Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ktorým Slovákom vzrástla po MSJ šanca na draft 2015?

Úspešný šampionát hráčov do 20 rokov dostal do pozornosti skautov z celého vyspelého hokejového sveta niekoľkých členov nášho bronzového tímu a je veľmi pravdepodobné, že aj účasť hokejistov slovenskej národnosti bude v tohtoročnom drafte NHL na Floride veľmi vysoká.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
5. Radovan Bondra

Zaradenie tohto stále len 17-ročného útočníka z Trebišova nečakal vôbec nik, veď robustný krídelník odohral za projekt dvadsiatky v Extralige len štyri duely a väčšinu sezóny strávil v druholigovej osemnástke. Ernest Bokroš si ho však pozval na predturnajový kemp a urobil veľmi dobre. 196 centimetrov vysoký mladík svojím herným štýlom ťažkotonážnika búral súperových hráčov a v oslabeniach bol nesmierne platným hráčom. V ofenzíve sa však nebál ukázať aj svoje technické zručnosti, za ktoré sa rozhodne hanbiť nemusí. Vynikajúcou správou pre samotného hráča, ale aj pre náš, fanúšikov, je, že môže hrať ešte na dvoch juniorských šampionátoch. Kto vie, možno raz aj s céčkom na hrudi.

4. Christian Jaroš

Pred kanadským dobrodružstvom bol tento odchovanec Košíc pre širokú hokejovú verejnosť neznámou, ale teraz, o pár týždňov neskôr, to už neplatí. Náš najlepší obranca na šampionáte patrí švédskemu klubu Luleå, kde si v elitnom tíme elitnej ligy pripísal už niekoľko štartov za prvý tím. V Kanade riadil oslabenia a v presilovkách jeho prudké strely od modrej robili problémy nejednému brankárovi. Síce bol naším najvylučovanejším hráčom, lenže pri jeho nasadení sa chýb proste nemôžete vyvarovať a z nich plynú aj nedovolené zákroky. O rok by mal patriť taktiež k lídrom defenzívy a ako tak pozerám na súpisku, nie je vylúčené, že to pekné veľké tlačené C dostane na hruď práve Christian.

3. Erik Černák

Pre najmladšieho člena nášho tímu to bol už druhý šampionát, no na rozdiel od minulého roku, kedy išiel zbierať hlavne skúsenosti, tento rok patril k našim kľúčovým hráčov, čo dokazovalo aj jeho zaradenie do prvej obrannej dvojice. 17-ročný obranca už druhú sezónu hráva v prvom tíme úradujúceho majstra našej Extraligy, v Košiciach a skauti za morom ho sledujú pravdepodobne najdlhšie zo všetkých našich nedraftovaných hráčov. Pred niekoľkým mesiacmi sa spomínal záujem Dallasu Stars a nie je vylúčené, že Erik sa zmestí do elitnej tridsiatky, čiže bude poznať svojho zamestnávateľa už v prvom kole. Rovnako, ako vyššie spomínaná dvojica, môže na MSJ ešte štartovať a to dokonca dvakrát.

2. Pavol Skalický

Pavol dokazuje už niekoľko rokov, že čo sa týka defenzívnych útočníkov, patrí k najlepším na svete vo svojej kategórií. Tieto majstrovstvá to len potvrdili a centrovi nášho juniorského národného tímu priniesli kontrakt so švédskym tímom Örebro, ale čo je dôležitejšie, jeho šance na draft do NHL rapídne stúpli. Rodák z Gelnice podstúpil v Kanade neuveriteľné množstvo súbojov a veľké percento z nich bolo úspešné. Jeho bojovnosť mu nakoniec priniesla najdôležitejší slovenský gól, keď rozhodol v tretej tretine v presilovke zápas proti Švédsku. Teraz ho čaká trojmesačná skúška vo Švédsku a ak sa bude aj tam prezentovať podobnými výkonmi, Örebro môže byť pre neho len prestupná stanica do vyšších sfér.

1. Denis Godla

Rodák z Kežmarku ohúril Kanadu. Ruku na srdce, kto poznal pred šampionátom meno Denis Godla? Áno, mnohí vedeli, že taký brankár v dvadsiatke chytá, ale nič viac. Po MSJ ho však nepozná len každý Slovák, ale aj každý Kanaďan a to je pre tak mladého hráča niečo neuveriteľné. V Toronte už diváci volali po vedení Maple Leafs, aby si ho v drafte na Floride ihneď zobrali v prvom kole, NHL mu dokonca chce vystaviť prilbu v Sieni Slávy, ale najväčšou poctou pre mladého brankára pravdepodobne boli ovácie kanadského publika po semifinálovom zápase s výberom „javorového listu.“ Denis svojimi výkonmi uchvátil celý hokejový svet, veď sa stal Najužitočnejším hráčom šampionátu, Najlepším brankárom, dostal sa do All-Stars tímu, na svojom konte mal najviac zákrokov zo všetkých gólmanom na turnaji... Takmer v každom smere medzi brankármi vynikal a zaslúžene mu patrí obdiv fanúšikov. Vôbec prvýkrát sa stalo, aby sa Najlepším gólmanom na MSJ stal slovenský brankár a to pred ním štartovali v tejto kategórií aj taktiež bronzový Ján Lašák, štvrtý v roku 2009 Jaroslav Janus, alebo ďalšie veľké slovenské brankárske mená ako Peter Budaj, Jaroslav Halák, Júllius Hudáček,či Rastislav Staňa. Ak sa pozrieme na zoznam brankárov, ktorí sa stali najlepšími na jednotlivých šampionátoch, tak Denis sa zaradil do elitnej skupiny mien vedľa Tuuky Raska, Careyho Pricea, Roberta Luonga, Marc-André Fleuryho, Kariho Lehtonena mnohých ďalších. Určite by bolo veľkým prekvapením, keby náš hrdina v drafte na Floride chýbal. My mu tipujeme výber najneskôr v druhom kole. Kde bude dovtedy chytať je však veľmi otázne, pretože Slovanu, kde má platnú zmluvu sa vracia Švéd Backlund a Jaroslav Janus je stálym členom tímu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články