Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jeden z najväčších srdciarov pravdepodobne ukončil reprezentačnú kariéru!

Skúsený slovensky útočník Branko Radivojevič, ktorý má vo svojej zvierke dve medaily z majstrovstiev sveta, už pravdepodobne nenavlečie dres s dvojkrížom na hrudi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

34 - ročný krídelník momentálne pôsobiaci v českej hokejovej extralige, kde zväčša nastupuje za Liberec v prvej útočnej formácii, oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry v rozhovore pre slovakprospects.sk.

„Ja som už asi svoju reprezentačnú kariéru uzavrel. Myslím si, že u nás začala vyskakovať nová generácia hráčov a tiež si myslím, že je čas na takúto výmenu. Navyše ja sa už chcem viac venovať rodine, ako jazdiť po týchto reprezentačných turnajoch. Myslím si, že máme veľa dobrých a mladých hráčov, ktorí už aj na minuloročných majstrovstvách ukázali, že na reprezentáciu majú a tiež vďaka tomu nabrali nové skúsenosti. Takže im budem držať palce a ja budem fandiť zrejme doma pri televízii,“ skonštatoval na margo otázky týkajúcej sa najbližšieho svetového šampionátu, ktorý sa bude konať práve u našich západných susedov.

Trenčiansky odchovanec, pre ktorého bola v reprezentácii vždy príznačná príkladná bojovnosť, je v radoch fanúšikov považovaný za obrovského srdciara.

Radivojevič počas svojej dlhoročnej kariéry nastúpil na 104 medzištátnych zápasov, v ktorých zaznamenal 44 bodov. Zúčastnil sa šiestich svetových šampionátoch, dvoch olympijských hier, jedného svetového pohára a tešil za zo zisku dvoch cenných kovov - bronzu pri svojej premiére na najvyššom fóre v roku 2003 a striebra pred dvomi rokmi v Helsinkách, na ktorom sa podieľal štyrmi gólmi a rovnakým počtom asistencií.

Na Brankovom vyjadrení je badať, že si svojim rozhodnutím zrejme ešte až tak stopercentne istý nie je, preto by sme ukončenie jeho reprezentačnej kariéry zatiaľ nebrali ako hotovú vec.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: slovakprospects.sk

Diskusia

Podobné články