Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trojvýmena v Extralige

V našej hokejovej Extralige sa udiala zaujímavá zmena. Až traja hráči zmenili klub, no všetci medzi sebou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejový útočník René Školiak prestúpil zo slovenského extraligového klubu HK 36 Skalica a zamieril do konkurenčného HK Nitra. Opačným smerom išiel obranca Tomáš Nádašdi, no Záhoráci ho okamžite vymenili do Žiliny za českého beka Jana Dreslera. "Vlci" sa navyše posilnili aj o ďalšieho zadáka Michala Grmana, ktorý prišiel z kazašského Irtyšu Pavlodar. Informoval o tom oficiálne stránky klubov.

"Odchod Školiaka do Nitry môžem potvrdiť, k nám prichádza obranca Nádašdi s určitým finančným vyrovnaním, ktorého ale posúvame do Žiliny, odkiaľ prichádza do Skalice obranca Jan Dresler takisto s finančným vyrovnaním so Žilinou. S Mirom Zálešákom sme podpísali zmluvu do tejto sezóny. V prípade vypadnutia Senice v play-off počítam ešte s dvojicou Jurák a Všetečka, ktorá sa k tímu pripojí a bude pripravená v prípade neočakávaných zranení," povedal pre hokejportal.net generálny manažér Skalice Tibor Martinčič.

Školiak odohral v tejto sezóne extraligy 37 zápasov, strelil 4 góly a pridal k nim aj 29 asistencií. V novom pôsobisku by mal zaplátať dieru po odchode Čecha Štepána Novotného. Tridsaťšesťročný útočník sa v tomto ročníku objavil aj v pražskej Slavii, kde nastúpil na osem zápasov s bilanciou gól a dve asistencie.

Skúsený zadák Nádašdi si v aktuálnom ročníku pripísal 3 presné zásahy v 49 zápasoch. Do štatistík mu pribudlo aj 17 asistencií a mal 20 plusových bodov.

Dresler je rodák z Ostravy, sezónu začal v Havířove, následne prestúpil do Žiliny, kde odohral 36 zápasov, získal v nich 7 bodov (2+5), 13 mínusiek a 65 trestných minút. Dresler v minulosti pôsobil vo Vítkoviciach, Plzni, Chomutove, Znojme, Slavii Praha, či Karlových Varoch.

Tridsaťdvaročný Grman odohral za Pavlodar 18 stretnutí s bilanciou 3 góly a desať asistencií. V minulosti pôsobil v Karlových Varoch, Košiciach, Banskej Bystrici, či Liptovskom Mikuláši. "Grman skončil v Kazachstane a sme radi, že sme na záverečnú časť sezóny získali tak skúseného obrancu," uviedol pre oficiálnu stránku Žiliny športový riaditeľ Imre Valášek.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články