Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Keď je starý veterán lepší ako celá extraliga dokopy

Prinášame vám pravidelnú rubriku HOT&NOT, s ktorou sa máte možnosť stretávať každý týždeň.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Posledný týždeň priniesol hneď niekoľko zaujímavých správ, ktoré isto zaujali celú hokejovú verejnosť na Slovensku. Otáznik visí najmä nad budúcou sezónou KHL, ktorá podľa našich zdrojov zrejme vôbec nebude vyzerať ako doteraz.

Významný krok sa podaril Handzušovi, ktorý už okupuje extraligu v drese Banskej Bystrice. Michal má za sebou už aj svoj premiérový gól v drese baranov. Ako dobrá správa sa ukazuje aj informácia, že sa Citrón – Richard Lintner späť vracia na ľad a v budúcich kolách sa tak môžeme tešiť na jeho hokejové umenie v drese žlto-červenej Dukly Trenčín.

Ani jedna z týchto udalostí sa však do rubriky HOT&NOT nedostala. Všetky udalosti totiž prekryli iné veci, ktoré jednoducho zaujali ešte viac.

HOT: Nestarnúca hviezda Jaromír Jágr

Česká hokejová superstar Jaromír Jágr je momentálne najstarším hráčom celej NHL. V pondelok sa tomuto velikánovi ľadového hokeja podarilo zavŕšiť veľké jubileum, keď odohral už svoj neuveriteľný 1500. zápas!

O to obdivuhodnejší je fakt, že New Jersey v tomto zápase vyhrali a Jágrovi sa dokonca podarilo aj skórovať. Ku gólu česká ikona pridala ešte aj asistenciu a celkovo má na svojom konte v NHL dokopy už 1772 bodov.

Gól Jaromíra Jágra v jeho 1500. zápase v NHL:

Jágr týmto štýlom ukazuje, že je jedným z najväčších hokejových talentov tejto planéty. Je skutočne obdivuhodné, že v 42 rokoch dokáže hrať najlepšiu ligu sveta v takejto forme a s ozaj nevšedným nábojom. Uvidíme, koľko sa ešte slávnemu Čechovi podarí držať na absolútnom vrchole. Jeho súčasná kondička však nasvedčuje tomu, že v NHL by mohol zotrvať ešte minimálne ďalšie dve sezóny.

NOT: Má ešte niekto záujem o extraligu?

V nedeľu sa v Košiciach odohral šláger kola, keď domáce HC hostilo Nitru. Na stretnutie prvého tímu v tabuľke s druhým však bolo zvedavých iba 3869 divákov. Bohužiaľ, tak ako ide dole úroveň ligy, klesá aj záujem divákov. Náš portál sa však domnieva, že o zápas dvoch najlepších celkov najvyššej slovenskej súťaže by mal byť rozhodne väčší záujem.

Stretnutie sa hralo v Košiciach, ktoré momentálne rozhodne nepredvádzajú výsledky hodné slovenského majstra. Domáci hokejisti však evidentne nemajú problém iba s hrou s hokejkami, ale aj samotným východniarskym publikom. To už pomaly stráca o košických hráčov záujem.

Problémy však rozhodne netrápia len východniarsku metropolu, ale aj zvyšné slovenské mestá. Stále klesajúci záujem o extraligu je vidieť aj v médiach. Hoci mali spočiatku kluby problém, že sa o extralige momentálne píše oveľa menej, ako napríklad pred odídením Slovana do KHL, pravdou je, že samotná verejnosť už začína informácie z našej najvyššej hokejovej súťaže ignorovať. Situácia s extraligou je tak tento týždeň jednoznačným „víťazom“ v rubrike NOT. Dúfame, že aspoň vyvrcholenie základnej časti a play off vzbudí o našu hokejovú súťaž vyššiu pozornosť.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Hokejovysvet.sk, youtube.com

Diskusia

Podobné články