Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Sila Slovákov v Rige môže stúpnuť. Očakávajú sa kľúčové príchody

NEW YORK - Hokejisti New Jersey Devils so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom vypadli z bojov o Stanleyho pohár v 2. kole play off zámorskej NHL. V piatom dueli semifinále Východnej konferencie prehrali na ľade Caroliny 2:3 po predĺžení, keď o postupe domácich rozhodol v 68. minúte Jesper Fast.
Zdroj: 40434
Zdieľajte:

Hurricanes triumfovali v sérii 4:1 a v konferenčnom finále sa predstavia po štyroch rokoch. Po konci sezóny pre Devils by slovenskú reprezentáciu na MS mohli posilniť Tatar i mladý obranca Šimon Nemec. Dallas zdolal Seattle 5:2 a v semifinále Západnej konferencie vedie 3:2.

Prečítajte si aj

Trénerská bomba na Slovensku! Mužstvo druhej najvyššej súťaže povedie legenda

Tatar odohral v piatom stretnutí 12:07 min s jednou strelou a jedným mínusovým bodom. Jeho tím v zápase dvakrát viedol po góloch Dawsona Mercera a Tima Meiera, no Carolina strhla víťazstvo na svoju stranu. Švédsky krídelník Fast v predĺžení tečoval v presilovej hre puk po strele Jesperiho Kotkaniemiho za chrbát brankára Akiru Schmida. Ďalšie presné zásahy za domácich si pripísali Jaccob Slavin a Brent Burns. Brankár Frederik Andersen predviedol 27 úspešných zákrokov. Carolina je prvý postupujúci tím z 2. kola, vo finále konferencie sa stretne s úspešnejším z dvojice Florida - Toronto (stav série 3:1).

Prečítajte si aj

Zásadná zmena v Tipos extralige. Prihlášku podal prvoligista, Slovan s otáznikom
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články