Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Gól Fantiliho patrí medzi highlighty. Lotyši viac nemohli urobiť, ale opora sa označila za vinníka

TAMPERE - Hokejisti Kanady ako prví postúpili do finále majstrovstiev sveta v Tampere a štvrtýkrát za sebou si zahrajú o zlato. V sobotňajšom semifinále zdolali prekvapenie turnaja Lotyšsko 4:2. V boji o titul sa stretnú s úspešnejším z večerného súboja medzi USA a Nemeckom.
Milana Lucica (vpravo) údajne zatkla polícia.
Zdroj: TASR/AP - Pavel Golovkin
Zdieľajte:

Lotyši, ktorí sa predstavili medzi najlepšou štvoricou prvýkrát v histórii, išli do vedenia v 9. minúte po zásahu Dansa Ločmelisa a sen o historickom finále snívali aj po druhej tretine, keď strelil ich druhý gól Rudolfs Balcers. Kanada však udrela dvakrát v úvodnej desaťminútovke tretej tretiny a po góloch Jacka Quinna a Adama Fantilliho duel otočila.

Prečítajte si aj

Hráči Slovenska porazili Slovinsko.MS 2023: Slováci budúci rok v Česku narazia na silné duo, tohtoročného kata i nováčika

V závere pridal štvrtý zásah do prázdnej bránky Scott Laughton. Zámorskí hokejisti vyhrali v základnej skupine v Rige s domácimi 6:0, Lotyši prehrali následne aj so Slovákmi 1:2, no potom triumfovali v ďalších šiestich zápasoch. Kanada sa predstavila v semifinále ôsmykrát po sebe. Duel o bronz je na programe v nedeľu o 14.20 h, finále odštartuje o päť hodín neskôr, oba duely sa hrajú v Tampere.

Prečítajte si aj

Šatan sa rozohnil pri téme Košíc v CHL, Lažo nechápavo krúti hlavou

Hlasy /ČT Sport, IIHF/:

Tyler Toffoli, kapitán Kanady: "Hrali veľmi vášnivo a predvádzali naozaj dobrý hokej, dostali sa až do semifinále. Dnes hrali výborne. My sme sa však zmokli a našli sme cestu k víťazstvu. Preto sme sem prišli. Prišli sme víťaziť a ukončiť sezónu na vysokej úrovni. Teraz na to máme šancu a musíme sa pripraviť."

Scott Laughton, strelec 4. gólu Kanady: "Lotyši sa počas turnaja rozohrali a vedeli sme, že to nebude jednoduchý zápas. Majú dobrý tím, skvelého brankára, pohyblivých hráčov. Rýchly gól v úvode tretej časti nás dostal späť do hry a Fantilliho zásah patrí medzi highlighty. Celkovo to bol dobrý tímový výkon. Máme tu skvelú partiu, ktorá má jediný cieľ a všetci sa oň snažíme."

Prečítajte si aj

Bxgd bxg xb dxbdv xgdfdx.MS 2023: Napínavé prvé semifinále do záverečnej chvíle. Kanada postúpila s odretými ušami

Karlis Čukste, obranca Lotyšska: "Dali sme do toho maximum, hrali sme naplno, preto nie sme príliš sklamaní. Nedalo sa toho spraviť viac. Je to hokej, jeden vyhrá, jeden prehrá. Nebolo to o jednom momente, oni dali góly a my sme nepremenili naše šance. Zápas o bronz bude ťažký, nech to bude ktorýkoľvek súper. Musíme hrať tak ako dnes, na 100 percent a dúfajme, že premeníme naše šance a vyhráme."

Arturs Šilovs, brankára Lotyšska: "Som si istý, že ak by sme hrali semifinále v Rige, bol by to úplne iný zápas. Ale aj tu boli skvelí ľudia. Prišlo sem veľa našich fanúšikov, snažili sme sa pre nich, no nevyšlo to. Zajtra sa to pokúsim napraviť. Je to posledný zápas sezóny, takže do toho dáme všetku našu energiu a uvidíme, čo sa stane."

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články