Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kopecký konečne skóroval: Cítim veľkú úľavu

Prvýkrát od 6. decembra sa v zámorskej NHL strelecky presadil slovenský hokejista Tomáš Kopecký. Tridsaťdvaročný útočník v noci na pondelok gólom prispel k víťazstvu Floridy 4:2 na ľade najhoršieho tímu NHL Edmontonu a zaznamenal tak svoj druhý presný zásah v prebiehajúcej sezóne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Kopecký skóroval v 46. minúte zápasu, keď po dobrej práci celého štvrtého útoku "panterov" nepokrytý pred bránkoviskom zúročil prihrávku od Dereka MacKenzieho od zadného mantinelu. Jeho gól sa ukázal byť napokon víťazným. "Nechcel som veľmi špekulovať, iba som sa snažil čo najrýchlejšie vystreliť. Konečne to tam padlo. Bola to pre mňa veľká úľava," povedal po zápase pre denník Sun Sentinel Kopecký, ktorý ukončil osobný desaťzápasový gólový pôst.

Bývalému hráčovi Detroitu či Chicaga sa v tejto sezóne zatiaľ strelecky nedarí, tak ako by si predstavoval. Pritom do šancí sa dostával, len v koncovke mu chýbalo šťastie. Slabšiu produktivitu sa snažil vykompenzovať svojou bojovnosťou a kvalitnou prácou v defenzíve. Jeho užitočnosť pre tím ocenil aj tréner "panterov" Gerard Gallant, ktorý sa svojho zverenca počas sezóny zastal i napriek jeho bodovo slabšiemu obdobiu.

"Nie som možno najtalentovanejší hráč, no môžem odprisahať, že každý zápas vydám ja a moja lajna maximum. Keď sme na ľade, snažíme sa pracovať usilovnejšie ako súper. To je naše motto. Zatiaľ sa k nám puky príliš neodrážali, ale dúfam, že sa to čoskoro otočí. Musíme byť iba trpezliví a pokračovať v práci," tvrdí dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, ktorý v 36 dueloch sezóny nazbieral sedem bodov (2+5).

"Panteri" sú zatiaľ milým prekvapením sezóny. Aj vďaka Kopeckého gólu triumfovali v treťom zápase v sérii a v tabuľke Východnej konferencie im aktuálne patrí deviata priečka, iba bod za ôsmym Bostonom. Tri zápasy v rade vyhrala Florida v sezóne prvýkrát. "Je to skvelé," povedal Kopecký v rozhovore pre klubovú webstránku. "Teraz si na päť minút vydýchneme, užijeme si to a začneme sa pripravovať na ďalšieho súpera - Winnipeg. Sme na konci tripu a telá sú už unavené. Vaše telo však vedie mozog. Musíme sa pripraviť mentálne a vybojovať víťazstvo aj vo Winnipegu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články