Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nepoznaní príjemne prekvapili, Ramsay odletel do Rigy naprázdno

BRATISLAVA - Slovensko bude mať na hokejových MS v Lotyšsku a vo Fínsku (12.-28. mája) osem bronzových medailistov zo ZOH v Pekingu, ale aj rovnaký počet nováčikov. Tréner Craig Ramsay niektorých mladších hráčov pred štartom prípravy nepoznal, výkonmi ho však prekvapili. Kormidelník Slovákov uviedol, že ich účasť na šampionáte je pre nich veľká príležitosť zlepšiť sa.
Zdroj: 45034
Zdieľajte:

Pred odchodom na MS odohrali slovenskí hokejisti osem prípravných zápasov. V nich zaknihovali tri víťazstvá, dve so Švajčiarskom a jednu s Rakúskom. Päťkrát prehrali, keď nestačili dvakrát na Nemecko a Česko a raz na Rakúsko. V týchto zápasoch tréneri vyskúšali takmer 40 hráčov. "Mali sme byť lepší smerom dozadu a v hre na puku. Dokázali sme si vypracovať veľa streleckých príležitostí, z ktorých sme nedokázali skórovať. Okrem toho sme mali na môj vkus aj veľa vylúčených hráčov, čo ovplyvnilo našu hru, keďže hráči, ktorí nehrajú oslabenia, vypadli z tempa," povedal Ramsay.

Prečítajte si aj

Nové Zámky prišli s prvou zmluvou na ďalšiu sezónu. Podpísali stálicu

Do nominácie sa napokon dostalo 25 hráčov, kanadského kouča niektorí pozitívne prekvapili: "Niektorých som veľmi nepoznal, no príjemne ma prekvapili. Napríklad Chromiak, Kudrna, či Gajdoš. Omladili tím, je to pre nich veľká príležitosť do budúcna zlepšiť sa."

Prečítajte si aj

Vlci zo Žiliny rozbiehajú skladbu mužstva na štvrtý prvoligový ročník

V ôsmich zápasoch v príprave Slováci skórovali 21-krát, inkasovali až 28 gólov. "Vyplynulo to aj z toho, že sme hrali veľa oslabení, obrana bola preťažená. Veľakrát sme aj experimentovali, skúšali sme rôznych hráčov v obrane a nie vždy to vyšlo," vysvetlil Ramsay.

Prečítajte si aj

MS 2023: Komplikácia Slovákov pred odletom. Na poslednú chvíľu vypadol dôležitý člen

Z 25 hráčov si na MS po prvý raz zahrajú ôsmi. Všetci traja brankári - Samuel Hlavaj, Stanislav Škorvánek a Dominik Riečický, obrancovia František Gajdoš a Dávid Mudrák a útočníci Martin Chromiak, Oliver Okuliar, a Viliam Čacho. "Je to pre nich veľká príležitosť. Chceme, aby dobre zapadli medzi skúsenejších spoluhráčov. Máme to takto takmer každý rok. Teraz nám nomináciu sťažili zranenia niektorých hráčov a na majstrovstvá sveta nemohli cestovať. Ďalší zasa majú povinnosti vo svojich kluboch," povedal tréner Slovákov.

Prečítajte si aj

Bratislavský Slovan chudobnejší o ďalšiu várku bodov. Kľúčový hráč si vybral Rakúsko

Okrem nováčikov má však tréner k dispozícii aj skúsených hráčov, najstarším je 32-ročný Libor Hudáček. "Na olympiáde sme mali iných a aj starších hráčov. Z NHL nikto neprišiel a počínali sme si dobre. Každý tím je odlišný. Hráčov, ktorých som v kariére viedol, tak sa ich snažím presvedčiť, aby zo seba vydali maximum a držali spolu."

Prečítajte si aj

VIDEO Elitný center sa sťahuje do Popradu, Kamzíci získali veľký úlovok

Sedemdesiatdvaročný Kanaďan stál ako hlavný tréner na striedačke Slovenska po prvý raz na MS v roku 2018 v Kodani. Čaká ho už piata účasť na svetovom šampionáte, no žiadny talizman si do Rigy neberie. "Nemám žiadny talizman. Ja každý deň beriem rovnako," uzavrel Ramsay.

Prečítajte si aj

Ygdxg hxdh xgd yxyg.Nominácia SR na MS 2023: Tréneri vyškrtli dvojicu z extraligy i legionára. Dve okienka sú otvorené
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články