Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: VIDEO Slovenské talenty a kamaráti sa postavili proti sebe. Nemec bol prikrátky na Slafkovského

NEW YORK - Premiérový súboj dvoch najvyššie draftovaných Slovákov v zámorskej NHL vyznel lepšie pre Juraja Slafkovského. Jedným gólom prispel k triumfu hokejistov Montrealu na ľade New Jersey 3:2. Domácim nestačila asistencia jeho krajana Šimona Nemca, ktorý bol pri všetkých troch inkasovaných góloch svojho tímu.
Juraj Slafkovský po rozhodujúcom nájazde do brány Buffala.
Juraj Slafkovský po rozhodujúcom nájazde do brány Buffala. Zdroj: TASR/AP - Jeffrey T. Barnes
Zdieľajte:

Slafkovský, jednotka draftu z roku 2022, otvoril skóre v 13. minúte, keď ho parádnou prihrávkou spoza bránky našiel Cole Caufield. Slovenského útočníka neustrážil ani Nemec, strelou z prvej prekonal Nica Dawsa a zaznamenal svoj šiesty gól v prebiehajúcej sezóne a desiaty celkovo v profilige. Po dvoch tretinách viedol Montreal 2:0, no domácim sa na začiatku tretej podarilo v priebehu necelej minúty v presilovkách vyrovnať. Alexandrovi Holtzovi na gól na 2:2 prihral v 42. minúte Nemec. Necelých päť minút pred treťou sirénou však o triumfe Montrealu rozhodol Caufield. Canadiens tak po troch predchádzajúcich prehrách vyhrali druhý duel za sebou. Slafkovský odohral 17:29 min, okrem gólu mal dve strely a plusový bod. Nemec bol tretí najvyťaženejší hráč domácich s minutážou 21:53, popri asistencii mal tri strely, no aj tri mínusové body.

Prečítajte si aj

Útočník Matúš Vojtech v drese Liptákov.Liptovský Mikuláš poslal dvoch hokejistov na pomoc nováčikovi. Tím doplnil aj známy Lotyš

Dylan Larkin rozhodol v predĺžení o víťazstve Detroitu na ľade Floridy 3:2 a jeho tím tak uspel v treťom stretnutí za sebou. Red Wings zdolali Floridu prvýkrát od februára 2021. Sam Reinhart skóroval v ôsmom dueli v sérii a prekonal tak klubový rekord Pavla Bureho (2000/01), bol to zároveň jeho 500. bod v NHL.

Prečítajte si aj

Hokejisti HK Skalica pred zápasom.Dvaja von, štyria s výstrahou, trénera podržali. Prvoligový klub robí zmeny k lepšiemu

Plánovaný zápas medzi Buffalom Sabres a Chicagom Blackhawks odložilo vedenie NHL o jeden deň. Dôvodom boli cestovné obmedzenia v západnej časti štátu New York pre nepriaznivé počasie. Blackhawks už do mesta pricestovali, čo zvyčajne stačí na verdikt v prospech uskutočnenia zápasu. V samotnom Buffale však platil zákaz cestovania a meteorológovia očakávali kalamitu.

Prečítajte si aj

Brankár Július Hudáček.Skvelá práca Júliusa Hudáčka: Slovenský brankár sa blysol vo veľmi dôležitom dueli

NHL - výsledky:

Florida - Detroit 2:3pp

New Jersey - Montreal 2:3 /Š. NEMEC 0+1 - J. SLAFKOVSKÝ 1+0/

Buffalo - Chicago odložené

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články