Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žilina a Piešťany s debaklom, Oremus s Košicami opäť víťazne

Väčšina zápasov sa dnes vyznačovala kvalitným a vyrovnaným hokejom. Naopak, niektorým mužstvám zápasy 44. kola slovenskej hokejovej extraligy vôbec nesadli.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla Trenčín - MHC Mountfield Martin 3:4 (0:1, 2:2, 1:1)

Góly: 13. Markovič, 25. Varga (Galamboš), 26. Hossa (Bokroš,Andersons), 34. Stantien (Šišovský,Filo), 39. Markovič (Dlouhý), 42. Fujerík (Markovič), 43. Melichárek (Hossa,Nemec)

Zápas v Trenčíne bol súbojom tabuľkových susedov. Favoritom boli hokejisti Dukly, ktorí mali na svojom konte šesť víťazstiev v rade a pred Martinom si držali solídny náskok. Na opačnej strane čakali hostia v bielom, ktorým sa posledné stretnutia vôbec nevydarili. No boli to práve Turčania, komu sa podarilo otvoriť skóre. Prvým hráčom na listine strelcov bol Jaroslav Markovič. Siréna sa následne rozozvučala až v úvode druhej 20-minútovky, kedy zvýšil náskok ,,kosačiek“ Tibor Varga. O necelú minútu neskôr sa o prvý gól domácich postaral navrátilec Marcel Hossa. Povzbudzovanie nabudeného fanklubu ,,vojakov“ odmenil v 34. minúte syn trénera Romana Stantiena - Patrik. Radosť z vyrovnaného stavu pokazil fanúšikom v Trenčíne tesne pred koncom prostrednej časti druhým presným zásahom Jaroslav Markovič. Náskok hostí navýšil necelú minútu po úvodnom buly tretej tretiny Dominik Fujerík. Tibor Melichárek si nedal pokoj a presne o 60 sekúnd sa postaral o kontaktný gól. Martinčania nakoniec udržaním najtesnejšieho náskoku vyhrali.

Martin si víťazstvom nad Trenčínom upevnil siedmu pozíciu. Navyše sa mu podarilo čo-to ukrojiť z náskoku ,,vojakov“. Dukla sa zatiaľ nemá čoho báť. Pred play-off si drží šiestu pozíciu, ktorú môže ohroziť práve Martin.

HK Nitra - HK 36 HANT Skalica 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 15. Ručkay H. (Nadášdi, Stümpel), 40. Mráz (J. Ručkay, Štefanka), 48. Brendl (Bezúch,Krejčiřík)

I keď bol favorit zápasu na prvý pohľad jasný, nikto by nemal odvahu vysloviť to nahlas. Skalica totiž dokázala, že vie vyhrať nad ktorýmkoľvek tímom extraligy. V priebehu stretnutia sa ukázalo, že oba celky hrajú vyrovnanú partiu. Prvým prekonaným gólmanom sa stal Miroslav Lipovský. Osudnou mu bola hra v oslabení, ktorú pohotovo využil Henrich Ručkay. Stav zostal dlho nezmenený. Tento fakt sa nepáčil Richardovi Mrázovi. Tomu sa na druhýkrát podarilo zasunúť puk k pravej tyčke a domáci tak odchádzali do šatne s dvojgólovým vedením. Záhoráci sa strelecky prebudili až v polovici záverečnej 20-minútovky. Na listinu strelcov pribudol Pavel Brendl. Skalica cítila možnosť na vyrovnanie a tak sa snažila zo všetkých síl. Ani odvolanie brankára však nepomohlo a Nitra vyhrala na domácom ľade tým najtesnejším rozdielom.

Skalica sa snaží a urputne bojuje o miestenku do play-off, alebo aspoň o vyhnutie sa baráži. Keby dnes získala tri body, dotiahla by sa na predposlednú Žilinu. Nitra ukrojila z náskoku na Banskú Bystricu poriadnu kus. Od druhých ,,baranov“ ju po dnešku delí iba jeden bod.

HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Góly: 12. Matoušek (Zigo), 17. Rapáč (Brejčák,Stals), 25. Kroták (Kasík), 30. Hvila (Stals,Rapáč)

Dnes ťahali hostia zo stredného Slovenska za kratší koniec. Prvá tretina síce bola gólovo, aj herne vyrovnaná, no domácim ,,kamzíkom“ nakoniec nestačili. Prvý presný zásah si pripísal Tomáš Matoušek po chybe mladého Gápu. Pár minút pred koncom úvodnej časti vyrovnal Richard Rapáč. Hokejisti spod Tatier zaznamenali v prostrednej tretine ešte dva presné zásahy. Autorom toho prvého bol miláčik popradského publika Arne Kroták, posledný gól zápasu vstrelil Lukáš Hvila. Banská Bystrica, momentálne okupujúca druhé miesto, nakoniec v Poprade prehrala pomerom 1:3.

,,Baranov“ bude prehra proti Popradu pravdepodobne poriadne mrzieť. Stála ich totiž dôležité body, ktoré jej v súboji s treťou Nitrou budú určite chýbať. ,,Kamzíci“ strácajú na štvrtý Zvolen jeden jediný bod.

HC Košice - MšHK DOXXbet Žilina 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 3. Lapšanský (Rachůnek), 28. Spilár (Štrbák,Jenčík), 34. Spilár (Jenčík,Bartoš), 45. Černák (Bartánus, Rachůnek)

,,Vlci“ odchádzajú z východniarskeho výletu so zvesenými hlavami. Páni Steel arény im dnes nadelili hneď štyri dôvody na premýšľanie. Na prvý gól zápasu nemuseli fanúšikovia ,,oceliarov“ dlho čakať. Padol necelé tri minúty po úvodnom vhadzovaní z hokejky Adama Lapšanského. Skóre sa menilo až počas druhej tretiny, keď za pomoci Štrbáka a Jenčíka zakončoval Gabriel Spilár. Hráč s číslom 44 sa o chvíľu neskôr tešil znova, tento raz sa mu podarilo využiť presilovú hru. Do konca riadnej hracej doby stihol ešte obranca Erik Černák upraviť skóre na konečných 4:0.

Košice si ziskom plného počtu bodov upevnili súčasnú zlatú priečku. Žilina môže ďakovať hokejovým bohom za fakt, že Skalica svoj zápas proti Nitre prehrala. V opačnom prípade by sa ,,vlci“ a Záhoráci spoločne delili o predposledné miesto.

HKM Zvolen - ŠHK 37 Piešťany 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Góly: 12. Kentoš (Jaroš,Fekiač), 29. Škvaridlo (Bortňák), 30. Podkonický (Brabenec), 34. Podkonický (Brabenec), 59. Obdržálek

Po Žiline boli Piešťany druhým mužstvom, ktoré z ľadu hostí odchádza s debaklom. Zvolenské gólové hody započal v 12. minúte Jozef Kentoš. Pokojné pokračovanie prvej tretiny bolo niečo ako ,,ticho pred búrkou“. V prostrednej časti hry totiž Zvolenčania nasúkali ,,havranom“ hneď tri presné zásahy. Prvý z trojice gólov bol výtvorom Tomáša Škvaridla, o zvyšné dva sa postaral Andrej Podkonický. Necelé dve minúty pred koncom duelu premenil trestné strieľanie Petr Obdržálek a zaklincoval stav stretnutia na konečných 5:0 v prospech domácich.

Piešťany dnes v podstate nič nestratili. Skalica ani Žilina si zo zápasov neodnášajú body, poradie na chvoste tabuľky sa teda nemení. Zvolen sa už dlhšie snaží dostihnúť tretiu Nitru a keby dnes toto mužstvo prehralo, Zvolenčanom by sa to aj podarilo. Nanešťastie pre hokejistov spod Pustého hradu, Nitra dnes proti Skalici obstála a poradie na 4. a 3. priečke sa taktiež nemení.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články