčšina takýchto zápasov. Aj nejaké šance sme mali, nebolo ich veľa, musíme sa vyspať a pripraviť na druhý zápas. Inak sme nehrali zle, mali by sme takto pokračovať, len góly treba streliť. Súper bol vyspelý na to, že vedel ubrániť aj tesný náskok, kúskoval hru, vyhadzoval nás do stredného i obranného pásma. Bystrica hrala veľmi dobrý obranný hokej."

HKM Zvolen - HK Poprad 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Góly: 15. Chovan (Obdržálek), 25. L. Jurík (Michal Chovan, Fekiač), 33. Škvaridlo (Juraško, Bortňák) - 12. Fabián, 31. Matis (Štrauch), 44. Kroták, 45. Gríger (Sýkora, Takáč). Rozhodovali: J. Konc, Jura - M. Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1896 divákov. Stav série 0:1

Zápas sa začal naozaj svižne a hneď v 2. minúte preveril Šimka Paločko a na domácej strane pohrozil tečom Slobodovej strely Bortňák. V 5. minúte Boltun nebezpečne dorážal Paločkovu strelu, ale Šimko bol na mieste. Domáci o minútu neskôr mali prvú tutovku v zápase, ale Škvaridlo sám medzi kruhmi trafil iba Kostúra. V 9. minúte Rapáč korčuľoval úplne sám na Šimka, ale vo finálnej fáze prestrelil bránu. Skóre otvoril v 12. minúte popradský obranca Fabián, strelou švihom od ľavého kruhu. V 15. minúte už bolo vyrovnané, keď sa Michal Chovan preštrikoval sám až pred Kostúra a krásnym blafákom vyrovnal. V 16. minúte hrali hostia presilovku a za Šimkom zazvonila tyčka. Následne hrali hostia dokonca 65-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale nedokázali ju využiť. Prvú tretinu ukončila presilovka domácich, ale ani tí z nej nič nevyťažili.

Druhá tretina začala podobne ako prvá. Pološance sa rodili na oboch stranách. V 24. minúte mieril tesne vedľa Sýkora. Z protiútoku však udreli domáci a peknú prihrávku Chovana od mantinelu premenil strelou bez prípravy Jurík. Zvolen zapol na vyššie obrátky a o dve minúty mali domáci ďalšiu šancu, keď Pulišovej strele z prvej chýbali iba centimetre. V polovici zápasu mal vyrovnanie na hokejke Matis, na prvýkrát mu to nevyšlo. Následne si však popradský útok vypracoval drtivý tlak, ktorý nakoniec skončil gólom a Matis sa po druhýkrát tešil už oprávnene. O dve minúty však domáci išli po druhý raz do vedenia, keď Škvaridlo jemne tečoval Juraškovu strelu. V 36. minúte mal šancu na vyrovnanie Takáč, puk skončil pod nič netušiacim Šimkom, ale nemal ho kto doraziť do siete. Druhú tretinu dohrávali domáci v oslabení, keď trestnú lavicu zohrievali najprv Ďaloga a po ňom Škvaridlo, ale domáci oslabenia ustáli.

Hostia začali tretiu tretinu presilovkou, ale hneď ako skončila, korčuľovali Jurík so Škvaridlom na samotného obrancu, no nakoniec z toho nič nebolo. V 44. minúte hrali presilovku, tutovku zahodil Bagín, následne však domácim hráčom unikol nestarnúci Kroták a vyrovnal na 3:3. O minútu neskôr už hostia viedli, keď sa z bezprostrednej blízkosti presadil tečom Gríger. Na domácich akoby "padla deka". V 54. minúte mali hostia prečíslenie dvoch na jedného, šanca z toho nakoniec nebola, ale o minútu neskôr za Šimkom po druhýkrát zazvonila žŕdka. V 56. minúte mal šancu na vyrovnanie Jurík, ale trafil iba Kostúra. Dve minúty pred koncom domáci za vlastnou bránkou vyrobili hrúbku a dvaja Popradčania sa mohli Šimka opýtať, kde to chce, ale Paločko nakoniec prestrelil. Domácim na vyrovnanie nestačila ani minútová hra bez brankára a Poprad sa tak ujal vedenia v sérii.

Povedali po zápase:
Josef Turek, tréner Zvolena: "Rozhodla situácia za stavu 3:2, keď sme viedli a mali sme presilovku. Bagin bol sám pred brankárom a namiesto toho, aby bolo 4:2, sme z protiútoku dostali lacný gól, podobne ako prvý. Séria nekončí, je to iba prvý zápas, ešte nás Poprad musí trikrát poraziť. My ešte vydolujeme nejaké veľké sily a budeme sa snažiť sériu zdramatizovať. Gratulujem Popradu k víťazstvu."
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Vždy je dôležitý vstup do play off. Škoda prvej tretiny, nájazd Rapáča či presilovka 5 na 3 sa musí využiť v takomto play off zápase. Škoda, že sme to nevyužili, mohli sme zápas rozhodnúť skôr. Súpera sme prestrieľali asi raz toľko, mali sme aktivitu a aj keď sme prehrávali, zaslúžene sne napokon vyhrali. Som rád, že sme po stránke taktickej i hernej tento dnešný zápas zvládli."
David Gríger, autor víťazného gólu Popradu: "Hrali sme ako jedno mužstvo a to bolo najdôležitejšie. Bojovali sme jeden za druhého. Pri mojom góle Samo Takáč mal puk v rohu, nahral to medzi kruhy Sykimu. Ja už som zbehol pred bránku. Veľmi mu tá strela nesadla. Strčil som tam hokejku a stečoval som to brankárovi úplne inde, kde to čakal. Išlo o dôraz pred bránkou. Našťastie mi to tam padlo a bol som veľmi šťastný. Víťazstvo sme si zaslúžili, bojovali sme od prvej do poslednej minúty a je to veľmi cenné víťazstvo. Chceli sme uspieť hlavne v tom prvom zápase. Je to výborné."
Michal Chovan, za Zvolen v zápase 1+1: "Toto sa nedá pomenovať. Toto je čistá naivita, toto čo sme predviedli. Dve tretiny hráme, potom za minútu dostaneme dva góly a prehráme si zápas. Toto sa v play off nemôže robiť a toto musíme úplne vymazať a zajtra hrať úplne inak. Urobili sme chyby ako tím, v presilovke sme dostali gól. Aj po mojej chybe sme dostali ďalší sprostý gól. Mali sme dať na 4:2 my a bolo by vybavené. Teraz sme si už povedali všetci, každý čo sme chceli a zajtra musíme nabehnúť s čistými hlavami. Zajtra musíme odviesť stotridsať percent."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články