Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Keď nad hokejovou kvalitou zvíťazí srdiečko a vôľa

Slovenská juniorská reprezentácia predviedla neuveriteľný obrat - behom necelých 24 hodín sa dokázala vyhrabať z totálneho dna a zdolať obhajcov majstrovského titulu z Fínska.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hádam ani tí najväčší optimisti z radov fanúšikov nečakali a neverili, že slovenská omladina po katastrofickej prehre v úvodnom zápase juniorských MS s domácou Kanadou, ktorej hviezdy si z našich chlapcov v drvivej väčšine duelu robili tréningových panákov, získa s vlaňajšími majstrami sveta z Fínska čo i len jeden bod.

Tobôž nie potom, čo sme inkasovali úvodný gól len po niekoľkých minútach hry. V mysliach skeptikov sa už dozaista premietalo, ako opäť schytáme zahanbujúcu prehru. Opak však bol pravdou! Chlapci dokázali v presilovej hre zásluhou nášho elitného útoku veľmi rýchlo odpovedať. Následne zvládli možno kľúčový moment, pri ktorom sa lámal chlieb celého zápasu, keď dokázali úspešne odolať dlhočiznej početnej prevahe súpera o dvoch hráčov.

Aj týmto faktom potužení juniori spod Tatier po zmene strán strhli vedenie na svoju stranu a udržali ho až do konca tretej tretiny. Fíni nám síce niekoľkokrát poriadne v obrannej tretine podkúrili, no za každým stroskotali na fantastickom brankárovi Denisovi Godlovi, ktorý zatiahol v prve tretine nad svojou bránkou roletu, počas celého priebehu duelu privádzal reprezentantov z krajiny tisícich jazier do zúfalstva a dal spomenúť na fantastické brankárske predstavenia svojho predchodcu a aktuálneho klubového spoluhráča Jaroslava Janusa spred šiestich rokov, kedy sme, takisto v zámorí, dokráčali k obrovskému úspechu.

Samozrejme, niekoľkokrát s nami včera poriadne zahrala i šťastena, no jej priazeň si chlapci vypýtali. Bolo celkom zrejmé, že hokejová kvalita je na fínskej strane. Naša reprezentácia sa jej však vzoprela húževnatým, bojovným, obetavým a predovšetkým kolektívnym výkonom. Za všetko možno spomenúť našu hru vo veľkom množstve oslabení, kde vynikali odvedením kusiska čiernej roboty Radovan Bondra, Samuel Petráš, Pavol Skalický či Michal Kabáč.

Naši mladíci boli jednoducho ochotní obetovať sa jeden za druhého v prospech kolektívneho výsledku, čo si pochvaľoval aj samotný tréner Bokroš a veľké absolutórium im za to patrí aj od nás, pretože slovenskí juniori do svojej hry pridalo srdiečko a predviedli presne taký výkon, akým sa na medzinárodnom fóre má reprezentovať rodná krajina!

Už zajtra Slovákov čakajú hokejisti USA a deň na to i kľúčový súboj celého šampionátu s Nemeckom, tak verme, že partia okolo s neskutočným prehľadom hrajúceho kapitána Martina Réwaya nám ešte pripraví množstvo radosti.

ANKETA: Kto bol najlepším slovenským hráčom v súboji s Fínskom?

  • Denis Godla

    67%

  • Tím ako celok

    18%

  • Martin Réway

    10%

  • Radovan Bondra

    5%

  • Pavol Skalický

    0%

  • Michal Kabáč

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články