Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská enkláva v Liberci sa rozrastá: Tréner Pešán verí, že si vypýta ďalšie štarty v reprezentácii

LIBEREC - Slovenský hokejista Miroslav Mucha si po deviatich rokoch v zámorí vyskúša európsky angažmán. Dvadsaťpäťročný útočník zamieril do českej extraligy, keď podpísal ročnú zmluvu s opciou s klubom HC Bílí Tygři Liberec.
Miroslav Mucha ide do Liberca.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Miro je silový útočník, ktorý hrá veľmi dobre na oboch koncoch klziska," uviedol tréner Liberca Filip Pešán pre klubovú webstránku.

Prečítajte si aj

Prvých šesť podpisov pod Urpínom: Barani si poistili služby pol tucta Slovákov

Mucha odišiel do zámoria ako 17-ročný a v USA absolvoval štúdium na strednej aj vysokej škole. V uplynulých piatich sezónach pôsobil v univerzitnej lige NCAA vo farbách Lake Superior State University. V ročníku 2022/2023 bol kapitán tímu a v 38 zápasoch nazbieral 17 kanadských bodov za 7 gólov a 10 asistencií. V troch zápasoch si v drese Greenville Swamp Rabbits vyskúšal aj ECHL. V rokoch 2020 - 2022 nastúpil v ôsmich zápasoch v reprezentačnom A-tíme Slovenska.

Prečítajte si aj

Hlavaj likviduje Toffoliho.MS 2023: Dochytával som v kŕčoch, hrdina Hlavaj verí, že príde ešte lepší výkon

"Miro je pracovitý, rýchly a húževnatý hráč, od ktorého si sľubujeme zvýšenie konkurencie v útočných radoch. Veríme, že u nás rozvinie svoje hokejové kvality a vypýta si ďalšie štarty v slovenskej reprezentácii," povedal Pešán.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články