Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra podskočila na tretie miesto, Martin rozobral Piešťany

Dnes v podvečerných hodinách sa dohrávali dva zápasy 46. kola domácej hokejovej Tipsport extraligy, ktoré poznačila minulotýždňová snehová kalamita.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Nitra - HK Poprad 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 6. Štefanka (Lelkeš,Novák), 23. Štefanka (Lelkeš,Kuzma), 43. J. Ručkay (Slovák,Pupák)

V dohrávanom zápase 46. kola extraligy začali v súboji o tretiu priečku lepšie domáci hráči, ktorí sa v 6. minúte ujali vedenia gólom Štefanku. Ten po akcii Lukáša Nováka s Lelkešom prestrelil z ľavého kruhu Kostúra. Napriek priaznivému stavu pre domácich boli v prvej tretine aktívnejší hostia, o čom svedčí aj pomer striel 10:19. Od 23. minúty viedli Nitrania dvojgólovým rozdielom, obranca Kuzma vystrelil od modrej a po dorážke Lelkeša poslal puk za chrbát popradského gólmana opäť Štefanka. Päť minút pred koncom prostrednej mohli hostia znížiť, keď sa traja ocitli pred nitrianskou bránkou, ale Lakosil skvelým zákrokom po strele Lotyša Štalsa nedovolil zmenu. Na začiatku tretej tretiny zvýšil už na 3:0 Jakub Ručkay, ktorý sa po spolupráci so Slovákom odhodlal k streľbe a spomedzi kruhov prekvapil muža v popradskej bráne. Nitra sa výhrou posunula na tretiu priečku, Poprad je piaty.

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: ,,Poprad hral výborne, dobre korčuľoval, ale vždy keď tlak vrcholil, tak sme dali gól. V tretej tretine sme v podstate rozhodli o zápase tretím gólom hneď v jej úvode. Ďakujem divákom za podporu, najmä v závere.“

Milan Jančuška, tréner Popradu: ,,Výsledok nezodpovedá priebehu hry, mali sme veľmi dobrý pohyb, vypracovali sme si deväť čistých šancí, no zlyhali sme v koncovke, a preto sme dnes neuspeli. Pykali sme za drobné chyby, čo je škoda, lebo za dnešný výkon sme si zaslúžili bodovať.“

ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)

Góly: 4. Galamboš (Markovič,Smrek), 18. Podzinš (Zucker,Ďatelinka), 20. Važan (Markovič,Matejka), 34. Holovič, 35. Fujerík (Török,Ďatelinka), 40. Važan (Zucker,Galamboš), 41. Markovič (Smrek), 47. Varga (Markovič,Fujerík)

Skóre zápasu otvorili hostia už necelé štyri minúty po úvodnom buly. Na konci presilovkovej akcie sa ocitol Peter Galamboš. Do konca tretiny pribudli na martinskom konte ešte dva presné zásahy z hokejky legionára Ainarsa Podzinša a Michala Važana. V úvode prostrednej časti prelomili gólové suchoty aj domáci, postaral sa o to Marcel Holovič. To bolo poslednýkrát v dnešnom stretnutí, čo sa ,,havrani“ tešili z gólu. Do konca zápasu pridali ďalšie góly mladý Dominik Fujerík, tretinu uzatváral strelecky opäť Michal Važan, v poslednej časti duelu sa presadili Jaroslav Markovič a Tibor Varga. Martin si tak s prehľadom udržal siedme miesto, Piešťany zostávajú okupovať to ôsme.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR,hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články