Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Sebavedomý Šimon Nemec: Obrana bude najsilnejší článok tímu. Ktorá úloha je podľa neho veľmi nedocenená?

ŽILINA - Slovenský hokejista Šimon Nemec ani chvíľu neváhal nad tým, či posilní národný tím na tohtoročných MS v Česku. Jeho tím New Jersey Devils nepostúpil v zámorskej NHL do play off a 20-ročný obranca tak bol bez klubových povinností. Na utorkovom zraze v Žiline, kde reprezentácia odohrá v piatok prípravný zápas proti Poľsku, neskrýval veľké očakávania.
Obranca Šimon Nemec.
Obranca Šimon Nemec. Zdroj: TASR - Daniel Stehlík
Zdieľajte:

"Nálada je super, pár dní som bez ľadu, pretože som oddychoval. Očakávania sú najvyššie, budeme ich však rozoberať až s plnou zostavou," uviedol Nemec a vyjadril sa aj k slovenskej defenzíve, ktorá na papieri nemá také zvučné mená ako útok:

Prečítajte si aj

Tréner Peter Frühauf.MS 2024: Frühauf komentoval situáciu ohľadom Fehérváryho aj Černáka. Ako sú na tom českí finalisti?

"Ja si myslím, že po týždni bude tá obrana najsilnejším článkom tímu." Nemec sa predstaví už na svojom štvrtom svetovom šampionáte, minulý rok sa pripojil k tímu až počas MS. "Voľba bola jasná a jasná bude vždy," povedal k svojmu vzťahu k reprezentácii Slovenska.

Prečítajte si aj

Slováci sa tešia z výhry.MS 2024: Komplikácie pre slovenský tím. Do Žiliny nepricestovali dve hviezdy z NHL

V tejto sezóne si odkrútil aj premiéru v NHL. Hneď v úvodnom zápase mal dve asistencie, celkovo v 60 stretnutiach nazbieral 19 bodov s bilanciou 3+16.

Prečítajte si aj

Kale Kerbashian skončil v kádri Spišiakov.Škrty na súpiske Spišskej: Vicemajstra opúšťa poltucet, polovicu už nechceli

"Keď som ešte nebol v NHL, zdalo sa mi, že obrancovia len útočia a veľmi nebránia. Videl som, že je to inak, dostal som sa do toho a zlepšil som sa. Táto úloha je veľmi nedocenená," povedal Nemec a pokračoval: "Myslím si, že som sa zlepšil vo všetkom. Zistil som, že niekedy je menej viac a hokej nie je len o bodoch."

Prečítajte si aj

Český tréner Antonín Stavjaňa.Tréner Antonín Stavjaňa vysvetľuje, prečo sa rozhodol odísť z Nitry

Vyjadril sa aj k možnému príchodu Martina Fehérváryho a Erika Černáka, jediných dvoch Slovákov, ktorí štartovali v tomto ročníku v play off NHL.

Prečítajte si aj

Obranca Erik Černák.MS 2024: Parádna správa! K slovenskej reprezentácii sa môže pridať ďalšia kvalitná posila

"Počas sezóny som bol v kontakte s 'Fehym', veľmi chcel prísť. Ohľadom Erika netuším, ale verím, že sa to podarí," dodal Nemec. Jeho tím čaká v piatok siedmy a predposledný prípravný zápas pred MS v Česku. Slováci hrali doposiaľ proti Švajčiarsku, ktoré zdolali dvakrát v Humennom (3:0, 5:3). V úvodnom zápase v Nemecku prehrali 3:7 a v ďalšom zvíťazili 5:4 pp. Naposledy absolvovali dve stretnutia proti Čechom v Trenčíne (2:4) a Bratislave (1:4). Do MS ich čaká ešte duel s USA (7.5.) a svoje účinkovanie v ostravskej B-skupine začnú 10. mája proti Nemecku.

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Martin Pospíšil.MS 2024: Nemám rodinu ani manželku, a tak môžem reprezentovať, vyhlásil možný líder Slovákov
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články