Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Novými trénermi HC Košice sa stali Oremus a Šimíček

Novými trénermi HC Košice sa stala dvojica Peter Oremus a Roman Šimíček.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Novými trénermi slovenského hokejového šampióna HC Košice sa stali Peter Oremus a Roman Šimíček, ktorí naposledy pôsobili v najvyššej českej súťaži v HC Vítkovice Steel. Na košickej striedačke vystriedali dvojicu Anton Tomko, Pavol Zůbek, ktorých vedenie klubu odvolalo po sérii nepresvedčivých výsledkov.

"Všetko sa zbehlo veľmi rýchlo, prišla veľmi seriózna ponuka z Košíc a môžem povedať, že som veľmi rád, že som tu. Určite tu bola dobre odvedená práca, pretože Košice sú na prvom mieste, som si toho plne vedomý a musíme na to nadviazať tak, aby sme sa pohybovali na priečkach, kde klub figuruje. Neprišiel som sem robiť veľké zmeny, ale dostať z chlapcov maximum," uviedol Oremus, ktorý sa spoločne so svojím asistentom dohodli s vedením klubu na pôsobení do konca sezóny 2014/2015. Asistent reprezentačného trénera prezradil, že sledoval i posledný duel priamo na skalickom ľade, kde Košičania prehrali 3:6. "Ťažko sa hrá proti mužstvu, ktoré sa nachádza na dne tabuľky a chce sa posúvať vyššie. Sú v ňom mladí chlapci, ktorí robia maximum, aby tie body pribúdali," dodal hlavný lodivod.

Štyridsaťštyriročný Oremus prišiel do Vítkovíc v novembri 2012 zo Skalice, ktorú okrem sezóny 2009/2010 (tréner HK Nitra) viedol od roku 2007. V súčasnosti je i asistentom reprezentačného trénera SR Vladimíra Vůjteka. V minulosti pôsobil v rovnakej pozícii aj pod vedením Júliusa Šuplera. Ako hráč pôsobil v Nitre, Topoľčanoch, Martine, kariéru ukončil v Skalici v roku 2004. "Každý človek si praje počas zápasov, či už tréner alebo fanúšik, aby padalo čo najviac gólov. Určite spravíme všetko preto, aby sme ich strieľali viac," konštatoval Oremus, ktorý povedie "oceliarov" už v piatkovom derby zápase proti Popradu.

Šimíček sa stal asistentom slovenského lodivoda v sezóne 2013/2014 po návrate z poľského klubu GKS Tychy. V bohatej hráčskej kariére pôsobil okrem HC Vítkovice aj v HC Sparta Praha, na Slovensku obliekal dres Dukly Trenčín, v zámorí Pittsburghu Penguins a Minnesoty Wild. V Európe si zahral i v najvyššej fínskej (Hämeenlinna, IFK Helsinki) a poľskej súťaži (GKS Tychy). "Keď prišla ponuka, tak som neváhal ani chvíľu a dá sa povedať, že sme to neriešili ani doma. Oznámil som, že prišla ponuka z Košíc a veľmi rád by som tam pôsobil, manželka to akceptovala a odišiel som. Nepremýšľam nad tým, že by sme mohli klesnúť dole, chceme zostať na prvej priečke a do play off ísť z prvému miesta," naznačil ambície nového trénerského dua Šimíček, ktorý prezradil, že zo súčasného kádra pozná približne polovicu hráčov a pracuje na trénerskej A-licencii.

Po príchode do košickej šatne mohol nový kormidelník vidieť aj svojho bývalého spoluhráča z Martina Petra Bartoša. "Je to pekné, udržiava sa, venuje sa svojmu telu a naozaj klobúk dole, že taký hráč v tejto fáze má odohranú sezónu," povedal na adresu Bartoša Oremus. Na jeho slová nadviazal i Bartoš: "Hrali sme spolu v Martine, ak si správne spomínam, tak v roku 1996. S Romanom Šimíčkom sme sa stretli v Amerike, v kempe Minnesoty. Peter Oremus je kvalitný tréner, niečo dokázal, sme v Košiciach, kde sú vysoké nároky a dúfam, že ich splníme. Myslím si, že jeho prítomnosť bude motivovať aj mladých chalanov z pohľadu reprezentácie a on bude vidieť ako pracujú. Aj mňa samotného to bude motivovať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články