Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Reakcie hráčov a trénerov po zápase

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v sobotu vo svojom šiestom zápase na MS v bieloruskom Minsku nad Talianskom 4:1 a definitívne si zabezpečili účasť v najvyššej kategórii aj v nasledujúcom roku. Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka stále bojujú aj o postup do štvrťfinále. Pred posledným skupinovým duelom majú na konte sedem bodov a patrí im 6. priečka v tabuľke A-skupiny.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Vladimír Vůjtek, tréner SR (zdroj RTVS): "Veľmi dobre sme začali, prvá tretina bola perfektná, bohužiaľ, dali sme v nej iba jeden gól. Na začiatku druhej sme to však napravili druhým gólom. Taliani hrali v závere vabank a mali aj šance. Podržal nás brankár Laco. Opäť sme sa nevyhli vylúčeniam, čo nás sprevádza na celom turnaji. Tie útočné fauly nie sú veľké, ale sú a píska sa to. Musíme si na to dať pozor. Postup do štvrťfinále nemáme vo svojich rukách, majú ho Francúzi. Uvidíme, ako dopadnú zajtrajšie a pozajtrajšie zápasy a čo sa stane do utorka."

Michel Miklík, útočník SR (zdroj: RTVS): "Všetci sme si uvedomovali, že hráme aj o záchranu, ale nechceli sme si to pripustiť a chceli sme hrať od začiatku uvoľnene. Vedeli sme že máme lepší tím. Od začiatku sme chceli viac korčuľovať, držať puk a nepúšťať ich do prečíslení. Body nepočítame, dva dni si oddýchneme a ideme na posledný zápas, potom uvidíme, ako bude vyzerať tabuľka."

Karol Sloboda: "V prvej tretine sme mali veľký tlak a veľa šancí, mohlo to byť aj viac ako 1:0. V druhej sme to trošku otvorili, ale dali sme dva góly, takže to bolo dobré. Po chybe sme dostali zbytočný gól, no potom sme to udržali a pridali ešte jeden. Veríme, že vyhráme nad Dánmi a postúpime do štvrťfinále."

Tomáš Marcinko, útočník SR (zdroj: RTVS): "Jednoduché to nebolo, aj keď pomer striel a aj hra boli na našej strane. No vyskytli sa niektoré momenty, ktoré sa nám nevydarili. Jano Laco nás podržal a nakoniec sme vyhrali."

Dávid Skokan, útočník SR: "Verili sme, že dnes vyhráme, nepripúšťali sme si žiadne zaváhanie. Podali sme koncentrovaný výkon a zvíťazili sme. Zatiaľ sa na turnaju nemáme za čo hanbiť. Ak posledný zápas zvládneme, môže sa stať ešte hocičo."

Tom Pokel, tréner Talianska: "Súper nás prevýšil vo všetkých činnostiach, bol lepší o celú triedu. Slováci boli veľmi silní, oveľa lepšie korčuľovali, boli rýchlejší, kým my sme hrali nevýrazne. Po ťažkom zápase s Kanadou sme zažili ďalší náročný večer. Zbytočné straty pukov nás stále lepší výsledok, Slováci naše chyby tvrdo trestali."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články