Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš by bral Švajčiarov všetkými desiatimi

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov si po zápase s Nemeckom na svetovom šampionáte v Kanade mohli poriadne vydýchnuť. Po triumfe 5:2 splnili svoj cieľ a zabezpečili si miestenku vo štvrťfinále. Tréner Ernest Bokroš však po dueli prízvukoval, že cesta do ďalšej fázy nebola ani zďaleka jednoduchá.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Majstrovstvá sveta sú o veľkom psychickom tlaku. Nielen na hráčov. Pre nás bolo cieľom postúpiť do štvrťfinále a cesta doň viedla práve cez Nemecko. Podobne ako minulý rok vo Švédsku, aj teraz sme tento zápas zvládli. Výborne nám zafungovala prvá formácia, ktorá strelila štyri góly z piatich a samozrejme vysoko nadštandardne zachytal aj brankár Denis Godla. Je pravda, že do karát nám zahralo víťazstvo proti Fínsku, a tak sme mali proti Nemcom o niečo lepšiu východiskovú pozíciu. Cesta do štvrťfinále ale vôbec nebola pre nás jednoduchá," uviedol v rozhovore pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja hlavný kormidelník.

Mladí Slováci pritom vôbec nezačali turnaj ideálne, od domácej Kanady dostali výprask 0:8. O to väčšia radosť zavládla v tíme po nasledujúcom zápase, v ktorom triumfovali nad úradujúcimi majstrami z Fínska. "Málokto si to vie predstaviť, keď pozitívne vplývate na mužstvo počas celej prípravy a hneď v prvom zápase schytá takúto nakladačku. Museli sme tím dávať dokopy a našťastie sa nám to podarilo. Vštepovali sme chlapcom do hláv, že ide o turnaj a dôležité zápasy len prídu. Mrzelo ich, že prehrali tak vysoko, ale našťastie sa z toho dostali a hneď v ďalšom stretnutí proti Fínsku ukázali, že hokej hrať vedia," pokračoval Bokroš.

O štvrťfinálovom súperovi Slovákov rozhodnú stredajšie duely, bude to niekto z trojice Rusko, Švajčiarsko, Česko. Bokroš svoju predstavu má. "Keďže sa stretávame často so Švajčiarmi, prial by som si, aby sme hrali práve proti tomuto mužstvu, ale to je najmenej pravdepodobné. Skôr to vyzerá na jedného z dvojice Rusko – Česko. Budeme pozorne sledovať, koho dostaneme v boji o semifinále," povedal. Aj napriek zaistenému postupu nenechá Bokroš svojich zverencov poľaviť, práve naopak. Ako sám hovorí, šampionát sa ešte len môže začať a pred hráčmi je veľká výzva, preto na oddych momentálne ani nepomýšľajú. "Budeme poctivo pracovať ďalej. Ide o pár dní, počas ktorých musíme zo seba dostať to najlepšie. Ťažké boje máme síce za sebou, ale vo štvrťfinále sa môže stať čokoľvek a my môžeme postúpiť medzi štyri najlepšie tímy. Práve to budeme našim zverencom prízvukovať, že šampionát sa pre nich týmto zápasom neskončí, ale práve môže začať. Vyhratý zápas proti Fínsku je pre nás krásnym bonusom a nikde nie je napísané, že nemôžeme urobiť ďalšiu dieru do sveta aj vo štvrťfinále," dodal pre hockeyslovakia.sk.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články