Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Česko počíta straty, najlepší hráč sa zranil a možno už do turnaja nezasiahne

RIGA - Český hokejista Lukáš Sedlák utrpel v treťom zápase na MS proti domácemu Lotyšsku (3:4 pp) zranenie v dolnej časti tela. Tridsaťročný útočník sa neobjavil na stredajšom tréningu, zatiaľ však zostáva v Rige.
Zdroj: 45082
Zdieľajte:

Lekár národného tímu Antonín Chochola uviedol, že Sedlák dostal dva dni voľna a budú sledovať jeho zdravotný stav. "S fyzioterapeutmi budeme pracovať na jeho zranení. Je to bolestivé. Uvidíme ďalej podľa aktuálneho zdravotného stavu," uviedol Chochola pre české médiá.

Prečítajte si aj

Hráči Slovenska na tréningu.MS 2023: Súpiska Slovenska je kompletná, Peter Cehlárik je otázny

Sedlák zostáva s tímom a jeho pokračovanie na turnaji nie je vylúčené. Útočník Pardubíc získal v úvodných troch zápasoch 5 bodov (3+2). Lekár českého tímu zároveň poprel špekulácie zo sociálnych sietí, že Sedlák mal opustiť dejisko MS.

Prečítajte si aj

Napätie v Liptovskom Mikuláši: Opory tímu odmietajú hrať pod Róbertom Ľuptákom

Sedlák je ďalší hráč českého tímu, ktorý v uplynulých dňoch utrpel zranenie. Zdravotné problémy postihli Jiřího Smejkala, Filipa Chlapíka a Filipa Chytila, obranca David Jiříček pred odchodom do Rigy tiež vypadol pre zranenie. "Máme toho dosť. Nie všetky správy sú však negatívne, Chlapík sa v stredu vrátil do plného tréningu po zranení zo zápasu so Slovenskom. Zranenie z prvého zápasu sa stále prejavuje, ale celý tréning absolvoval bez väčších obmedzení," konštatoval Chochola. Chytil sa sťažoval na pretrvávajúce bolesti v tvári, útočník New Yorku Rangers tak absolvoval len suchý tréning.

Prečítajte si aj

Podnet nevyšiel: Rozhodnutie SZĽH je v súlade so zákonom

V prípade, že Sedlák nebude môcť pokračovať, Česi povolajú iného hráča. "Prvý krok je, že lekár tímu pošle správu priamo na IIHF, ktorú posúdia. Nemáme však s tým skúsenosti. Tento rok už Švajčiari toto nové pravidlo uplatnili," uviedol športový manažér Milan Hnilička. Náhradník však musí byť na širšom zozname, ktorý každá krajina pošle pred začiatkom turnaja. Môže na ňom byť až 70 hráčov. Čechom patrí tretie miesto v B-skupine, vo štvrtok o 15.20 SELČ nastúpia proti Slovincom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články