Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ani Handzušov premiérový gól nepomohol ,,baranom" k výhre

Pred dnešným kolom domácej extraligy bol témou diskusie najmä Michal Handzuš. Po skončení zápasov ním pravdepodobne bude nezastaviteľný Kamil Brabenec.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly: 4. T. Sýkora (Paukovček,Suchý), 16. Paločko (Takáč,Kroták), 46. Paukovček (Kurali)

Zápas medzi hokejistami z Turca proti šuhajom spod Tatier dopadol jednoznačne v prospech druhých menovaných. MHC Martin nestrelil počas stretnutia ani jeden jediný gól, naopak, inkasoval až tri. Na výkone ,,kosačiek“ sa odrazil aj fakt, že ich brankársku jednotku trápia už niekoľko dní zdravotné problémy. Proti ,,kamzíkom“ teda nastúpil Dzubina. Skóre otvoril už necelé štyri minúty po úvodnom vhadzovaní Tomáš Sýkora. Do konca prvej tretiny stihol navýšiť náskok domácich Matúš Paločko. Martinskí hokejisti súperovi v momente odpovedali – Markovič po Svobodovej prihrávke trafil iba tyčku Kostúrovej brány. Počas prostrednej časti zápasu nevideli diváci v Poprade žiaden presný zásah. Ten prišiel napokon v 46. minúte a postaral sa oň domáci Lukáš Paukovček. Uzavrel tak skóre zápasu na konečných 3:0.

HK Nitra - HKM Zvolen 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Góly: 7. Lelkeš (Štefanka,Ordzovenský), 24. Lelkeš (Mezei,Štefanka), 31. Brabenec (Juraško,Puliš), 36. Brabenec, 47. Puliš (Brabenec,Bagin), 60. Brabenec

Zápas medzi Nitrou a Zvolenom patril jednoznačne jednému mužovi - Kamilovi Brabencovi. Skóre stretnutia najskôr otvorili domáci hokejisti. Richardovi Lelkešovi sa podarilo šikovne využiť presilovú hru a tečovanú strelu úspešne zamieril do zvolenskej brány. O ďalší presný zásah sa opäť postaral Richard Lelkeš, ktorému dnes presilové hry naozaj vychádzali. V 31. minúte sa začala nezastaviteľná jazda Kamila Brabenca. Najskôr tečovanou strelou znížil skóre na 2:1, o necelé štyri minúty využil presilovú hru a vyrovnal stav stretnutia. Hostí poslal do vedenia Radovan Puliš za pomoci Brabenca a Bagina. Krásny hetrik spečatil Brabenec 34 sekúnd pred koncom duelu gólom do prázdnej brány.

MšHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Góly: 18. Daniška (Hudec,Lipták)

V zápase medzi ,,vojakmi“ a ,,vlkmi“ dnes rozhodoval jeden jediný gól. Žilina potrebovala body ako soľ, no napriek veľkej snahe dnes z domáceho štadióna odchádza naprázdno. Jediný hráč figurujúci na listine strelcov bol Tomáš Daniška, ktorý v 18. minúte zužitkoval skvelú prácu štvrtého útoku.

HC 05 Banská Bystrica - HC Košice 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 16. Hudáček (Biro,Hudec), 26. Bicek (Češík,Cebák), 29. Bartánus, 45. Lapšanský (Jánošík), 54. Handzuš (Nicastro,Hudec)

Na dnešný zápas sa určite tešili najmä fanúšikovia ,,baranov“. Po dlhej dobe sa do ich dresu vrátil víťaz Stanleyho pohára – Michal Handzuš. Ani on, ani šikovný Hudáček však na Košice nestačili. Domácim sa ako prvým podarilo otvoriť skóre, pričinil sa o to spomínaný Libor Hudáček. Nasledujúci priebeh hry patril (teda minimálne gólovo) hokejistom z Východu. Najskôr sa po chybe v banskobystrickej defenzíve presadil Jiří Bicek. Následne premenil trestné strieľanie najproduktívnejší ,,oceliar“ - Marek Bartánus. Náskok navyšoval Adam Lapšanský presnou strelou mierenou popri ľavej žŕdke. V závere napokon skóroval aj Michal Handzuš, no na otočenie zápasu v prospech domácich bolo už príliš neskoro.

HK 36 HANT Skalica - ŠHK 37 Piešťany 3:4sn (0:0, 2:1, 1:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 27. Pašek (Kutálek), 29. Komínek (Vaškovič,Barák), 33. Brendl (Barák), 47. Komínek (Stloukal,Vaškovič), 48. Haring (Peško), 59. Brňák (Klempa,Mišura), víťazný nájazd premenil Toman

Skalica už v predchádzajúcich zápasoch ukázala, že je schopná bez problémov čeliť aj najsilnejšiemu súperovi. Piešťany sa teda mali na pozore. Záhoráci im napokon ukázali, že ich obavy boli opodstatnené. Prvý gól stretnutia padol z hokejky hostí, konkrétne pričinením Tibora Kutálka. Skaličania dlho neotáľali a prihrávku spoza brány šikovne zužitkoval Tomáš Komínek. V 33. minúte posadil domácich na koňa Pavel Brendl. Prekvapení ,,havrani“ sa nestihli ani čudovať, keď Tomáš Komínek navýšil náskok jeho tímu strelou z otočky. Napokon sa im však zásluhou Jozefa Haringa a Tomáša Brňáka podarilo stav stretnutia vyrovnať. Keďže o víťazovi nerozhodlo ani predĺženie, nasledovali samostatné nájazdy. O to, že Piešťany ,,ušli hrobárovi z lopaty“, sa postaral víťazným nájazdom Michal Toman.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články