Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ako sme mohli tento zápas pokaziť? Pardavý lamentoval

RIGA - Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom piatom zápase na majstrovstvách sveta s Kazachstanom 3:4 po predĺžení a nájazdoch a výrazne si skomplikovali postup do štvrťfinále. V základnej B-skupine majú dva duely pred koncom na konte len päť bodov, o tri menej ako štvrté Lotyšsko. Kazachstan vyhral druhý duel po nájazdoch a so štyrmi bodmi je na šiestom mieste.
Sgdbh xfhfx cgg rdd dgr gyf dggr.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slováci išli v Rige do vedenia v 15. minúte, keď nahodenie Patrika Kocha skončilo až za chrbtom brankára Andreja Šutova, no absolútne nezvládli úvod druhej časti. V priebehu necelých piatich minút inkasovali tri góly. Po góloch Richarda Pánika a Pavla Regendu tri minúty pred koncom vyrovnali, no v nájazdoch prehrali 1:4, keď sa presadil iba Libor Hudáček.

Prečítajte si aj

Rozhodli sa? Slovan Bratislava po dňoch mlčania vydal stanovisko

Tím trénera Craiga Ramsayho môže nazbierať najviac jedenásť bodov, čo môže mať Lotyšsko už v sobotnom zápase práve s Kazachmi a na záver ho čaká ešte Švajčiarsko. Slovensko vyhralo vzájomný zápas s Lotyšskom 2:1. Tretie Česko má na konte desať bodov, druhá Kanada 11 a prvé Švajčiarsko nedostihnuteľných 12.

Prečítajte si aj

Českú ligu už nechcel. Úspešný extraligista angažoval strelca v presilovkách

Slovenskí reprezentanti nastúpia na svoj šiesty duel na šampionáte v nedeľu o 15.20 SELČ proti Slovinsku, ktoré je stále bez bodu, na záver ich čaká Nórsko (utorok 11.20 h). Kazachov sa v sobotu o 19.20 stretne s Lotyšskom.

Hlasy aktérov /zdroj: RTVS a TASR/

Mislav Rosandič, obranca SR: "Ukázalo sa, že musíme byť pripravení na každý zápas rovnako a nemôžeme nikoho podceniť. Hráči Kazachstanu ukázali, že sú šikovní a to najmä v nájazdoch. Budeme bojovať o postup, hoci to môže byť o chlp, keďže to nemáme vo vlastných rukách."

Ján Pardavý, asistent trénera: "Veľmi ťažká prehra, mali sme solídny začiatok, boli sme dobrí na puku. Nechceli sme opäť strieľať, chceli sme si neustále prihrávať. V našom výkone bola ľahkovážnosť, urobili sme tri ofenzívne fauly. Chcenie a snaha tam bola, ale už sme to naháňali za chvost. Je to ťažká prehra, ale musíme si to rozobrať."

Prečítajte si aj

Ygdxg dyxgb xdgbf xd.MS 2023: Craig Ramsay vytvoril rekord! Prekonal úspešnú trénerskú legendu

Marek Hrivík, kapitán SR: "Nerozumiem, ako sme mohli tento zápas pokaziť. Vedeli sme, že to bude náročné, ale nečakali sme, že sa položíme sami seba v druhej tretine. Potom sa to ťažko dobiehalo. Myslím si, že šance sme mali, oni veľmi dobre bránili, mali hráčov v "domčeku", ťažko sa presadzovalo."

Libor Hudáček, útočník SR: "Hodnotí sa to ťažko. Mali sme kopu šancí, nevyužili sme ich, zbytočne sme faulovali a dostali sme gól v oslabení. Dúfam, že to bude ešte zlatý bod. Jednoduchšie je brániť ako útočiť. My sme do nich museli búšiť, škoda, že ich brankár nás vychytal. Musíme vyhrať ešte dva zápasy a uvidíme, čo z toho bude."

Matúš Sukeľ, útočník SR: "Nie sme s tým spokojní, takto sme si to nepredstavovali. Neviem, čo sa stalo v druhej tretine. Prvá lajna mala výborné striedanie a zrazu otočka a bolo 1:3, ani sme sa nespamätali. Zlatý bod by som to určite nenazval, musíme sa poučiť a v ďalšom zápase bodovať naplno."

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články