Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice definitívne víťazom základnej časti, čaká ich opäť Liga Majstrov

Košičania sa tešia na Ligu majstrov, Kutálek spokojný s premiérou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti HC Košice sa triumfom nad Skalicou (5:2) v utorňajšom 51. kole extraligy definitívne stali víťazmi dlhodobej časti slovenskej extraligy, keď tri kolá pred jej koncom majú nedostihnuteľný jedenásťbodový náskok pred druhou Nitrou, ktorá zvíťazila na ľade Banskej Bystrice 3:2.

"Oceliari" položili základ svojho víťazstva už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:0. Ich poľavenie v koncentrovanosti potrestala Skalica v priebehu štyroch minút od 23. - 27. minúty, no Jiří Bicek v záverečným dvoch minútach druhej tretiny dvakrát skóroval a upokojil košické rady (5:2). "Potešilo ma to, pretože za stavu 3:0 sme trošku poľavili a začali sme viac vymýšľať. Súper dal dva rýchle góly a bolo dobré, že sme sa opäť odpútali na rozdiel troch gólov. Do tretej tretiny sme išli s vedomím, že máme náskok a môžeme si to uhrať. Napriek tomu sa musíme takýmto výpadkom vyvarovať," konštatoval po stretnutí Bicek.

Víťaz základnej časti má zároveň právo štartu v prestížnej hokejovej Lige majstrov (LM), kde Košičania v uplynulom ročníku ukončili pôsobenie už v skupinovej fáze. "Tešíme sa na ňu, podarilo sa nám opäť vybojovať si miestenku medzi najlepšími tímami Európy. Samozrejme, je to pre nás veľká šanca, aby sme sa pokúsili dostať ďalej ako v predchádzajúcej sezóne," uviedol ďalší dvojgólový strelec košického tímu Adam Lapšanský, na ktorého slová nadviazal Gabriel Spilar: "Vyhrať základnú časť a mať istotu LM je samozrejme veľmi dobré pre nás, ale i fanúšikov."

Premiérový zápas si v košickom drese odkrútil Tibor Kutálek, ktorý do metropoly východu prišiel na hosťovanie z Piešťan. "Prvé vystúpenie môžem hodnotiť pozitívne, tri dôležité body zostali doma a Košice sú víťazom základnej časti. Z mojej strany trošku náročnejšie cestovanie, iný štýl hokeja ako v Piešťanoch, ale od prvej tretiny sa to zlepšilo a verím, že sa to bude zlepšovať," povedal Kutálek, ktorý v 43. minúte napálil ľavú žŕdku Lipovského bránky a k svojmu príchodu dodal: "Niečo sa rozprávalo skôr, ale situácia po zápase v Skalici bola taká, že sa mám presunúť do Košíc a hneď sme sem cestovali spoločne s Adamom Drgoňom. Chlapci ma prijali veľmi príjemne, hodnotím to pozitívne a som šťastný, že som tu."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články