Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR20: Turnaj v Chomutove zárukou kvality. Jedno veľké meno bude absentovať

CHOMUTOV - Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov čaká generálka na decembrové majstrovstvá sveta tejto vekovej kategórie vo Švédsku. Zverenci trénera Ivana Feneša absolvujú od stredy do nedele Turnaj piatich krajín v Chomutove, v ktorom narazia na rovesníkov z domáceho Česka, Švajčiarska, Švédska a Fínska.
Ilustračný obrázok puku.
Zdroj: freepik.com/vectorpocket
Zdieľajte:

Turnaj s totožným obsadením absolvovali slovenskí juniori v apríli aj v auguste tohto roka. Na aprílovom domácom podujatí v Poprade obsadili tretie miesto po výhrach 4:2 nad Švajčiarmi a 3:0 nad Čechmi, resp. prehrách 0:5 s Fínmi a 3:5 so Švédmi. O štyri mesiace neskôr vo švédskom Nyköpingu odohrali so všetkými protivníkmi herne vyrovnané duely, výsledkovo však vo viacerých prípadoch ťahali za kratší koniec povrazu. Švédom podľahli 3:4 gólom z poslednej minúty, Fínom 2:5 po slabšej druhej tretine, Čechom tesne o gól 2:3 a nad Švajčiarmi zvíťazili 4:3 po nájazdoch.

Prečítajte si aj

Dávid Skokan nastupuje na zápas.Dávid Skokan sa vracia do hokejového kolotoča: Pôsobiť bude v ambicióznej organizácii

"Sme extrémne radi, že sa môžeme pravidelne konfrontovať s takýmito tímami," uviedol pre hockeyslovakia.sk tréner Feneš. "Všetci súperi sú záruka kvality. Nastúpiť proti nim je veľká skúsenosť pre nás, ale najmä pre našich hráčov. Aj Švédi, aj Fíni prinesú do Chomutova hráčov, ktorí pravidelne nastupujú v mužskom hokeji v ich domácich súťažiach. Zároveň očakávame, že Švajčiari prídu s mužstvom, ktoré bude z osemdesiatich percent totožné s tým, ktoré sa predstaví na šampionáte. Česi sú na tom podobne ako my. Majú veľa hráčov v zámorí a dajú šancu ukázať sa domácim chlapcom. Nechceme si stavať veľké výsledkové ciele. Chceme vidieť korčuliarsky hokej s maximálnou koncentráciou v každom striedaní počas šesťdesiatich minút. Nesmie nám chýbať tvrdosť v súbojoch. Vyskúšať si chceme aj nejaké vzorce ohľadom vhadzovaní, rýchle prechody medzi zónami klziska a rýchle zakončenie."

Prečítajte si aj

Hokejisti Slovana Bratislava.Veľké meno pre Slovan! Belasých posilní účastník olympiády v Pekingu


V kádri figuruje 22 hráčov zo slovenských a európskych súťaží. Pôvodne sa mal na podujatí zúčastniť aj Dalibor Dvorský, desiatka uplynulého draftu do NHL. Po neúspešnom štarte ročníka v švédskej SHL však nedávno zamieril do zámoria, čo zmarilo jeho účasť v Chomutove. V tíme sa nachádza trinásť hráčov kmeňového juniorského ročníka 2004, ďalších sedem sa narodilo v roku 2005. Príležitosť zabojovať o pozornosť trénerského štábu pred svetovým šampionátom majú aj dvaja mladší hráči. Tomáš Pobežal s ročníkom narodenia 2006 pôsobí sebavedome v extraligovej Nitre, ešte len 16-ročný Luka Radivojevič (2007) v juniorskom tíme švédskeho Örebra.

Prečítajte si aj

Kukuča pred mikrofónmi.Nováčikovia sú na reprezentáciu pripravení: Pre Kukuču je účasť veľká česť

"Chceli sme spojiť európsku skúsenosť s perspektívou. Máme v tíme aj mladších chlapcov, ktorí potrebujú nabrať skúsenosti a takéto turnaje sú ideálnou príležitosťou. Zároveň sa im naskytá skvelá šanca presvedčiť nás, že si zaslúžia miestenku na svetový šampionát. V porovnaní s hráčmi, ktorí aktuálne pôsobia v zámorí a nemali možnosť prísť, sú v menšej výhode. Verím, že nám chlapci ukážu, v čom môžu byť prospešní pre slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta,“ dodal Feneš.

Prečítajte si aj

Hokejisti Washingtonu pokope.NHL: Nepríjemné správy! Hviezda profiligy si tento rok pravdepodobne už nezahrá


Káder SR 20 pred Turnajom piatich krajín v Chomutove (zdroj: hockeyslovakia.sk):
Brankári:
Rastislav Eliáš (HIFK Helsinki, Fín.), Šichatbudin Gadžiev (HC Slovan Bratislava)
Obrancovia: Filip Čulík (HKM Zvolen), Tomáš Královič (HC Slovan Bratislava), Sebastián Nahalka (HK Poprad), Dávid Nátny (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Milan Pišoja (HK Dukla Ingema Michalovce/HK 2016 Trebišov), Luka Radivojevič (Örebro/Švéd.), Martin Sluka (AIK Štokholm), Boris Žabka (HC'05 Banská Bystrica)
Útočníci: Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec, ČR), Alex Čiernik (Västerviks IK, Švéd.), Tomáš Dudáš (HC Slovan Bratislava), Daniel Alexander Jenčko (Malmö Redhawks), Lucas Jendek (HC Slovan Bratislava), Patrik Gabriel (SaiPa Lappeenranta, Fín.), Patrik Masnica (HC Slovan Bratislava), Adam Ondriš (KooKoo Kouvola, Fín.), Tomáš Pobežal (HK Nitra), Markus Suchý (HK Poprad), Alex Šotek (HK Poprad), Matúš Vojtech (MHK 32 Liptovský Mikuláš)

Realizačný tím:
manažér - Tomáš Pšenka, hlavný tréner - Ivan Feneš, asistenti trénera - Martin Štrbák, Michal Hreus, tréner brankárov - Peter Kosa, videoanalytik - Patrik Michnáč, kondičný tréner - Matej Thomka, lekár - Maroš Gajdoš, fyzioterapeut - Michael Bujňák, výstrojový manažér - Miroslav Harvančík, športová psychologička - Michala Bednáriková

Program Turnaja piatich krajín hokejistov do 20 rokov v Chonutove:
streda 8. novembra
15.00 SLOVENSKO ­– Fínsko
18.30 Česko – Švajčiarsko
štvrtok 9. novembra
15.00 Švajčiarsko – Švédsko
18.30 Česko – Fínsko
piatok 10. novembra
15.00 Fínsko – Švajčiarsko
18.30 Švédsko – SLOVENSKO
sobota 11. novembra
15.00 Švajčiarsko – SLOVENSKO
18.30 Česko – Švédsko
nedeľa 12. novembra
13.00 Švédsko – Fínsko
16.30 Česko – SLOVENSKO

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články