Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Príprava bola zložitá a o častom cestovaní. Vypredaný Trenčín odprevadil hráča Dukly

TRENČÍN - Mário Grman rozhodol gólom sekundu pred koncom riadneho hracieho času záverečný duel slovenských hokejistov v príprave na MS proti Rakúsku (4:3). Pre obrancu Vítkovíc to bol zároveň jeho premiérový presný zásah v národnom drese.
Yhxf htxcghcgf dcbg.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Vedel som, že zostáva pár sekúnd do konca. Snažil som sa len dostať puk na bránu," uviedol Grman, ktorý sa po konci klubovej sezóny pripojil k národnému mužstvu už skôr, no až v sobotu odohral prvý zápas v príprave: "Cítil som sa tak na 80 percent v poriadku a verím, že na MS budem pripravený. Stále je to príprava. Dôležité je poučiť sa z chýb a naučiť sa systém, keďže prišli viacerí noví chalani a mohli sa zohrať."

Prečítajte si aj

Gydxg ydgxbxd g gydgd.Jeden za všetkých, bojoval ako o život. Nomináciu si zaslúži, povedal Frühauf o debutantovi na súpiske

Slováci tak odčinili prehru 3:6 v prvom zápase s Rakúskom v Kapfenbergu a okrem víťazstva sa v Trenčíne prezentovali aj lepším výkonom. Zverencom trénera Craiga Ramsayho k tomu výrazne pomohla výborná prvá tretina, po ktorej viedli 3:0. "Príprava nebola najlepšia, bola dosť zložitá a dosť sme sa nacestovali. Vieme, kde sú chyby a musíme na tom zapracovať. Ešte máme dosť času na to, aby sme ich odstránili," povedal Viliam Čacho.

Prečítajte si aj

Ygdxg hxdh xgd yxyg.Nominácia SR na MS 2023: Tréneri vyškrtli dvojicu z extraligy i legionára. Dve okienka sú otvorené

Dvadsaťštyriročný útočník odohral nedávno ukončenú klubovú sezónu práve v Trenčíne a užil si atmosféru počas prípravných duelov: "Vyrastal som tu a už som zažil plný štadión. Atmosféra je super, trenčianski diváci milujú hokej a to je vidno aj na tom, že bolo dvakrát vypredané," dodal Čacho, ktorý si vďaka úspešnej klubovej sezóne vybojoval kontrakt v majstrovskom Třinci.

Prečítajte si aj

Ďakujeme! Zaznelo z klubu, ktorý nepredĺžil zmluvu slovenskému hokejistovi
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články