Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Skvelý Réway režíroval slovenské víťazstvo nad Nemeckom!

Slovenská dvadsiatka dokázala v poslednom stretnutí základnej skupiny juniorských majstrovstiev sveta v Kanade zdolať Nemecko pomerom 5:2 a zabezpečila si tak splnenie svojho cieľa, ktorým bol postup do štvrťfinále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Obidva mužstvá si uvedomovali dôležitosť vzájomného duelu, a tak sa úvod stretnutia niesol v opatrnom duchu. Prvý gólový úder patril nášmu tímu na konci desiatej minúty, kedy sa po excelentnom vysunutí Petra Cehlárika dostal do úniku Róber Lantoši a po krásnom forhendovom blafáku zasunul puk za chrbát Sharipova. Slovenskí reprezentanti sa začali niesť na pozitívnej vlne a v nasledujúcich piatich minútach navýšili náskok našej dvadsiatky svojimi presnými zásahmi Martin Réway a Matúš Súkeľ. Nemci sa k slovu dostali až v samom závere úvodnej tretiny. Vylúčenie Cehlárika potrestal úspešnou dorážkou Fredrik Tiffels.

Gól do šatne dostal nemeckých mladíkov na koňa a celá druhú časť hry sa niesla v ich réžií. Defenzíva spod Tatier na čele s výborne chytajúcim však dokázala prečkať niekoľko sľubných príležitostí súpera bez ujmy. Do záverečnej tretiny tak tímy vstupovali za nezmeneného skóre.

Po niekoľkých sekundách hry v tretej tretine slovenský celok brankárskym zákrokom večera podržal Denis Godla a už o niekoľko minút neskôr využil na druhej strane ťažkopádne počínanie jeho nemeckého náprotivka náš kapitán Martin Réway, ktorý Sharipovovi ukradol puk za bránkou a zasunul ho do opustenej svätyne. Po úspešne realizovanom trestnom strieľaní Tiffelsa sa síce ešte Nemecko dokázalo vrátiť do zápasu, no viac v ofenzíve už vymyslieť nedokázalo a gólovú bodku za celým účinkovaním Slovenska v základnej skupine dal presnou strelou do prázdnej brány Martin Réway, ktorý svoj vynikajúci výkon korunoval dovŕšením hetriku.

Zverenci Ernesta Bokroša tak už s určitosťou postúpia do štvrťfinále z tretej pozície. Meno svojho súpera v boji o postup medzi štvorku najlepších sa dozvedia zajtra.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HokejovySvet.sk

Diskusia

Podobné články