Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Napätie v Liptovskom Mikuláši: Opory tímu odmietajú hrať pod Róbertom Ľuptákom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V hokejovom Liptovskom Mikuláši to poriadne vrie. Klub kúpil Róbert Ľupták, no opory Liptákov majú jasno. V prípade, že sa to potvrdí, v tíme pôsobiť nebudú.
Zdroj: 45080
Zdieľajte:

Tvrdé slová na adresu ďalšieho pôsobenia vyslovil kapitán Martin Kriška: Ja som Mikulášan a žijem tu celý život, čiže všetko toto, čo sa tu deje vnímam a dosť negatívne to na mňa pôsobí. Všetci vieme, že to vyhral pán Ľupták. Ja osobne ho súdiť nemôžem, pretože osobne ho nepoznám, nikdy sme sa nestretli, ale hovoria za neho skutky a činy či už sme videli nejaké tie videá kolujúce na internete alebo, čo som počul od kamarátov z hokejového prostredia o jeho správaní. Vidím výsledky za jeho pôsobenia v Detve, kde položil klub, rovnako v Prešove klub vypadol z Tipos extraligy. Takému človeku podľa mňa na hokeji v Liptovskom Mikuláši nezáleží, neverím tomu. Ja, ako mikulášan som tu celý život, poznám sa s veľa ľuďmi. To hokejové mikulášske hnutie stojí za mnou. Mal som veľa telefonátov, aby som niečo s tým urobil, hoci ja som malý "pán" na to, ale ako vravím, väčšina stojí za mnou či už fanklub, ľudia okolo hokeja, nejakí sponzori, ktorí mi povedali, že tomu pánovi na hokej nedajú nič... Nechápem, prečo sa sem pán Ľupták tiská, keď ho tu nik nechce a nie je tu vítaný. V Liptovskom Mikuláši mu sponzorsky nepomôže nik, okrem mesta, ktoré schvaľuje dotáciu na hokej každý rok. Ja som pred dvoma rokmi podpísal zmluvu na tri roky, čiže ešte mám zmluvu na nastávajúcu sezónu. S pánom Michalíkom som si podal ruku, dohodli sme sa, že moju kariéru aj pri ňom ukončím, keďže nejaký ten rok už mám odohratý v extralige aj za Liptovský Mikuláš. Ja som tu doma a toto si na triko vziať nechcem. Pán Michalík keď mi dal ruku a povedal, že to takto bude tak to aj vždy splnil vždy a mali sme spolu korektný vzťah. Budem bojovať do posledných síl za to, aby sa to zvrátilo. Ak to naozaj pán Ľupták podpíše, tak aj keď mám platnú zmluvu ja pod ním hrať hokej v Liptovskom Mikuláši nebudem, to je moje konečné rozhodnutie. Ukončenie mojej kariéry v Liptovskom Mikuláši som si predstavoval trošku inak, ale žiaľ život je taký.. Stále však verím, že to dopadne dobre. Názor ako ja má aj väčšina chalanov v šatni, určite nikto nevystúpi, pretože sú to mladí chalani, majú mladé rodiny a je to ich živobytie. Nikto im to nezazlieva, boja sa, že prídu o prácu. Ja to beriem, ja už mám svoj vek a našťastie nie som závislý na hokeji."

Prečítajte si aj

Účastník NHL má vážny problém: Je v hre sťahovanie klubu?

Nie je však jediný. Jasný postoj k vzniknutej situácií majú aj brankár Michal Valent či obranca Peter Novajovský: Úprimne som z toho sklamaný, čo sa deje v mikulášskom hokeji. Som v meste krátko tak presne nevidím do toho prečo sa mesto rozhodlo k predaju. Mrzí ma to, pretože po uplynulej sezóne príchodom nových trénerov sa veľa vecí zmenilo a klub bol nasmerovaný dobrým smerom. Veľa hráčov tu chcelo zostať a dosiahnuť náš cieľ, ktorým je play-off. Teraz nevieme čo bude. Úprimne nemáme žiadne informácie a zavládla veľká neistota... Ja pána Ľupáka nechcem hodnotiť. Neviem dôvody prečo sa zapojil do súťaže o mikulášsky klub. Určite pre klub a mesto to nie je dobré, že fanúšikovia to takto negatívne vnímajú a môže to priniesť problémy či už so sponzormi, ale aj v návštevnosti ľudí na zápasoch počas nastávajúceho ročníka. A hokej sa má v prvom rade robiť pre ľudí," uviedol martinský rodák Valent.

Prečítajte si aj

Podnet nevyšiel: Rozhodnutie SZĽH je v súlade so zákonom

Novajovský si pokračovanie v tíme predstaviť nevie: Túto situáciu vnímam veľmi čierno pre mikulášsky hokej. Všetci vieme akú minulosť a správanie má pán Ľupták, a to určite nie je reklama na hokej. Po vyhlásení výsledkov súťaže v Liptovskom Mikuláši nastalo rozčarovanie nielen medzi hráčmi, ale aj medzi fanúšikmi a celkovo ľuďmi a silno pochybujem, že niekto zo sponzorov bude chcieť spolupracovať s týmto pánom. Pre mňa osobne je to veľké sklamanie. Zmluvu som tu podpisoval na novú sezónu za pána Michalíka a trénera Bokroša a Hrnčára, lebo mám s nimi veľmi dobré a korektné vzťahy. Ale v prípade prevzatia klubu do rúk pána Ľuptáka si neviem predstaviť ďalej spoluprácu s mikulášskym klubom. Čo mi je ľúto, ale z morálneho hľadiska to pre mňa nie je možné."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: mhk32lm.sk

Diskusia

Podobné články