Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žilina prehrala v Banskej Bystrici, Kanko: "Bolo to zaslúžené"

Do Banskej Bystrice dnes pricestovala Žilina. Domáci nastúpili bez kapitána Michala Hudeca a niekoľkých dôležitých hráčov, čo mohlo o play-off bojujúcim „Šošonom“ pomôcť, no tri body ostali pod Urpínom. O zápase sme sa porozprávali s českým legionárom Petrom Kankom a obrancom Matejom Cuníkom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

„Chceli sme vyhrať a neriešili sme, že domácim chýba kapitán, ale zaspali sme úvod, nezachytili sme prvých osem minút, počas ktorých sme urobil dve hrubé chyby, dostali dva góly a Banská Bystrica zaslúžene vyhrala zápas,“ uznal športovo bývalý hráč napríklad aj Los Angeles Kings.

Druhá polovica zápasu bola určite vyrovnanejšia, hostia sa dostali do zápasu, z čoho pramenilo aj väčšie množstvo súbojov. Hostia ich radi dohrávali, čo nezostalo bez odozvy domácich hráčov, no všetko ostalo v rámci pravidiel. Prvé vylúčenie prišlo až v 43.minúte: „Ja si nemyslím, že by bol zápas nervózny, v hokeji sa takéto veci dejú. Nás však mrzí, že sme nedokázali vyhrať.“

Žiline sa pomaly vzďaľuje play-off, po dnešnom kole strácajú na ôsme Piešťany z deviatej priečky už osem bodov, sám útočník však boj o prienik medzi najlepších osem tímom nevzdáva: „Ešte nie je nič stratené. Do konca ostáva dosť zápasov a môže sa stať čokoľvek. My musíme bojovať do samého záveru a snažiť sa získať čo najviac bodov. V piatok nás čaká dôležitý duel so Skalicou, musíme ho vyhrať a potom sa uvidí, čo bude,“ uzavrel 30-ročný útočník.

Veľmi zaujímavý duel to však dnes bol pre obrancu Žiliny Mateja Cunika, ktorý je na severe Slovenska na hosťovaní práve z Banskej Bystrice: „Bolo to trochu divné, len pred dvoma týždňami som bol s týmito hráčmi v jednej šatni a teraz som hral proti nim. Nebol to síce rovnaký zápas, ako ostatné, ale nebral som to nejako rozdielne. Mal som len trochu zmiešané pocity.“

„Dohodli sme sa, že do Bystrice sa vrátim 15.2. a potom uvidíme. Nič konkrétne mi klub ešte nepovedal, budeme to riešiť potom,“ dodal obranca, ktorý oblieka v tomto ročníku už dres tretieho klubu.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články