Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prezident výboru MS 2024 má želanie z roku 2015 a teší sa na divákov nováčika

PRAHA - Slovenská hokejová reprezentácia bude hrať o rok na MS v Ostrave a napokon sa v skupine nestretne s novými šampiónmi. Podľa čerstvého rebríčka IIHF mala nastúpiť proti obom finalistom z Tampere, ale prišla avizovaná výmena tímov na niektorej príbuznej pozícii. Organizátori na pondelkovom mítingu s vedením IIHF a s majiteľmi televíznych práv presadili výmenu USA za Kanadu. Podľa informácií od organizátorov MS 2024 musia túto rošádu do 14 dní schváliť všetky zainteresované strany.
Zdroj: 45177
Zdieľajte:

Budúcoročný šampionát prebehne od 10. do 26. mája. Slovenská reprezentácia sa v základnej A-skupine pobije o postup okrem USA aj s vicemajstrami z Nemecka, Švédskom, Lotyšskom, Francúzskom, Kazachstanom a nováčikmi z Poľska. Tí budú mať v Ostrave rovnako ako Slováci takmer domáce prostredie. Česko nastúpi v Prahe spolu s Kanadou, Fínskom, Švajčiarskom, Dánskom, Nórskom, Rakúskom a Veľkou Britániou.

Prečítajte si aj

Brankár Adam Húska sa rozhodol pre mecenáša na nasledujúci ročník

"Radi by sme sa priblížili návštevnosti z roku 2015 a nadviazali na úspešný šampionát. Ako pražská, tak aj ostravská skupina sľubujú súboj atraktívnych tímov. To, že Česi budú hrať v Prahe a slovenská reprezentácia v Ostrave, sľubuje opäť vysokú návštevnosť v oboch arénach. Navyše sa môžeme po viac ako dvoch dekádach tešiť na Poliakov a veríme, že vzhľadom k malej vzdialenosti pomôžu zaplniť ostravskú arénu. Som si istý, že nás v oboch mestách čaká zaujímavé predstavenie, na ktoré sa teším," uviedol v tlačovej správe prezident organizačného výboru MS 2024 Petr Bříza.

Prečítajte si aj

Yxdgbhxf nhhxgc jgh hxfcfcg.MS 2023: Vybavené! Slovensko má pre šampionát v Česku dejisko aj súperov

"Ako organizátor disponujeme možnosťou jednej zmeny. Prioritou číslo jedna bolo umiestnenie českého tímu do Prahy a Slovenska do Ostravy. V tomto smere nám rebríček priniesol šťastie. Preto sme sa mohli zamerať na druhú prioritu - účasť kanadského tímu v Prahe a zámorského v Ostrave. Teraz budeme čakať štrnásť dní na schválenie všetkých zainteresovaných strán Rady IIHF a oboch zámorských štátov. Naše predbežné rokovania s reprezentantmi ´javorových listov´ sú také, že pokiaľ budú hrať v hlavnom meste, môžeme očakávať príchod hviezd a využiť tak potenciál svetových šampiónov," doplnil generálny sekretár Českého zväzu ľadového hokeja Jan Černý.

Prečítajte si aj

Ikona českého šampióna sa po 15 rokoch vracia domov

Súboje v základných skupinách sa odohrajú od piatku 10. mája do utorka 21. mája, štvrťfinále je na programe o dva dni neskôr, semifinále v sobotu a zápasy o medaile v nedeľu 26. mája. Konkrétny program predstavia organizátori v lete.

Prečítajte si aj

Šatan sa rozohnil pri téme Košíc v CHL, Lažo nechápavo krúti hlavou
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články