Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Dochytával som v kŕčoch, hrdina Hlavaj verí, že príde ešte lepší výkon

RIGA - Samuel Hlavaj má za sebou vydarenú a mimoriadne náročnú premiéru na MS. Slovenskí hokejisti vo svojom treťom zápase na šampionáte v Rige siahali po víťazstve s favorizovanou Kanadou, napokon prehrali 1:2 po nájazdoch. Slovenský brankár mal 42 úspešných zákrokov a po zápase si prebral cenu pre najlepšieho hráča tímu.
Hlavaj likviduje Toffoliho.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prvé dva duely na MS odchytal Stanislav Škorvánek, v treťom dostal šancu 21-ročný Hlavaj. "Vôbec som nebol nervózny. Zápas som si chcel užiť a aj som si ho užil," uviedol po zápase. Od úvodu bol v neustálej permanencii, zámorskí hráči sa snažili o častú streľbu. "Určite to pomôže, keď som hneď v ohni, takto to chce každý brankár, že si hneď chytí puk. Potom je to lepšie."

Prečítajte si aj

Gvdy ghbxfg hncfg.MS 2023: Nečakaný výsledok v Rige! Obeťou Česi


Najviac práce mal Hlavaj v oslabeniach. Slovenskí reprezentanti nazbierali 41 trestných minút a Kanaďanom sa ubránili aj v minútovom oslabení o dvoch hráčov. "Nehneval som sa na to. Chyby sa robia, ak by sa nerobili, zápasy by sa skončili 0:0. Chalani mi však v oslabeniach pomohli, aj tam boli situácie, keď bola prázdna bránka, ale výborne to zblokovali. Ďakujem im za to."

Prečítajte si aj

Yxdgfd xhbxnf cg dfx xcv x gxc d gdr xfgr.VIDEO Bolesť Chromiaka, Nemcovi je bod málo. Ramsay: Čaká vás úžasná hokejová budúcnosť

V nájazdoch sa zo Slovákov presadili Richard Pánik a Martin Chromiak, v drese Kanady skórovali Cody Glass, Michael Carcone a Jack Quinn. "Ja mám nájazdy celkom rád, ale nie, keď hráč zakončí strelou," povedal slovenský brankár. Tento duel označil zatiaľ za svoj najvydarenejší v kariére: "Ale verím, že ešte väčší príde. Pred turnajom by sme všetci brali bod s Kanadou, ale myslím si, že sme siahali aj na viac ako bod."

Prečítajte si aj

Nitra rozbieha podpisy zmlúv, pod Zoborom sa zaviazali dôrazní hráči na dva roky


Na konci druhej tretiny mal Hlavaj problém s kŕčmi, po zápase priznal, že sa necítil najlepšie: "Už ku koncu druhej tretiny boli kŕče a potom počas celej tretej tretiny. Keď som sa už hýbal, bolo to v poriadku, ale potom pri prerušení hry to nebolo dobré. Dva dni prídu celému tímu vhod, odohrali sme tri ťažké zápasy."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články