Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Všetky oči na Košice, sezóna pre Slovan skončí zrejme skoro

Prinášame vám pravidelnú týždennú rubriku HOT&NOT, v ktorej riešime len to najzaujímavejšie dianie z hokejového sveta za posledných sedem dní.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Za posledný týždeň sa udialo v hokeji hneď niekoľko zaujímavých počinov, o ktorých by bola veľká škoda nehovoriť. Zaujímavé je pre nás najmä dianie okolo Jaroslava Haláka v drese New Yorku Islanders v zámorskej NHL. Hoci je brankár považovaný za špičku, v posledných zápasoch ho evidentne začalo baviť aj prihrávanie puku hráčom súpera a neskoršie inkasovanie gólov z týchto situácií. V tomto prípade teda Halákovi radíme, aby si za bránou dával do budúcna väčší pozor. Napriek týmto kiksom sa však Islanders darí a tím dokáže vyhrať aj zápasy, v ktorých dostane nejaký ten zbytočný gól. Napriek tomu však treba dodať, že okrem občasných zaváhaní chytá Jaroslav Halák famózne.

Už menej dobre dopadlo Godlove predstavenie v KHL. Kým v prvom zápase proti Dynamu Moskva chytal mladík až prekvapujúco dobre, druhý zápas proti Dinamu Minsk bol z jeho pohľadu katastrofálny. V tomto prípade však nechceme hráča zatracovať. Denisa Godlu považujeme za budúcu brankársku hviezdu Slovenska, akurát treba poznamenať, že tak ako každý hráč, aj on na sebe musí ešte veľmi tvrdo zapracovať. Talent je to však nepochybne obrovský.

HOT: Košice pochopili, že skutočný úspech nie je len umiestnenie v tabuľke

Ako najpozitívnejšiu správu tohto týždňa sme vybrali vec, ktorá sa odohrala v slovenskej extralige. Hoci sú Košice, ktoré obhajujú majstrovský titul v tabuľke prvé, ich herný prejav divákov na štadiónoch rozhodne neočaril. Z tohto pohľadu tak rozhodne oceňujeme krok vedenia klubu, ktoré sa rozhodlo vymeniť trénera. Anton Tomko je už out, namiesto neho sa vo východnej metropole môžu tešiť na koučovanie Petra Oremusa.

Úradujúci majster tak pochopil, že dôležité nie je len zbieranie bodov a postavenie v tabuľke, ale aj celkový herný prejav. Vzhľadom na to, že v Košiciach je momentálne prilákanie diváka na štadión o niečo ťažšie, snahu o zmenu rozhodne oceňujeme. Úprimne veríme, že to ocenia aj samotní fanúšikovia, ktorí teda asi neboli nadšení, že keď sa už Steel aréna vypredala, Košičania predviedli bezduchý výkon a podľahli Banskej Bystrici 0:2. Mimochodom v posledných zápasoch sa už akási herná kríza začala odrážať aj na pomalšom zbieraní bodov. To si však klub, ktorý chce obhájiť majstrovský titul, jednoducho nemôže dovoliť.

Prvý finálový zápas z minulej sezóny medzi Košicami a Nitrou. Východniari vedia, že na to, aby boli majstri opäť, musia spraviť v tíme zmeny, ktoré práve nastali:

Peter Oremus má tak pred sebou novú výzvu. Košičania sú najväčším adeptom na titul, on tento predpoklad však musí doviesť do skutočnosti. Prvý krok má už ale klub za sebou, keď pochopil, že nudný herný prejav k majstrovskému titulu jednoducho nesedí.

NOT: Hudáček počítal, Slovan nehral a Maroš hlavu obracal

Takto sa bojuje o play off? Nie! Slovan prehral už štvrtýkrát za sebou a fanúšikov na domácich zápasoch už v podstate viac zabávajú súťaže cez prestávky, ako samotný hokej v podaní belasých. Kým v minulosti boli slovanisti povestní najmä tým, že doma bolo ich šiestym hráčom na ľade povzbudzujúce publikum, dnes im už nepomáha ani stále dobrá atmosféra.

Belasí tak prehrávajú v Slovnaft aréne jeden zápas za druhým a momentálne sú už opäť na poslednej priečke v Západnej konferencii. Napriek tomu hráči rátajú body a podľa Hudáčekových slov, im to ešte stále môže vyjsť. Ono však namiesto rátania by bolo potrebné ozaj zamakať. Hokejisti Slovana majú v zápasoch často problémy s koncentráciou a keď už to aj vyzerá, že po inkasovaných góloch majú šancu na zvrat, akonáhle zacítia šancu, zbytočne chybujú a opäť inkasujú.

Zápas z minulej sezóny proti Traktoru priniesol neuveriteľné napätie až do poslednej sekundy zápasu. To zažívajú slovanisti aj v tejto sezóne, avšak väčšinou s opačným koncom:

V tomto smere sa už vynára otázka, či si takýto tím v súčasnej sezóne vôbec zaslúži play off. Áno aj my Slovanu ako jedinému slovenskému účastníkovi KHL fandíme, ich herný prejav a podpriemerné výkony sú však aspektom, ktorý hovorí play off razantné nie. Uvidíme teda, ako sa bude dariť bojovníkom s orlom na hrudi v dnešnom zápase proti Atlantu Mytišči.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Hokejovysvet.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články