Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z vyrovnaného zápasu odišli s víťazným pocitom Američania

Po namáhavom zápase so silným Fínskom hráčov zo Slovenska čakala ďalšia výzva v podobe USA. Napriek fantastickým výkonom Denisa Godlu však Slovensko padlo pod favorizovaným USA.
Zdroj: screen
Zdieľajte:

Američania do zápasu proti Slovensku vstúpili s vlažnejším tempom, aké od nich bolo očakávané. Slováci rovnako ako v zápase s Fínskom vsadili na defenzívny hokej, ktorý bol v úvodnej tretiny úspešný aj proti americkému súperovi. Napriek nepomernému počtu striel boli Slováci vyrovnaným súperom zo zámoria. Papierovo slabší Slováci však dokázali brankára ohroziť amerického brankára rovnakým počtom gólových príležitostí. V 17. minúte po krásnej rýchlej akcií zakončoval Matúš Sukeľ, no americký brankár vďaka svojej dokonalej pozícií nenechal ani centimeter na strelu.. Vyrovnaná prvá tretina skončila nerozhodne, aj s rovnakým počtom trestných minút so slovenskej strany od Matúša Holendy a kapitána Jacka Eichela.

V úvode druhej tretiny ohrozil brankára Cehlárik po krásnej nahrávke od Martina Réwaya. Po tejto strele však Američania zvýšili tempo a gólových príležitostí pribúdalo, no Denis Godla strelám hravo odolával. V 18. minúte však skvelého slovenského brankára prekonal Sonny Milano priam laserovou strelou.

Do tretej tretiny vkročili Slováci s úmyslom vyrovnať a už v úvode trápil Američanov Réway presnými nahrávkami a dokonca aj gólovou príležitosťou. Americký druhý gól prišiel s dávkou šťastia ešte s menšieho uhla ako ten prvý. Svoj druhý bod v zápase si pripísal Larkinv 42. minúte, ktorý na prvý gól prihrával a ten druhý zavesil. V 55. minúte prišlo vylúčenie zo strany USA, no ani posledná slovenská možnosť zápas zdramatizovať neskončila gólovo. Posledný klinec do slovenskej rakve pridal John Hayden, ďalšou strelou s veľkého uhla. Denis Godla si počas celého náročného zápasu udržal fantastickú percentuálnu úspešnosť 93,33%.

Zdieľajte:
Pridal: Jakub Hajduk
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články