Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2023: Slovákov doplnila dvojica finalistov, odchádza päť hokejistov

TRENČÍN - Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnia v záverečnom bloku prípravy pred MS útočník Oliver Okuliar a brankár Dominik Riečický. Realizačný tím sa zároveň rozlúčil s dvojicou brankárov Šimonom Latkóczym a Matejom Tomekom, obrancom Adamom Jánošíkom a útočníkmi Martinom Faškom-Rudášom a Jozef Balážom. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.
Gdx hfxc hfx gg xfghh htxc.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vedenie reprezentácie už skôr informovalo, že k národnému tímu sa pripoja aj obranca Mislav Rosandič a útočníci Miloš Kelemen a Libor Hudáček. Do tréningového procesu sa zapojili už aj obrancovia Patrik Koch a Mário Grman. Obaja sa objavili už na minulotýždňovom zraze, no Grman bojoval s chorobou a Koch si musel doliečiť menšie zranenie.

Prečítajte si aj

Vicemajster buduje mužstvo na ďalší ročník. Slovenský reprezentant končí

"Dobre vieme, čo môžeme očakávať od hráčov z českej extraligy. Koch, Rosadič a Grman sú skúsení borci, Okuliar sa v Hradci Králové stal lídrom tímu, bol jeden z najlepších hráčov v play off. Rosandiča aj Hudáčka poznáme veľmi dobre. Veríme, že každý z prichádzajúcich hráčov zvýši konkurenciu v mužstve pred tvorbou záverečnej nominácie," uviedol na margo príchodov asistent reprezentačného trénera Peter Frühauf.

Prečítajte si aj

Žilinu nepriviedol naspäť do najvyššej súťaže. Medzi Vlkmi nepokračuje dlhoročná postava

K zmenám prišlo aj na brankárskom poste. Duo Stanislav Škorvánek, Samuel Hlavaj doplní brankár majstrovských Košíc a najužitočnejší hráč uplynulej play off Tipos Extraligy Dominik Riečický. "Rozhodnutie nebolo ľahké, zavážili rôzne faktory. Šimon preukázal potrebné kvality a vidíme v ňom potenciál do budúcna. S Matejom sme počítali do určitej pozície, ale jeho výkony po zranení a výpadku neboli také, ako by sme si želali, čo uznal aj on sám," povedal pre hockeyslovakia.sk tréner brankárov Peter Kosa.

Prečítajte si aj

Brant Harris definitívne opustil Slovan. Kanadský strelec si vybral kvalitnejšiu ligu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články