Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Návštevnosť MSJ v Montreale výrazne zaostala za očakávaniami

Šampionáty v Kanade patria už tradične k rekordným, čo sa týka počtu divákov.
Zdroj: iihf.com
Zdieľajte:

Na končiacich sa MS 2015 v Toronte a Montreale sa návštevnosť vyšplhá na cca 370-tisíc divákov, čo tvorí priemer 12 300 fanúšikov na zápas. Zaradia sa tak na tretiu priečku v histórii. Najnavštevovanejšími juniorskými MS zostanú naďalej MS 2009 v Ottawe (453-tisíc divákov) pred MS 2012 v Edmontone a Calgary (444-tisíc divákov).

"Je to veľká radosť, že sme späť v Kanade, špeciálne pre juniorov. Pre niektorých hráčov je celoživotným zážitkom hrať pred toľkými divákmi," povedal prezident IIHF René Fasel. "Niektorí z nich môžu dostať príležitosť hrať pred nimi znova."

Po budúcich MS 2016, ktoré usporiadajú fínske Helsinki, by sa MS 2017 mali hrať opäť v Kanade, znova v Toronte a Montreale, s tým rozdielom, že vyvrcholenie turnaja má byť tentoraz v Montreale, čo vyvoláva pár otáznikov. Zatiaľ čo v Toronte sa v súčasnosti pohybovala priemerná návštevnosť na čísle cca 14-tisíc divákov, tak v Montreale bola výrazne nižšia, najmä v zápasoch, kde nehrala domáca Kanada.

"Toronto a Montreal sú dve veľké hokejové mesta na svete, kde môžete cítiť hokej. Aj na zápase o záchranu medzi Nemeckom a Švajčiarskom sme mali viac ako 8000 fanúšikov. To nie sú zlé čísla,"

povedal Fasel. "Očakávania v Montreale boli o niečo vyššie než ukazujú čísla. Musíme spraviť analýzu a uvidíme, či pôjdeme takto aj v roku 2017, ale my sa pokúsime nájsť spôsob, ako zvýšiť počty. Čísla nie sú zlé, ale očakávania boli možno trochu privysoké. Niektorí hovoria, že možno ceny boli dôvodom, ale hovoril som s ľuďmi v Montreale a mnohí tvrdia, že ceny sú také, aké sú ľudia zvyknutí platiť a ceny boli viac či menej rovnaké aj v Toronte."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: worldjunior2015.com, nhl.com

Diskusia

Podobné články