Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bystrica bez bodu, Nitra prehrala po predĺžení

Prinášame vám sumáre zápasov 39. kola slovenskej Tipsport extraligy, ktoré prinieslo aj prekvapenia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla Trenčín - HK 36 Hant Skalica 3:2 pp a sn (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 37. Razingar (Hlinka, Mikula), 39. Mikula (Nemec), roz. nájazd Melichárek - 14. Jankovič (Štumpf, Školiak), 24. Štumpf (Školiak, Drtina). Rozhodovali: Jonák – Orolín, Výleta, vylúčení: 5:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1330 divákov.

Trenčania chceli proti poslednej Skalici nadviazať na dobré novoročné výsledky. Od úvodu hrali aktívne. Už v 4. min nabral rýchlosť Mikula a prekorčuľoval brániacich hráčov. Jeho pokus mierený pod hornú žŕdku sa do bránky nezmestil. Prvé oslabenie prežili hostia bez ujmy a postupne sa domácim vyrovnali. V 12. min šiel na trestnú lavicu Švec a Skalica sa ujala vedenia. Nahodený puk Konrád vyrazil k Jankovičovi, ktorý do odkrytej brány otvoril skóre zápasu. O necelú minútu mohla pridať druhý gól dvojica Brendl – Mráz. Hosťom narástli krídla a domáci malé plné ruky práce. V závere úvodnej časti hry Školiak zoči-voči gólmanovi nestihol v rýchlosti dobre spracovať puk. Po prestávke pokračoval dobrý hokej. Na začiatku 24. min vypálil z ľavého kruhu Štumpf a Skalica viedla dvojgólovým rozdielom. O dve minúty využil striedanie súpera Melichárek, jeho pokus Romančík plecom vyrazil na ochrannú sieť. Trojgólové vedenie mohol tímu zo Záhoria vydolovať Stloukal, keď vo vzduchu trafil skackajúci puk, no s Konrádom hrala konštrukcia bránky. V polovici zápasu mal kontaktný gól na hokejke Lintner. Po sóle cez celé klzisko v samostatnom nájazde na brankára nevyzrel. Domáci kolektív sa snažil čo najviac tlačiť do nebezpečných priestorov. Razingarove šance však úspechom neskončili. Aktivita Dukly priniesla úspech v závere prostrednej časti hry. Tretia šanca v podaní slovinského útočníka už bola gólová, keď za Romančíkov chrbát dostal odrazený puk. Vyrovnať sa ešte do druhej sirény podarilo Mikulovi, ktorý spolu s Nemcom využil zaváhanie brankára. Skalicu mohol opäť poslať do vedenia poslať Brendl. Pohybom oklamal protihráčov, jeho strela spomedzi kruhov ale skončila na výstroji Konráda. Následné dve presilové hry Trenčína v krátkom časovom slede čisté šance nepriniesli. Vo zvyšku riadneho hracieho času sa už tímy strážili a zápas dospel do predĺženia. V ňom boli bližšie k dvom bodom Záhoráci, no o všetkom napokon rozhodli až samostatné nájazdy. V nich sa ako jediný až v šiestej sérií presadil Melichárek.

HKM Zvolen - HK Poprad 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 12. Ďaloga (Škvaridlo), 40. Brabenec (Hraško, Obdržálek), 53. Škvaridlo (Ďaloga, Ťavoda) - 22. Kroták (Paločko), 38. Sýkora (Suchý). Rozhodovali: Baluška, Bundil - Smrek, Gajan, vylúčení: 3:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 1224 divákov

Hneď v úvode stretnutia mal dve veľké príležitosti Puliš, ale tentoraz mu to strelecky nevyšlo. Po Hraškovej nepresnej prihrávke sa následne ocitol sám pred domácim brankárom Paločko, ale svoju šancu nevyužil. V 12. minúte tečoval Škvaridlovu strelu do siete Ďaloga - 1:0. O päť minút neskôr mohol Poprad vyrovnať, ale Fabian nastrelil len žŕdku Šimkovej bránky. Na druhej strane mohol zvýšiť vedenie HKM Sloboda, skóre prvej tretine sa však už nemenilo. Druhú časť hry začali lepšie hostia a hneď v jej úvode Kroták dobre umiestnenou strelou vyrovnal. Následne opäť chyboval Hraško, do samostatného nájazdu sa dostal Sýkora, no svoju šancu nevyužil. Ten istý hráč sa ocitol sám pred Šimko aj o niekoľko okamihov neskôr, ale ani tentoraz gól neoslavoval. Vzápätí Takáč nastrelil žŕdku domácej bránky. Druhý gól napokon Popradčania dosiahli v 38. minúte, keď strelou z ľavého kruhu dostal hostí do vedenia Sýkora. Domáci hrali v závere strednej tretiny presilovku, neustále v nej ostreľovali brankára Kostúra, no gólu sa dočkali až po jej konci. Bodku za druhou tretinou dal Podkonický a vyrovnal na 2:2. V záverečnej tretine unikli Paločko s Krotákom, ale domáci brankár Šimko čaroval. V 53. minúte Škvaridlo spomedzi kruhov prestrelil Kostúra a dostal domácich do tesného vedenia. Hostia hrali v závere tretiny aj bez brankára, ale gól už nepadol.

ŠHK 37 Piešťany - HC Košice 3:4 (1:2, 1:1, 0:1)

Góly: 2. Románek (Pašek, Rais), 22. Kutálek (Pašek, Románek), 54. Holovič (Škadra, Peško) - 11. Jenčík (Macejko, Spilar), 17. Jenčík (Jánošík), 38. Lapšanský (Rachůnek, Hrnka), 48. Lapšanský. Rozhodovali: Kubuš - Kacej, Stanzel, vylúčení: 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 841 divákov

Domáci mali raketový nástup a už v druhej minúte uvoľnil Pašek zadovkou pri mantineli Románka, ktorý unikol obrancom a prestrelil Hyláka – 1:0. Košičania mali možnosť vyrovnať počas presilovky. V tej sa síce nedočkali, ale v 11. minúte vystrelil od modrej Macejko a jeho strelu tečoval za Šúrekov chrbát Jenčík – 1:1. Presilovkovú možnosť dostali aj domáci, ale mohli v nej inkasovať, keď sa nedohodol Šúrek s Kotaškom. V 17. minúte hostia zvrátili stav, keď sa po pravej strane predral Jánošík, pred bránkou našiel Jenčíka, ktorý sa tešil z druhého gólu – 1:2. Aj do druhej časti domáci vstúpili dobre, keď po necelých dvoch minútach vyrovnal po prihrávke od Románka strelou od modrej Kutálek. Piešťany mali dokonca šancu strhnúť vedenie na svoju stranu, najmä počas presilovej hry, keď hostí ani nepustili k puku. Nestalo sa a udreli hostia. Lapšanský sa dostal s pukom medzi kruhy a v 38. minúte prekonal Šúreka – 2:3. Domáci sa snažili v tretej časti vyrovnať, ale narážali na pozornú defenzívu hostí. V 48. minúte zle vyhodil Kutálek, puk zachytil Lapšansky a strelou švihom poslal Košice už do dvojgólového vedenia. Domáci v 54. minúte ešte znížili, keď Škadrovu strelu sklepol za Hyláka Holovič, ale vyrovnať sa im už nepodarilo ani v záverečnej hre bez brankára.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 4:3 pp (1:2, 2:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 8. Drevenák (Hudec, Demel), 29. Milovanovič (Dresler), 30. Demel, 62. Bobček (Kanko) - 5. Novotný (Štefanka), 20. Slovák (L. Novák, Nádašdi), 44. Tománek (H. Ručkay, Slovák). Rozhodovali: Novák – Korba, Holienka, vylúčení: 4:5 navyše Mezei (Nitra) 5+DKZ, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 1008 divákov

Žilina nastúpila do zápasu už i s Marekom Uramom, Róbertom Krajčim a Tomášom Káňom. Domáci od úvodu prevzali taktovku hry, no hostia dobre bránili a hrozili rýchlymi protiútokmi. V 5. minúte nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie v prospech hostí, no Štěpán Novotný na Cibuľu nevyzrel. Už o minútu neskôr však Novotný Cibuľu prestrelil z ľavého kruhu. "Vlci" zvýšili tempo hry a odmenou im bol presilovkový gól kapitána Drevenáka, ktorý v 8. minúte vyrovnal na 1:1. Hral sa obojstranne kvalitný hokej, no na ľade bolo cítiť nervozitu. V závere tretiny hrali hostia presilovú hru o dvoch hráčov a zásluhou Slováka sa dostali do vedenia 2:1. Druhú tretinu začali znovu aktívnejšie domáci hokejisti, no strelecky ohroziť Lakosila nedokázali. V 25. minúte stretnutia dostal kapitán hostí Mezei trest 5+DKZ a hostia značne znervózneli. Nasledovala séria presilových hier o dvoch hráčov v prospech Žiliny, ktorá vyvrcholila v 29. minúte, keď Slovinec Milovanovič prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a vyrovnal na 2:2. Hostia sa prebrali a postupne vyrovnali hru. Lukáš Novák a ani Tománek však v dobrých príležitostiach Cibuľu neprekonali. V 39. minúte inak pozornej obrane hostí utiekol skúsený Demel a blafákom si rutinérsky vychutnal Lakosila v bránke Nitry. Do záverečnej tretiny vstúpili aktívne hostia a od úvodu tretiny zamestnávali pozorného Cibuľu. Tlak Nitry vyvrcholil v 44. minúte, keď Roman Tománek prepasíroval puk v skrumáži za brankára Žiliny. Hra sa následne vyrovnala a oba tímy si dávali pozor na defenzívu. V 50. minúte si tréner domáceho tímu Peter Mikula vyžiadal oddychový čas, ktorým prebral svoj tím k väčšej aktivite. Tesne pred koncom tretiny mohol rozhodnúť Petr Kanko, ktorý stále osamotený pred Lakosi lom, no napokon sa k nemu prihrávka Urama nedostala. Následné predĺženie rozhodol už v 62. minúte gólom na 4:3 Igor Bobček.

MHC Mountfield Martin - HC 05 Banská Bystrica 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)

Góly: 21. Važan (Smrek, Markovič), 30. Rusina (Pokrivčák, Podzinš), 31. Zucker (Dvořák, Pokrivčák), 38. Važan (tr. strieľanie), 52. Markovič (Galamboš, Ďatelinka) - 1. Kadura (Handzuš, Nicastro), 37. Hudec (Handzuš, Kadura). Rozhodovali: Lauff, Lokšík - Jobbágy, Rovenský, vylúčení: 4:7, presilovky: 2:0, oslabenia:, 3000 divákov

Kľúčový moment prvej tretiny sa odohral už 18 sekúnd od úvodného buly. Kadura skryl svoju strelu za obrancov a poslal hostí do vedenia. O minútu neskôr sa Jokeľ ocitol v dobrej príležitosti, pred Košarišťanom však neuspel. Martinčania boli v tejto časti hry aktívnejší, ale "barani" ich vytláčali zo streleckých príležitostí. Po prestávke hrali domáci presilovku a v 21. minúte Važan dorazil do siete Smrekovu strelu - 1:1. V ďalšej početnej výhode trafil Markovič iba Košarišťanove betóny. Potom sa ocitli sami pred brankárom hostí Ďatelinka s Galambošom, ale ani z toho gól nebol. Až v 30. minúte Rusina dobyl bystrickú bránku, platnosť gólu potvrdil po konzultácii ešte videorozhodca. O 74 sekúnd sa Zucker predral po krídle a poslal Martin do dvojgólového vedenia - 3:1. V 33. minúte hrali hostia presilovku, ale na druhej strane vystrašili Košarišťana strely Smreka a Ďatelinku v oslabení. Potom zahrmelo aj pred martinskou bránkou, pri Hudecovej dorážke sa vyznamenal Čech. O tri minúty opäť zaúradoval prvý bystrický útok a hostia sa zásluhou Hudeca dostali do hry - 2:3. Lenže už o 62 sekúnd fauloval Važana v nájazde Biro a domáci útočník z trestného strieľania vrátil Martinu dvojgólové vedenie. V tretej tretine stavili hostia všetko na jednu kartu. Zvýšili tlak, ale narážali na obetavú a disciplinovanú hru domácich. V 52. minúte sa presadil v presilovke Markovič a spečatil výsledok na konečných 5:2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články