Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Martin zdolal lídra tabuľky, Nitra zdeptala Piešťany

Po skvelom víťazstve SR 20-tky nad Švédskom v boji o tretie miesto na MSJ sa celé Slovensko hokejovo naladilo. Nejeden človek sa odhodlal vyraziť na štadión a pozrieť si miestne hokejové mužstvo v extraligovom súboji. Ako teda dopadli jednotlivé zápasy?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Košice - MHC Mountfield Martin 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 20. Galamboš (Važan), 27. Jenčík (Suja,Bartoš), 44. Lojek (Markovič), 60. Smrek

Martinčania majú posledné mesiace proti Košiciam celkom vydarenú bilanciu. Preto dnes na Východ určite necestovali so zvesenými hlavami, i keď nedeľňajšia prehra proti Piešťanom ich určite mrzela. Stretnutie začalo zvoľna, ani jednému celku sa totiž nepodarilo vypracovať si akúkoľvek nebezpečnú akciu. Hru oživila Cebákova ,,delovka“ z pravého kruhu končiaca na brankárovi Čechovi. Po dlhých bezgólových minútach sa hosťom napokon podarilo dostať do vedenia. Peter Galamboš sa vo vlastnom oslabení dostal do brejku a 18 sekúnd pred koncom prvej 20-minútovky zavesil domácim nepríjemný gól do šatne. Košice sa na hostí z Turca dotiahli v 27. minúte zásluhou Suju a Richarda Jenčíka. ,,Čo tretina – to gól“ sa potvrdilo aj v záverečnej časti duelu, kedy skórovali martinské ,,kosačky“. Presilovú hru využil prudkou ranou od modrej čiary Martin Lojek. Víťazstvo MHC zaistil 41 sekúnd pred koncom zápasu obranca Peter Smrek gólom do prázdnej brány.

Košiciam dnešná prehra nijako neublížila. Banská Bystrica nachádzajúca sa na druhej tabuľkovej priečke totiž prehrala svoj dnešný zápas proti Trenčínu a nijako nestiahla náskok na vedúcich ,,oceliarov“. Martin sa snaží dotiahnuť na šiesty Trenčín. Oba celky dnes vyhrali, náskok Dukly sa znižuje o jeden bodík (pretože vyhrala v predĺžení).

HK Poprad - MšHK DOXXbet Žilina 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Góly: 34. Síkela (Kropáč,Bobček), 47. Takáč (Makovský), 58. Paločko (Kroták), 59. Kroták (Paločko)

Po vysokej výhre nad Skalicou cestovala Žilina pod Tatry so zdvihnutým sebavedomím. Začiatok zápasu naznačoval, že oprávnene. Práve ,,vlci“ boli mužstvom, ktoré otvorilo skóre stretnutia. Po bezgólovej a vyrovnanej prvej tretine sa Matejovi Síkelovi podarilo zužitkovať Kropáčovu ťažko vybojovanú prihrávku a puk poslal šikovne pomedzi Kostúrove betóny. Domáci sa zobudili až na začiatku tretej tretiny, kedy vyrovnával Samuel Takáč. V závere stretnutia poslal ,,kamzíkov“ do vedenia Matúš Paločko bekhendovým zakončením. Necelé dve minúty pred záverečným hvizdom spečatil víťazstvo domácich hokejistov Arne Kroták strelou do opustenej brány.

Poprad dnešnou výhrou potvrdil úlohu papierového favorita. Zisk troch bodov mu pomohol udržať krok s Nitrou, ktorú sa už niekoľko kôl snaží predbehnúť. Tá však dnešný zápas proti Piešťanom vyhrala a poradie a ani náskok medzi týmito dvoma mužstvami sa nemení. Krehké vedenie ,,vlkov“ nad Skalicou môže byť dnešnou prehrou Žiliny ohrozené.

HC 05 Banská Bystrica - Dukla Trenčín 2:3 (0:1, 1:2, 0:0 – 0:1)

Góly: 9. Bendík (Zigo), 28. Lintner (Dudáš), 33. Kafka (Handlovský,Kytnár), 38. Nemec (Andersons,Lintner), 63. Dudáš

Domáci fanúšikovia sa mohli radovať už v 9. minúte, skóre zápasu totiž otvorili ,,barani“. Peknú útočnú akciu založil a aj zakončil Branislav Bendík. Trenčania s vyrovnaním čakali až do prostrednej časti zápasu. Puk za Košarišťanov chrbát poslal legendárny Richard Lintner. V priebehu piatich minút sa domáci hokejisti opäť ujímajú vedenia, Petr Kafka totiž zužitkoval hru v početnej výhode. Ďalších päť minút a opäť gól v presilovej hre, tento raz na strane hostí. Na listinu strelcov sa zapísal Vladimír Nemec. Po bezgólovej tretej tretine sa zápas posunul do ďalšieho dejstva – hralo sa predĺženie. Po necelých troch minútach ukončil zápas gólom z medzikružia Martin Dudáš a zaistil Dukle dva cenné body.

Náskok medzi Martinom a Trenčínom sa zmenšil iba o jeden bod, Trenčín sa teda zo strany ,,kosačiek“ nemusí báť žiadneho ataku. Banskej Bystrici chýbali na vedúce Košice iba štyri body. Vďaka šikovnému Martinu, ktorý ,,oceliarov“ porazil, sa k nim ,,barani“ aj napriek prehre o krôčik posunuli. No čo Banskobystričanov trápi najviac je doťahujúca sa Nitra.

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)

Góly: 7. Haring (Peško), 9. Bajtek (Pupák,Mráz), 14. J. Ručkay (H. Ručkay,Lelkeš), 22. Tománek (Štefanka), 28. Kutálek (Románek), 30. Stümpel (L. Novák), 31. Mezei (H. Ručkay), 45. Lelkeš (J. Ručkay)

Stretnutie v Nitre bolo bohaté na góly, najmä čo sa týka domácich. Prvým strelcom zápasu sa stal piešťanský Jozef Haring, ktorý v 7. minúte využil presilovú hru. ,,Havrani“ sa z vedenia dlho netešili, o necelé dve minúty totiž strelou z prvej vyrovnal Filip Bajtek. Ešte pred koncom úvodnej tretiny poslalo Nitru do vedenia duo Henrich a Jakub Ručkayovci, kedy zakončoval druhý menovaný. Náskok domácich zvýšil v úvode prostrednej časti Roman Tománek po Štefankovej prihrávke. Valenta druhýkrát prekonali piešťanskí útočníci v 28. minúte, bod za presný zásah si pripísal Tibor Kutálek. Vzápätí Jozef Stümpel oklamal nielen brankára, ale aj celú piešťanskú defenzívu a strelil svoj prvý gól zápasu. Domáci nemali dosť a o pár sekúnd zvýšil náskok Branislav Mezei. ,,Corgoni“ úplne dorazili ,,havranov“ gólom zo 45. minúty, o ktorý sa postaral Richard Lelkeš. Bol to posledný presný zásah stretnutia, ktorý uzavrel skóre na konečných 6:2.

Nitra pomaličky ukrajuje z náskoku Banskej Bystrice a Košíc, navyše si udržala jednobodový náskok nad Popradom. Piešťany sa márne snažia dohnať 7. Martin, svoju 8. pozíciu si vďaka prehre Žiliny držia neohrozene ďalej.

HK 36 HANT Skalica - HKM Zvolen 4:6 (3:2, 1:1, 0:3)

Góly: 2. Chovan (L. Jurík,Hraško), 5. Hraško (Chovan,L. Jurík), 15. Vaškovič (Komínek,Stloukal), 15. Školiak (J. Jurík), 19. J. Jurík (Drtina,Školiak), 26. Ďaloga (Brabenec), 30. Bezúch (Barák), 43. Kentoš (Bortňák), 53. Obdržálek (Bortňák,Pichnarčík), 55. L. Jurík (Ďaloga,Hraško)

Gólové hody na Záhorí odštartoval presným zásahom Michal Chovan. Hostia vzápätí využili presilovú hru a na listine strelcov svietil Peter Hraško. Domáci bodovali taktiež počas hry v početnej výhode, kedy Komínkovu odrazenú strelu dotlačil za Šimkov chrbát Ľubomír Vaškovič. Necelých 80 sekúnd po tomto góle sa Skalici podarilo vyrovnať, René Školiak dorážal puk nastrelený Jurajom Juríkom. Tesne pred koncom úvodnej tretiny sa Záhoráci zásluhou Juraja Juríka prvýkrát dostávajú do vedenia. Vyrovnávajúci gól strelil v 26. minúte Martin Ďaloga. Skaličania sa následne dostali do prečíslenia, ktoré využil Juraj Bezúch. Rovnovážny stav navrátil zápasu Jozef Kentoš. V tretej tretine rozhodli o výsledku dva góly hostí, najskôr pálil Petr Obdržálek,skóre uzavrel Lukáš Jurík.

Takýto obrovský nervák dnes na Záhorí nikto nečakal. Skalica všetkým ukázala, že s ňou treba počítať a dokáže konkurovať hocakému tímu. Aj po dnešku však zostáva na chvoste tabuľky. Zvolen udržuje s Popradom vyrovnanú partiu, náskok ale nezmenšil, pretože aj ,,kamzíci“ doma vyhrali.

Priebežne dopĺňame.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články