Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Craig Ramsay vytvoril rekord! Prekonal úspešnú trénerskú legendu

RIGA - Craig Ramsay v piatok vytvoril rekord v počte zápasov, v ktorých trénoval slovenskú hokejovú reprezentáciu. V piatom stretnutí na MS v Rige proti Kazachstanu sa postavil na striedačku už 123-krát a prekonal tak Júliusa Šuplera.
Na snímke hore tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Sedemdesiatdvaročný kouč vedie národný tím od roku 2017, keď podpísal pôvodne dvojročnú zmluvu do MS 2019. Neskôr sa so SZĽH dohodli na predĺžení spolupráce. Slovenský tím zvládol pod Ramsayho vedením olympijskú kvalifikáciu v auguste 2021, po ktorej sa mužstvo prebojovalo na ZOH 2022.

Prečítajte si aj

Rozhodli sa? Slovan Bratislava po dňoch mlčania vydal stanovisko

V Pekingu dosiahlo historický olympijský úspech, keď po víťazstve nad Švédskom 4:0 získalo bronzové medaily. Na následnom šampionáte vo Fínsku obsadil jeho tím ôsme miesto, keď vo štvrťfinále nestačil na domáci výber. MS v Tampere a Rige sú pre Ramsayho už piate v pozícii hlavného trénera SR. Na MS 2018 v Kodani a aj o rok neskôr v Košiciach obsadili jeho zverenci 9. miesto. Pred dvoma rokmi v Rige finišoval slovenský tím na 8. mieste po tom, čo vo štvrťfinále prehral s USA 1:6.

Prečítajte si aj

Niečo sme si vykričali, upozornil ma aj rozhodca. Bola to hlúposť, sypal si popol na hlavu Ramsayho mladík

Šupler viedol Slovensko v rokoch 1993 až 1996 a tiež 2006 až 2008. V roku 1993 sa stal prvým trénerom reprezentácie. Pod jeho vedením sa Slovensko v roku 1995 prebojovalo do A-kategórie MS v najkratšom možnom čase. Úspechom bolo aj 6. miesto na ZOH 1994 v Lillehammeri.

Prečítajte si aj

Yxdgbhxf nhhxgc jgh hxfcfcg.VIDEO Otvorený a úprimný Šimon Nemec, Hlavajovi sa ťažko hľadali slová
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články