Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan sa bodovo chytil: Tréneri hovoria o postupe do šestky

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali v piatkovom zápase Tipos extraligy nad Duklou Trenčín 3:2 po predĺžení a svoju víťaznú sériu natiahli už na päť stretnutí. Toľko ich v prebiehajúcej sezóne ešte za sebou nevyhrali. Aj vďaka tomu sa dotiahli na rozdiel bodu na deviaty Trenčín. Asistent trénera Andrej Kmeč verí, že v ďalších dueloch sa mužstvu podarí zastabilizovať výkony a bude sa posúvať smerom hore.
Peter Oremus počas premiéry na lavičke Slovana.
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Zdieľajte:

"Sme radi, že sme opäť dokázali bodovať. I keď len za dva, no každý bod sa počíta. Na mužstve bolo opäť vidieť, že chce rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase. Bolo tam odhodlanie získať maximálny počet bodov," povedal po výhre. Tá bola pre Slovan tretia po riadnom hracom čase. "Belasí" predtým vyhrali v Nitre po nájazdoch a v Zámkoch po predĺžení.

Prečítajte si aj

Nemec po strelenom góle.VIDEO NHL: Nemec prvou hviezdou zápasu, strelil gól a pridal prihrávku

Slovan v prebiehajúcej sezóne spravil už dve trénerské rošády. Už po štvrtom kole skončil na poste hlavného kouča Ján Pardavý a v decembri aj jeho nástupca Čech Vladimír Růžička. Druhý menovaný dokázal s tímom vyhrať najviac tri stretnutia za sebou. Nové trénerské duo Peter Oremus a Kmeč túto sériu vylepšilo o ďalšie dva zápasy. Slovan tak zažíva najlepšie výsledkové obdobie v ročníku, na hornú šestku zaručujúcu priamy postup do play off však stále stráca šesť bodov. "Bolo by fajn sa tam dostať, ale my sa hlavne sústredíme na každý jeden zápas, aby sme dokázali bodovať. Pre nás je dôležité, aby sa naša hra stabilizovala a mali sme konzistentné výkony. Uvidíme, ako sa bude tabuľka vyvíjať. Je to vyrovnané, zostáva 17 či 18 zápasov. Je to reálne, no je tam už troška väčší odstup. Hlavne sa chceme vyhnúť jedenástemu miestu a ísť postupnými krokmi hore," povedal Kmeč.

Prečítajte si aj

Majstrami sveta sú hokejisti USA.MS U20 2024: Finále jasnou doménou USA! Američania oslavujú titul

Jeho tím v piatok nezačal ideálne a v úvode ho podržal brankár Denis Godla. Na druhej strane sa viackrát zaskvel Connor Lacouvée. Strelecky boli aktívnejší "belasí", no skóre otvorili v 23. minúte Trenčania, keď využil presilovku Šimon Petráš. Následný tlak domácich využil v 31. minúte v presilovke Brett Findlay - 1:1. Na ďalšie góly sa čakalo až do záveru zápasu. V 58. minúte poslal domácich do vedenia Emile Poirier, no 27 sekúnd pred koncom vyrovnal pri hre bez brankára Filip Ahl. Extrabod nakoniec zostal v Bratislave, po 41 sekundách predĺženia o tom rozhodol Liam Pecararo.

Prečítajte si aj

Hokejisti HKM Zvolen po góle.TEL: Spišiaci pretlačili oslabené Humenné, divoký záver na Slovane, Liptáci zaskočili Poprad

"Do zápasu sme nevstúpili podľa našich predstáv, viackrát sme prepadli a súper si vytváral šance. V druhej tretine sa obraz hry zmenil aj vďaka presilovkám. Mali sme tam šance a pokračovalo to aj v tretej tretine. Škoda, že sme neustáli záver, zablúdil tam jeden tečovaný puk a zápas išiel do predĺženia. Našťastie sme ho zvládli, bol tam signalizovaný trest a my sme to využili. Z Denisa Godlu ide pohoda, drží mužstvo a aj dnes v prvej tretine nám dal šancu vyhrať. V ofenzíve je to o premieňaní šancí. Dnes ich tam bolo dosť vyložených. Možno chýbať väčší pokoj na hokejke a viac sa udržať v útočnom pásme, aby to nebol taký hore-dole hokej, aby sme hru viac kontrolovali," dodal Kmeč.

Prečítajte si aj

Hokejisti Česko U20 bronzoví.MS U20 2024: Česko berie bronz, rozhodlo o ňom piatimi gólmi v tretej tretine

Trénera hostí Milana Bartoviča mrzeli najmä nevyužité šance v úvode stretnutia. "Musím povedať, že sme mali dobrý vstup do zápasu, prvých 10 minút sme si tam vytvárali solídne šance, ale škoda, že nám tam nepadli góly. Druhú tretinu sme nemali až takú ideálnu. Najprv sme dali z presilovky gól a potom prišli štyri zbytočné vylúčenia, čo nám zobralo dosť síl. Tretiu tretinu sme skôr ubránili, Slovan v nej bol lepší. Dal dve minúty pred koncom gól, no my sme stiahli brankára a vyrovnali sme. Škoda toho predĺženia. Bola tam zdvihnutá ruka rozhodcu a už sa nám druhýkrát stalo, že sme trochu prestali hrať. To by sa nemalo stávať," uviedol.

Prečítajte si aj

Július Hudáček v zákroku.Július Hudáček končí v českom Kladne

Pre Trenčanov to bola druhá prehra za sebou a figurujú na deviatej priečke tabuľky. "Aj tak si však myslím, že bod má pre nás veľkú cenu. Musím pochváliť oboch brankárov, v dnešnom vyrovnanom stretnutí boli hráči zápasu. V nedeľu nás čaká odveta a diváci sa majú na čo tešiť," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články