Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra nedala Žiline žiadnu šancu

Dnešné kolo domácej extraligy nekorunovalo iba veľké množstvo gólov, ale aj plyšoví medvedíci.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na niektorých štadiónoch sa totiž konala charitatívna akcia ,,Daruj plyšáka". Diváci dostali možnosť zahodiť na ľad akékoľvek plyšové zvieratko a urobiť tak deň pred sviatkom svätého Mikuláša radosť deťom, ktoré potrebujú pomoc.

HK Nitra - MšHK DOXXbet Žilina 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)

Góly: 2. Stümpel (Novák L. ,Ručkay J.), 5. Drevenák (Drábek), 22. Stümpel (Tománek), 24. Bajtek (Kuzma,Novák M.), 30. Tománek (Stümpel), 45. Tománek (Novák L.), 48. Stümpel (Novák L. ,Tománek), 51. Tománek

Domáci hokejisti vstúpili do zápasu svižne, ich prvý gól totiž padol už 95 sekúnd po úvodnom buly. Najskôr na seba Lukáš Novák upútal pozornosť takmer všetkých žilinských hráčov, následne prihrával osamotenému Jozefovi Stümpelovi, ktorý nemal problém prekonať brankára hostí. Odpoveď Žiliny prišla v pomerne krátkom časovom intervale, o vyrovnanie skóre sa postaral Milan Drevenák. Ďalší gól videli fanúšikovia v Nitre až v úvode prostrednej časti stretnutia, ktorý strieľa opäť Jozef Stümpel. Následne sa na listinu strelcov zapísal Filip Bajtek ,,doťuknutím“ Kuzmovej odrazenej strely. Aj napriek tomu, že ,,vlci“ mali v podobe presilovky skvelú príležitosť na zníženie skóre, zarmútil ich Roman Tománek triafajúci ich bránu vo vlastnom oslabení. Posledná tretina slúžila domácim iba na kozmetickú úpravu skóre. O piaty presný zásah sa zaslúžil znova Roman Tománek v spolupráci s Lukášom Novákom. Jozef Stümpel a Roman Tománek stihli dokonca skompletizovať svoje hetriky.

Nitrania si dnešný zápas poriadne užili. Vďaka trom mikulášskym bodom sú od prvých Košíc aj naďalej vzdialení iba o jeden bod. Žilina aj napriek dnešnej prehre zostáva na 9. mieste. Postarala sa o to Dukla, ktorá dokázala poraziť Skalicu.

HK Poprad - HKM Zvolen 2:1pp (0:1, 1:0, 0:0-1:0)

Góly: 10. Podkonický (Chovan,Jurík L.), 24. Sýkora (Kroták), 61. Fabian (Suchý,Kroták)

Zápas pod zasneženými končiarmi Tatier prebiehal veľmi vyrovnane. Nebezpečné šance si striedavo dokázali vypracovať obe mužstvá. V tomto dueli teda všetko záviselo od jediného člena tímu – brankára. Kostúr alebo Šimko? Ako prvý musel spoza svojho chrbta vyberať puk gólman Popradu.Andrej Podkonický poslal z pravého kruhu strelu švihom, ktorá šťastlivo prekĺzla pomedzi Kostúrove betóny. Náboj stretnutia odrazu chytil trošku agresívnejší ráz, čo dokazoval aj počet presilových hier. Domácim sa podarilo vyrovnať až v priebehu druhej 20-minútovky. Tomáš Sýkora skúsene položil blafákom Šimka a následne bezchybne poslal puk za jeho chrbát. Vyrovnaný stav zápasu sa nezmenil ani počas poslednej tretiny. O víťazovi stretnutia napokon rozhodlo predĺženie. 24 sekúnd po jeho začatí otočil priebeh duelu v prospech domácich hokejistov Štefan Fabian ,,delovkou“ z ľavého kruhu.

Zvolen a Poprad sa v tabuľke nachádzajú tesne pri sebe. Tento zápas bol teda pre oba celky veľmi dôležitý. Poprad sa vďaka zisku troch bodov vzdialil stíhajúcemu Zvolenu, no tabuľkovo si nepolepšil. Tretia Bystrica totiž svoj zápas vyhrala.

HC 05 Banská Bystrica - MHC Mountfield Martin 7:4 (3:1, 4:0, 0:3)

Góly: 2. Kafka (Nicastro), 14. Smrek (Markovič,Klíma T.), 15. Preisinger (Kafka), 19. Kytnár (Kudrna,Kadura), 25. Hudec (White,Cohen), 33. White (Cohen,Hudáček), 34. Kudrna (Kytnár,Kadura), 35. Handlovský, 57. Markovi (Tupý), 60. Ďatelinka, 60. Fujerík

Už prvý gól ,,baranov“ vsietený 84 sekúnd po úvodnom vhadzovaní predznamenal, že domáci hokejisti sa s Martinčanmi maznať nebudú. Jeho autorom bol Petr Kafka, ktorý dokázal využiť (zo strany hostí nezmyselnú) presilovú hru. Prvý vylúčený hokejista z Turca sa napokon stal aj prvým strelcom ,,kosačiek“. Obranca Peter Smrek tvrdou strelou od modrej taktiež využil hru v početnej výhode. Následne úspešne pálil od modrej čiary aj Miroslav Preisinger. Tesne pred odchodom do šatní pridal hosťom ďalší dôvod na rozmýšľanie Milan Kytnár. Trend využitých presilových hier zo strany domácich pokračoval aj v strednej časti stretnutia, kedy skóroval kapitán Michal Hudec. Ďalší presný zásah pridával Patrick White ,,delovkou“ z prečíslenia. Ani výmena brankára hosťom nepomohla. Dzubina totiž hneď po nástupe taktiež inkasuje, raduje sa Michal Kudrna. Martin následkom hrôzostrašného skóre stratil akúkoľvek chuť, čo sa odzrkadlilo aj na jeho hernom prejave. Chybu pri rozohrávke MHC pohotovo potrestal Lukáš Handlovský. Hostia sa zobudili až v závere zápasu, kedy Bystričanov počas vlastného oslabenia prekvapil Jaroslav Markovič. Premiérový gól sezóny si pripísal aj obranca Ivan Ďatelinka, kozmeticky doupravoval skóre Dominik Fujerík. Martinské góly teda nakoniec prišli, no bolo už príliš neskoro.

Banská Bystrica sa vďaka trom bodom zubami-nechtami drží vedúcej dvojice – Košíce a Nitra. Na druhú Nitru stráca práve spomínané tri body. Martin si mohol dnešným víťazstvom polepšiť o jednu tabuľkovú priečku, pretože od Piešťan (ktoré dnes prehrali) ho delil iba jediný bod.

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)

Góly: 8. Štrbák (Bartoš), 13. Jenčík (Bartoš,Bartánus), 15. Bicek (Češík,Bartánus), 24. Bartoš (Jánošík), 34. Bartánus (Chovan,Drgoň), 36. Klempa (Mišura,Toman), 43. Suja (Chovan,Sojčík), 47. Bicek (Jenčík,Bartoš)

Aktuálny vedúci celok tabuľky otvoril skóre v 8. minúte z hokejky kapitána Martina Štrbáka. O necelé dve minúty na to využil presilovú hru Richard Jenčík a poslal ,,oceliarov“ už do dvojgólového vedenia. Prešlo ďalších 120 sekúnd a na svetelnej tabuli v Steel aréne svietilo už 3:0. Pod tretí presný zásah sa po Češíkovej prihrávke podpísal Jiří Bicek. Aj úvod druhej tretiny patril domácim, v 23. minúte totiž zvyšoval náskok Peter Bartoš presilovkovým gólom. Paralyzovaní hostia sa nezmohli na žiadnu adekvátnu odpoveď, práve naopak. Ich nečinnosť potrestal Marek Bartánus, ktorý ušiel hráčom aj spoluhráčom a nekompromisne skóroval. ,,Havrani“ sa konečne prebudili a prvý piešťanský gól si pripísal Tomáš Klempa. Košice v záverečnej časti zápasu nedopustili žiadny zázrak a pridali ešte dva presné zásahy. O prvý sa postaral mladý Jakub Suja,víťazstvo spečatil Jiří Bicek.

Košice si dnešnou výhrou dočasne poistili ,,zlatú“ tabuľkovú priečku. Piešťany sa zatiaľ nemusia strachovať, stíhajúci Martin totiž svoj dnešný zápas prehral.

HK 36 HANT Skalica - Dukla Trenčín 1: (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 13. Mikula (Nemec,Melichárek), 27. Klímek (Mráz,Nechala), 36. Pardavý (Filo), 39. Gašparovič, 53. Gašparovič (Nemec,Filo)

Súboj medzi Skalicou a Trenčínom sa spočiatku zdal veľmi vyrovnaný. Po dlhých minútach otvoril skóre zápasu hosťovský celok na čele s Ondrejom Mikulom. Domácich to nijako nevyviedlo z miery a tak sa pred koncom prvej tretiny aj oni radovali z prvého vsieteného gólu. Jeho autorom bol David Klímek, ktorý zachytil prudkú prihrávku zo stredného pásma, šikovne sa zbavil obrancu a chladnokrvne prekonal Konráda. Na ďalší gól si museli fanúšikovia na Záhorí počkať až do prostrednej časti druhej tretiny, kedy skóroval Ján Pardavý. Následne využil zmätok domácich Jakub Gašparovič a poslal Duklu do dvojgólového vedenia. Gašparovič bol posledným hokejistom na listine strelcov, v samotnom závere zápasu sa mu podarilo skórovať ešte jeden raz.

Skalica si mohla dnešným víťazstvom pomôcť a dostať sa na 9. priečku (pred Žilinu). Ako ,,vlci“, tak aj Záhoráci dnes ale prehrali a tak sa poradie na chvoste tabuľky nemenilo. Trenčín sa neustále snaží dobehnúť Zvolen, no ten mu aj naďalej šikovne uniká.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články