Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusi sa prebili až do finále

Ruskí hokejisti do 20 rokov sa stali prvými finalistami MS v Kanade. V úvodnom semifinále zdolali v Air Canada Centre obhajcov strieborných medailí Švédov 4:1 a po dvoch rokoch opäť zabojujú o najjagavejší kov. Ich súperom bude víťaz druhého semifinálového duelu medzi Kanadou a Slovenskom, ktorý je na programe o 2.00 SEČ.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obaja aktéri prvého duelu o postup do finále sa na MS stretli už v základnej B-skupine, "Tre kronor" sa vtedy tešili z tesného triumfu 3:2. Úvod druhého vzájomného stretnutia sa niesol v opatrnom tempe. Trpezlivou hrou si výraznejšie príležitosti v úvodnej tretine vypracovali strelecky aktívnejší Rusi, no Bryncev mieril do žŕdky a Golešev mimo. Na úvodný gól čakali diváci do 32. minúty, zborná zakontrovala rýchlym protiútokom a Alexander Šarov mieril z ľavého kruhu presne - 0:1. Už o 92 sekúnd napriahol v presilovke Zijat Pajgin a jeho strelu z prvej zastavila až sieť. V 42. minúte zvýšil na 3:0 svojím druhým gólom Šarov, a hoci v 52. minúte vykresal iskierku nádeje Wallmark, posledné slovo mali Rusi. Skóre na konečných 4:1 spečatil Maxim Mamin.

Rusi sa naposledy tešili z juniorského titulu majstra sveta na MS 2011 v Buffale a Lewistone, kde vo finále zdolali Kanadu 5:3. O rok neskôr sa opäť a dosiaľ naposledy predstavili vo finále, so Švédskom však prehrali 0:1 po predĺžení.

Švédsko - Rusko 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 52. Wallmark (Brodecki, Kempe) - 32. Šarov (Golyšev, Dergačov), 33. Pajgin (Valiev, Kamenev), 42. Šarov (Brjukvin, Mamin), 53. Mamin (Fišenko, Brjukvin). Rozhodovali: Patafie (USA), Wehrli (Švaj.) - Mills (Kan.), Ritter (USA), vylúčení: 4:3 navyše Mamin (Rusko) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články