Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stanovisko SZĽH: Hŕstka klubov zbabelo využila obdobie šampionátu

BRATISLAVA - Najvyššia slovenská hokejová súťaž TIPOS Extraliga by mala pokračovať aj v nasledujúcej sezóne 2023/2024, ale bez zastrešenia od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Svoju účasť v nej zatiaľ deklarovalo deväť z dvanástich extraligových klubov, ktorí sa rozhodli viesť ligu pod vedením strešnej organizácie Profesionálna hokejová liga (PHL). Informovali o tom vo štvrtkovej tlačovej správe. SZĽH v reakcii uviedol, že je prekvapený "z kroku iniciátorov súkromnej hokejovej ligy", podľa zväzu rokovania o budúcej podobe najvyššej súťaže stále prebiehajú.
Zdroj: 45041
Zdieľajte:

Ku kroku extraligových klubov sa neskôr vyjadril aj SZĽH. "Slovenský zväz ľadového hokeja aj celé hokejové hnutie je prekvapené z kroku iniciátorov súkromnej hokejovej ligy. Rokovania o budúcej podobe našej najvyššej súťaže stále prebiehajú. Vedenie SZĽH si so zástupcami extraligových klubov vymieňa návrhy a pripomienky o fungovaní extraligy, ďalší kompromisný návrh zaslalo vedenie SZĽH extraligovým klubom aj včera.

Prečítajte si aj

Trénerská bomba na Slovensku! Mužstvo druhej najvyššej súťaže povedie legenda

Odpoveď zo strany klubov neprišla, naopak, hŕstka extraligových klubov zbabelo zneužila obdobie svetového šampionátu, aby deň pred úvodným zápasom nášho tímu proti Česku komunikovala vznik súťaže, ktorá negatívne zaskočila hokejové hnutie, fanúšikov, ale hlavne hráčov a trénerov, ktorá nemá zastrešenie Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF a ktorú nepodporujú ani všetky z avizovaných 9 klubov. Hokejová extraliga môže a bude pokračovať len pod hlavičkou SZĽH s klubmi, ktoré sa do nej riadne prihlásia," uviedol zväz v stanovisku, ktoré poskytol TASR. Vedenie SZĽH sa chystá na tento krok detailnejšie zareagovať na tlačovom brífingu priamo z dejiska majstrovstiev sveta.

Prečítajte si aj

Zásadná zmena v Tipos extralige. Prihlášku podal prvoligista, Slovan s otáznikom
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články