Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenskóóó alebo kašleme na NHL All Star

Tak ako každý štvrtok aj dnes vám prinášame našu pravidelnú rubriku HOT&NOT, ktorá zmapuje to najlepšie, ale aj najhoršie, čo posledných sedem dní prinieslo.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Posledný týždeň priniesol samozrejme hneď niekoľko zaujímavých udalostí, ktoré by sme tu nemali zabudnúť spomenúť. Sledovaný bol najmä štart Denisa Godlu v drese Piešťan. Dá sa povedať, že jeho výkon bol pre domácich fanúšikov trošku sklamaním, keď mu Banská Bystrica strelila za dve tretiny hneď 5 gólov. V treťom dejstve tak už hrdina slovenskej reprezentácie do 20 rokov zostal na lavičke. Denis však po zápase priznal, že cítil obrovskú únavu a od príchodu z Kanady sa mu nepodarilo spať viac ako štyri hodiny a my mu tieto ospravedlňujúce slová naozaj žerieme a uznávame.

Za posledný týždeň nás určite zaujali aj Slováci hrajúci v zámorskej NHL. Po mesiaci sa konečne podarilo skórovať Tomášovi Kopeckému, ktorý si tak po dlhej dobe podľa vlastných slov ohromne vydýchol. V povedomí stále zostáva aj Marián Hossa, ktorý si k oslave svojich narodenín doprial darček v podobe dvoch strelených gólov a ocenenia hviezdy zápasu. Samozrejme v tomto smere nejde nespomenúť ani Tomáša Tatara, ktorého hra v Detroite Slovákov teší už dlhodobo. Dopísať sem musíme aj Jaroslava Haláka. Naša brankárska jednotka tak za morom rozhodne ukazuje, že Slovensko má výborných gólmanov.

Do rubriky HOT&NOT sme však nakoniec vybrali iné udalosti,ktoré spomínané veci za posledný týždeň zatienili.

HOT: Slováci môžu opäť ukázať, kto má najlepších fanúšikov na svete!

Stalo sa to presne v utorok. Slovenský zväz ľadového hokeja sprostedkovalo prostredníctvom svojej facebookovej stránky informáciu, že Švajčiarsko ruší svoju kandidatúru na usporiadanie hokejového šampionátu v roku 2019. Keďže jediným konkurentom helvétskeho kríža bol práve slovenský dvojkríž, naša krajina by sa tak mala stať vyvolenou, ktorá bude môcť hostiť tento prestížny hokejový sviatok.

Hoci kandidatúra Slovenska bola ohlasovaná už celkom dlho, veľa ľudí však nepočítalo s tým, že by naša krajina ozaj mohla uspieť. V tomto prípade bolo tak hlavným favoritom Švajčiarsko a to nielen vďaka faktu, že prezidentom IIHF je práve slávny Švajčiar René Fasel. V neprospech krajiny spod Tatier bol aj fakt, že Bratislava a Košice hostili šampionát v roku 2011, teda celkom nedávno a majstrovstvá sveta sa tak skoro ku svojim hostiteľom nevracajú.

Atmosféru nám na domácom šampionáte mnohí závideli:

Hoci informáciu, prečo sa Švajčiarsko rozhodlo kandidatúru zrušiť, dodnes nemáme, táto udalosť nás rozhodne potešila. A čo je ešte pozitívnejšie, tentokrát sa u nás môže toto podujatie zorganizovať aj bez výstavby predraženého štadióna. Vzhľadom na to, že obe športoviská stoja a pred štyrmi rokmi s nimi problém nebol, dá sa predpokladať, že všetko by malo v tomto smere vyjsť bez komplikácií aj teraz.

Slovenská republika má tak opäť šancu dokázať, že naši fanúšikovia patria k tým najlepším, akých ponúka hokejová planéta. Reparát by mali spraviť akurát naši hokejoví reprezentanti, ktorí na minulom slovenskom šampionáte dokázali vyhrať iba dve stretnutia. Prvé proti Slovinsku a symbolicky to posledné. V ňom nastúpili Slováci proti Dánsku a koniec zápasu bol sprevádzaný mohutnými emotívnymi ováciami pre Pavla Demitru, ktorý sa lúčil s reprezentačnou kariérou. Kto by vtedy v máji tušil, že slovenskí fanúšikovia sa s ním na tom štadióne rozlúčili už prakticky navždy...

NOT: Ignorácia Slovákov na NHL ALL STAR GAME

Ako sme spomínali v úvode článku, Slováci nám momentálne v zámorí robia veľkú radosť. Hossa, Tatar, Gáborík, či Chára sú tak mená, ktoré sme v prestížnej All Star tento rok rozhodne očakávali. Hoci slovenské médiá informovali, že tento rok by mohol padnúť slovenský „allstarsový“ rekord, nakoniec na túto udalosť nebol pozvaný ani jeden z nich. (!) Slovákov napokon potešila až dodatočné dopozvanie Jaroslava Haláka. „Vďakabohu!“ povedalo si zrejme množstvo priaznivcov z našej krajiny.

Svojou tvrdou strelou sa na All Star neprevedie ani Zdeno Chára:

Na naše sklamanie však boli do hviezdneho výberu ligy zavolaní aj hráči, ktorí nielen, že túto sezónu neohúrili, nie sú ani len takými lídrami svojich tímov, ako je napríklad momentálne Gáborík s Tatarom.

Potešujúce tak pre našich hráčov v najlepšej lige sveta tak byť okrem Haláka azda aspoň to, že si nebudú musieť obliecť dresy, ktoré sú na smiech. Keď NHL zverejenila, v čom budú najväčšie hviezdy zámorskej ligy hrať, novinári a široká verejnosť si z nich začala robiť posmešky. Dresy majú na sebe pásy žlto-zelenej farby, ktorá sa jednoducho na takúto príležitosť nehodí.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Hokejovysvet.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články