Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Keď bol 19-ročný „GODzilLA“ zaujímavejší ako celý Slovan Bratislava

Do našej rubriky HOT&NOT sa samozrejme nemohli nedostať výkony slovenskej reprezentácie do 20 rokov, respektíve výkony brankára Denisa Godlu. Menej atraktívnym hrdinom tohto týždňa je už klub Slovan Bratislava, ktorý opäť neoslnil.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Posledný týždeň prirodzene najviac ovplyvnili majstrovstvá sveta do 20 rokov. Hoci sa tento ročník konal v kanadských mestách Toronte a Montreale, hokejový ošiaľ zasiahol aj naše Slovensko. Obrovskú radosť z víťazstiev slovenskej reprezentácie tak nenarušili ani neskoré časy priamych prenosov. Musíme teda uznať, že MS sú hlavnou témou aj našej pravidelnej rubriky HOT&NOT.

HOT: Ako sa podceňovaný Denis Godla stal najužitočnejším hráčom turnaja

Najkrajšie zo všetkého boli prvotné ciele Slovákov v Kanade. Množstvo z nich hovorilo najmä o tom, aby sa nejakým spôsobom vyhli bojom o udržanie. Tí odvážnejší povedali v podstate to isté, ale inými slovami. „Chceme postúpiť do štvrťfinále!“ hlásil vtedy tréner Bokroš.

Z opatrných vyjadrení sa napokon zrodilo parádne tretie miesto, ktoré je brané ako najväčší slovenský úspech v tejto vekovej kategórii. Svedčí o tom aj fakt, že sa podobná vec udiala slovenskému mužstvu predtým len jedenkrát pred šestnástimi rokmi, keď boli v tíme také mená ako Nagy, či Lašák, teda hráči, ktorí sú dnes už prakticky považovaníza slovenské žijúce legendy.

Najväčšie uznanie však jednoznačne patrí slovenskému brankárovi Denisovi Godlovi. Hoci si to už dnes ľudia neuvedomujú, ale viete aké to je obrovské uznanie, keď fanúšikovia súpera začnú vytlieskavať vaše meno a spomínajú vás v tlači viac ako polovicu tímu kanadských majstrov? Toto je vec, ktorú o dva roky budeme považovať za niečo absolútne neuveriteľné. V tomto prípade veríme tomu, že Denis Godla bude v tom čase už svetovo uznávaným brankárom a bude stabilnou súčasťou nejakého vytúženého tímu, či už v NHL, KHL alebo inde.

Brankár pôvodom z Kežmarku je tak pre tento týždeň hlavnou hviezdou nášho magazínu HOT&NOT. Zároveň veríme aj v to, že mu dá šancu aj jediný slovenský zástupca Kontinentálnej hokejovej ligy a Denis Godla si tak v tejto sezóne bude môcť vyskúšať aj to, aké je to chytať druhú najlepšiu ligu sveta.

NOT: Belasím nestačí na víťazstvo vyhrávať v zápase už ani o 4 góly

Zhodou okolností sa do rubriky NOT dostal práve súčasný tím Denisa Godlu HC Slovan Bratislava. Hokejisti tímu z hlavného mesta ako keby skúšali, čo všetko dokážu ich verní fanúšikovia ustáť. Prehraté vianočné zápasy sa tak postupom času zabúdali. Najtrpkejšia bola najmä prehra presne na Štedrý deň, keď belasí vyhrávali ešte v 59. minúte 4:3, nakoniec však zápas po 60tich minútach skončil 4:6 v prospech súpera z Nižnekamsku.

Hráči jediného slovenského účastníka KHL sa na svoj prvý zápas v novom roku údajne pripravovali veľmi dobre. Podľa vlastných slov si hráči aj celé vedenie tímu uvedomovalo najmä dôležitosť stretnutí so slabšími tímami, v ktorých si už Slovan nemohol dovoliť nebodovať. Začiatok zápasu s Medveščákom Záhreb sa tak ukazoval veľmi sľubne. V takmer polovici zápasu Slovan vyhrával v chorvátskom meste už 4:0, koľko to teda muselo byť hnevu, keď sa zápas skončil po riadnom hracom čase výsledkom 5:4 pre domáci tím. Fanúšikovia Medveščáku Záhreb jasali, bohvie ako sa v tejto chvíli cítili fanúšikovia belasých. Vieme si však predstaviť...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články