Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica vyškolila Zvolen, Žilina už nie je posledná

Domáca liga sa po Vianociach a Silvestri opäť vracia do ,,starých koľají". Ako to po dnešnom kole vyzerá s tabuľkou?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Poprad - HK Nitra 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 10. Boltun, 39. Ručkay H. (Slovák,Ručkay J.), 54. Fabian (Takáč,Kroták)

Prvú darovanú šancu v podobe presilovej hry domáci hokejisti nevyužili. Nebezpečnú akciu si o pár minút neskôr predsa len vypracovali – po prihrávaní na ,,jeden dotyk“ opečiatkovala strela hornú žŕdku Valentovej brány. Na opačnej strane čelil Kostúr hneď dvom nebezpečným pukom – najskôr to bekhendom skúšal Henrich Ručkay, následne od modrej prudko vypálil Peter Ordzovenský. Ako prvý vymietol súperovu svätyňu strelou do jej pravého rohu Peter Boltun. Skóre zápasu zostalo nezmenené dlhých 29 minút. Tesne pred koncom prostredného dejstva sa radovali hostia, keď puk po strele Henricha Ručkaya nešťastne tečoval domáci hokejista do svojej brány. Pár minút pred koncom zápasu opäť úradovalo duo Kroták-Takáč. Dvaja menovaní najskôr šikovne rozbehli útočnú akciu a dostali puk do útočného pásma, kde Takáč prihrával na Fabiana. Ten potešil domáce publikom a puk nakoniec dotlačil zdarne za Valenta. Bol to posledný gól zápasu.

Poprad a Nitra sú tabuľkoví susedia. Dnešnou výhrou sa ,,kamzíci“ posunuli o krôčik k bližšie k tretiemu miestu, ktoré okupuje spomínaná Nitra. Konečný náskok po dnešnom víťazstve činí iba 1 bod!

HKM Zvolen - HC 05 Banská Bystrica 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 11. Lamper (Biro,Zigo), 13. Kytnár (Biro), 29. Kafka (Handlovský), 43. Kadura (Biro,Kafka), 59. Sloboda (Hraško,Puliš)

Šláger kola medzi Zvolenom a Bystricou si dnes mohli hokejoví fanúšikovia vychutnať aj v televízií. Hostia spod Urpína dnešným vpádom domácich úplne ,,vykradli“. Svoj asistenčný hetrik naštartoval Marek Biro už v 11. minúte. Jeho tvrdú strelu vystrelenú od modrej šikovne tečoval Patrik Lamper. O necelé tri minúty asistoval na ďalší, v poradí druhý gól ,,baranov. Nenápadná strela Milana Kytnára sa nešťastne odrazila od domáceho Brabenca a smerovala za Šimkov chrbát. Náskok hostí navýšil v druhej tretine Petr Kafka, ktorý vydoloval puk spod zvolenského gólmana a dotlačil ho do rivalovej brány. Dominik Kadura tesne po zahájení záverečnej časti spečatil víťazstvo Banskej Bystrice. Gól Martina Slobodu z 59. minúty už nič nezmenil. Zvolen sa do zápasu pustil príliš neskoro.

Banskobystričania si na svoje konto poľahky pripísali tri body, ktoré im pomohli udržať krok s prvými Košicami. Zvolen v podstate nič nestratil, keďže Poprad nachádzajúci sa pred ním, aj Trenčín stojaci za ním svoje zápasy prehrali.

HC Košice - Dukla Trenčín 2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 8. Cebák (Bartánus,Philipp), 34. Stantien (Dudáš,Andersons), 61. Rachunek (Bartoš)

Necelých 3800 divákov v košickej Steel aréne dnes videlo vyrovnaný zápas. Oba celky si dokázali vytvárať nebezpečné šance, no ani jeden gólman takmer vôbec nechyboval. Ako prvé sa tešilo domáce mužstvo. Skóre stretnutia otvoril v 8. minúte Juraj Cebák. Trenčín odpovedal až v prostrednej časti stretnutia, puk za chrbát Alexandra Hyláka zasunul Patrik Stantien. Tretia bezgólová 20-minútovka posunula zápas do predĺženia. Z toho však diváci moc nevideli, pretože 46 sekúnd po odpískaní prekonal Konráda Ivan Rachunek.

Košice si dnešnou výhrou udržali tabuľkové vedenie. Na čele bodovania sa dnes v podstate nič nezmenilo, pretože aj druhá Bystrica svoj dnešný zápas vyhrala. Trenčín sa nemusí strachovať, pretože stíhajúci Martin dnes doma tesne prehral s Piešťanmi.

MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Góly: 11. Kutálek (Románek), 21. Smrek (Važan,Galamboš), 43. Brcko (Fujerík), 54. Kotaška (Kutálek,Pašek), 58. Kutálek (Pašek,Románek)

Martinčania si pred zápasom priali jediné: potiahnuť načatú víťaznú šnúru. Úvodný gól zápasu ale nepatril im. Pripísal si ho piešťanský ,,snajper“ Tibor Kutálek. Domáce publikum sa dočkalo odpovede tesne po úvodnom vhadzovaní druhej 20-minútovky. Presilovku, ktorá sa dohrávala ešte z prvej tretiny, využil martinský obranca Peter Smrek ,,delovkou“ od modrej. Domáci sa dostali prvýkrát do vedenia až v poslednej časti hry zásluhou mladučkej dvojice Fujerík - Brcko. Zápas zdramatizoval gól Ivana Kotašku z 54. minúty. Ten vlial hosťom do žíl novú energiu a tak v závere stretnutie otočili. Hrdinom ,,havranov“ sa stal Tibor Kutálek.

Piešťany sa dnešnou výhrou posunuli práve k siedmemu Martinu, od ktorého ich delia už iba tri body. Martin čaká náročný zápas v Košiciach, takže po dnešnej prehre pôjdu na Východ s cieľom vyhrať za každú cenu.

MšHK DOXXbet Žilina - HK 36 HANT Skalica 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)

Góly: 6. Hudec (Síkela), 12. Milovanovič, 13. Demel (Valášek), 24. Vaškovič (Komínek,Stloukal), 28. Drevenák (Valášek,Demel), 30. Hudec (Kanko,Bajaník), 52. Síkela (Kropáč,Ďurkech)

V dnešnom zápase sa malo rozhodnúť, kto skonči na priebežnom poslednom mieste. Skalica nabudená dobrými výkonmi z predošlých zápasov bola dnes takpovediac favoritom. Opak bol pravdou. Žilinskí ,,vlci“ odštartovali svoju spanilú jazdu už v 6. minúte z hokejky Stanislava Hudeca. O pár minút na to sa im v krátkom časovom intervale podarilo zvýšiť skóre hneď o dva góly. Najskôr zaútočil spoza brány Jakob Milovanovič a za 11 sekúnd ho nasledoval spoluhráč Tomáš Demel. V úvode druhej tretiny videli diváci v Žiline prvý skalický gól. Jeho autorom bol Ľubomír Vaškovič. Nasledovala ďalšia žilinská kanonáda. O štvrtý gól sa postaral kapitán ,,vlkov“ Milan Drevenák. Následne si na svoje konto pripísal druhý gól Stanislav Hudec. Hokejisti spod Strečna dorazili svojich súperov v 52. minúte. Skóre uzatvoril po skvelej Kropáčovej prihrávke Matej Síkela.

Po dnešku sa Žilina posunula z posledného miesta na pozíciu predposlednú, Skalicu prevýšila o dva body.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články