Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Koniec kariéry? Jágr sa do hokejového dôchodku tento rok nechystá

KLADNO - Päťdesiatdvaročný český hokejista Jaromír Jágr si predĺži kariéru ešte o jednu sezónu. Tá má byť jeho posledná a chce ju aj filmovo zdokumentovať. Hrajúci majiteľ extraligového Kladna to prezradil v rozhovore pre CNN Prima News.
Jaromír Jágr na omši.
Zdroj: TASR - Bohdan Kopčák
Zdieľajte:

"Máme plán s filmárom Petrom Větrovským natočiť moju poslednú sezónu. Takže by som sa na ňu pokúsil fyzicky čo najlepšie pripraviť. Ja teda stále hovorím, že by som sa chcel pripraviť, a potom sa nepripravím. Ale naozaj profesionálne by som sa chcel pripraviť na svoju poslednú sezónu," prezradil Jágr ešte pred barážou proti Vsetínu s tým, že podmienkou na jeho pokračovanie je, aby sa Kladno udržalo medzi elitou.

Prečítajte si aj

Hráči Michaloviec po zisku bronzových medailí.Tréner Michaloviec na novú sezónu je vybavený. A čo mužstvo?

To sa podarilo, Kladno v barážovej sérii proti Vsetínu triumfovalo jednoznačne 4:0 na zápasy a klub sa tak v najvyššej českej súťaži zachránil tretíkrát za sebou. Jágr sa v druhom stretnutí so Vsetínom zapísal aj do streleckej listiny a vo veku 52 rokov a 63 dní sa stal najstarším hráčom, ktorý v profesionálnom hokeji skóroval. Prekonal rekordný zápis legendárneho Gordieho Howea (52 rokov a 11 dní).

Prečítajte si aj

Jaroslav Markovič (vpravo) ukončil kariéru.Vyše 1000 zápasov, množstvo bodov, ale bez domáceho titulu: Koniec ikony martinského hokeja?

Okrem filmu sa jeho fanúšikovia azda môžu tešiť aj na knižné spracovanie jeho príbehu. "Knihu chystám, ale to chystám už asi desať rokov, takže všetko, čo som mal nachystané, som musel zmeniť, pretože som zmenil svoje názory," vysvetlil Jágr.

Prečítajte si aj

Brankár Marcel Melicherčík.Marcel Melicherčík prelomil mlčanie: Rozsiahlo objasnil vylúčenie zo Spiša

Ak Jágr do ďalšej sezóny naozaj naskočí, bude to už jeho 37. ročník medzi profesionálmi, pripomenul portál sport.cz. Počas svojej úctyhodnej kariéry získal dvakrát Stanleyho pohár, olympijské zlato a dvakrát titul majstra sveta. Päťkrát vyhral kanadské bodovanie NHL a v zámorskej profilige je stále držiteľ viacerých rekordov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články