Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Skalici sú so sezónou viacmenej spokojní, začiatky boli ťažké: "Prišli úplne neznámi hráči".

Skaličania skončili príliš skoro, akurát trénerovi sa sezóna zdala dlhá.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prívlastkom turbulentná by sa dala nazvať hokejová sezóna 2014/2015 HK 36 Hant Skalica. Posledný duel extraligového ročníka mužstvo odohralo na popradskom ľade, kde domácim "kamzíkom" podľahlo 1:6, ale už dva dni predtým bolo isté, že si vďaka 9. miestu udržalo príslušnosť v najvyššej súťaži. Skaličanov môže tešiť, že sa vyhli baráži a že majú devízu do budúcnosti, keďže vedenie klubu od úvodu sezóny vsadilo na mladosť s vhodným doplnením kádra.

Trénerovi Štefanovi Megovi sa zdalo, že tento ročník trval veľmi dlho. "V auguste sme skladali mužstvo, prišli hráči, ktorých nikto nepoznal. Prvé dve šestiny boli z našej strany veľmi zlé, pretože sme doma nedokázali vyhrať zápas. Neskôr sa to dvihlo, prišli iní hráči, pričom do tímu veľmi dobre zapadol útočník Komínek, ktorý s Vaškovičom a Stloukalom vytvorili dobrú útočnú prvú päťku. Dávali sme viac gólov, mužstvo sa chytilo, mali sme dobré zápasy a začali sme vyhrávať i doma. Po štyroch šestinách sme boli na 9. mieste. Veľmi dôležitý bol zápas v Žiline, kde sme prehrali 1:6 a odtrhla sa od nás. Dostali sme sa do hernej krízy, no prišli skúsení hráči a príchodom Pavla Brendla sa mužstvo začalo správať ináč. Bol obrovským prínosom pre celý tím a spoločne s ním hral dobre i Bruno Mráz. Vyšla nám posledná šestina sezóny, kde sme zvládli i odložený domáci duel so Žilinou 6:3. Z posledných piatich domácich stretnutí sme vyhrali štyri a myslím si, že práve to rozhodlo," konštatoval Mega, ktorému vedenie klubu prejavilo dôveru počas celej sezóny.

Kapitán Juraj Jurík je so sezónou tiež spokojný. Poukázal na najnižší klubový rozpočet v lige a aj preto sa zo skalickej šatne hlasno ozývala ľudová pieseň "Vysoký jalovec": "Najprv sme si chceli zaspievať našu tradičnú pieseň, ale Mireček (pozn. Lipovský) vymyslel ´Vysoký jalovec´, pretože on už je trošku starší a rád si zaspieva. Takže trošku folklóru na záver."

Po poslednom zápase sezóny 2014/2015 sa Jurík v kabíne poďakoval kolektívu za odvedenú prácu počas sezóny, mrzela ho iba posledná tretina na popradskom ľade, ktorú prehrali 0:4. "Keď sa pozriete na súpisky iných tímov a ako sú tí hráči zaplatení, tak pri našej mladej dravosti muselo rozhodovať srdce a bojovnosť v niektorých zápasoch. Týmto sme doma porazili Košice, Poprad, či Banskú Bystricu. Hokejovou vyspelosťou sú tieto tímy nikde inde, na záver som chlapcom poďakoval, že sme to zvládli a dohrali sezónu so cťou," povedal skalický kapitán.

Napriek tomu, že sa Skaličania vyhli záchranárskym prácam, mnoho hráčov nezažilo takúto skrátenú sezónu. "Končiť sezónu vo februári je veľký nezvyk. Človek ani nevie, čo bude najbližšie dva mesiace robiť. Je to však lepšie ako hrať baráž, pretože tam musíte vyhrať, play off ak vyjde, tak je to plus, baráž je o tom, že musíte. Nikto nechce zažívať krízové situácie, bolo by za možno zaujímavé vidieť ako by to náš mladý tím zvládol, no dobre, že to dopadlo takto," zamyslel sa Jurík.

Hlavný tréner i kapitán tímu sa zhodujú, že sa v Skalici vytvoril dobrý kolektív, z ktorého by sa dalo stavať i v ďalšej nasledujúcej sezóne. "Vedenie malo za cieľ stabilizovať klub, aby sa nešlo do nejakých veľkých dlhov a údajne to teraz je bez dlhov. Otázkou na manažment a vedenie Skalice je, že ako to potiahnu ďalej a ako budú ďalej budovať tento tím. Ako sme sa rozprávali v šatni, tak mnohí chalani by radi zostali. Kolektív je zdravý a najmä partia je výborná," zdôrazňuje Jurík. Tréner Mega pripomenul, že v závere sezóny sa vytvoril dobrý kolektív a bolo by dobré na niektorých hráčoch stavať aj do budúcna: "Čo bude ďalej, to je otázka na generálneho manažéra, uvidíme, ako to bude ďalej s financiami, či sa ich podarí zohnať viac alebo toľko ako tento rok. Podľa toho sa bude skladať i mužstvo. Bol by som rád, ak by po náročnej sezóne zostalo aspoň desať hráčov, ktorí by vytvorili základný kameň a postupne by sa káder dopĺňal."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články