Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Slovana prichádza kanadský brankár so skúsenosťami z NHL!

KHL
Novou posilou HC Slovan Bratislava sa stal skúsený kanadský gólman Dave LeNeveu, ktorý podpísal kontrakt do konca aktuálnej sezóny.
Zdroj:
Zdieľajte:

Už pred niekoľkými dňami vedenie jediného slovenského zástupcu v Kontinentálnej hokejovej lige avizovalo, že sa pri zranení vo forme chytajúceho Johana Backlunda bude obzerať po novom brankárovi, ktorý by vytvoril konkurenciu Jaroslavovi Janusovi.

Generálny manažér belasých Maroš Krajčí už predvčerom v rozhovore pre slovenský rozhlas potvrdil, že sa Slovanu podarilo dohodnúť so zámorským brankárom, ktorý by sa mal k mužstvu pripojiť počas najbližších dní.

Dnes je teda už definitívne jasné, že brankársky post prichádza do tábora belasých vystužiť kanadský brankár David LeNeveu.

"Tak náročnú súťaž akou KHL nepochybne je a navyše v nabitom programe počas Vianoc, je takmer nemožné odchytať s jedným brankárom. Preto sme okamžite po zranení Johana Backlunda začali hľadať gólmana k Jarovi Janusovi. Podarilo sa nám získať skúseného kanadského brankára Davida Leneveua, ktorý má za sebou odchytaných niekoľko sezón v AHL, nazrel aj do NHL. Verím, že nám pomôže a pri Jarovi Janusovi budeme mať ďalšieho spoľahlivého muža medzi troma žrďami,“

povedal generálny manažér HC Slovan Maroš Krajči pre klubový web.

Meno 31 - ročného gólmana síce hokejovým priaznivcom veľa nepovie, no LeNeveu odchytal aj 21 zápasov v kanadsko-americkej NHL. Ešte počas minulej sezóny pôsobil v New Yorku Rangers, kde však počas niekoľkých zápasov play-off plnil len rolu náhradníka a ročník strávil skôr na farme jazdcov.

Aktuálne prebiehajúcu sezónu odštartoval David LeNeveu, ktorý sa so svojim príchodom do Slovana pochválil na sociálnej sieti twitter, v tretej najvyššej zámorskej súťaži ECHL, kde však nastúpil len na tri stretnutia.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, twitter.com

Diskusia

Podobné články