Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U18 2023: Osemnástka zabojuje o bronz proti silnému favoritovi, s ktorým prehrala v skupine

BAZILEJ - Slovenskí hokejisti do 18 rokov bude hrať na MS vo Švajčiarsku o bronz. V sobotnom semifinále prehrali s favorizovaným tímom USA jednoznačne 1:7, keď ich jediný gól zaznamenal Dalibor Dvorský v polovici duelu. V nedeľu o 15.00 h nastúpia na zápas o 3. miesto proti Kanade, ktorá v druhom semifinále podľahla obhajcom titulu Švédom 2:7.
Zdroj: 44951
Zdieľajte:

Američania rozhodli o svojom triumfe prakticky už v prvej tretine, po ktorej viedli trojgólovým rozdielom. Hetrikom sa v ich drese blysol najproduktívnejší hráč turnaja Will Smith. Hráči USA v štatistike striel dominovali 50:28 a vyhrali aj svoj šiesty duel na prebiehajúcich MS. Dvorský má po ďalšom góle na konte spolu 12 bodov (7+5) a je tak už najproduktívnejší Slovák v histórii elitných šampionátov. Prekonal 11-bodové zápisy Mariána Gáboríka (1999) a Maxima Čajkoviča (2018). Po piatom inkasovanom góle nahradil Samuela Urbana v slovenskej bránke Lukáš Fürsten a za svoj chrbát pustil dva puky. Tretiu tretinu nedohral útočník František Dej, ktorý dostal za krosček trest do konca zápasu.

Prečítajte si aj

Gdx hf cgjhv xhfcg rdgfc.MS 2023: Slovákov posilnia traja hráči, o končiacich sa aktuálne rozhoduje

Mladí Slováci sa medzi najlepšie kvarteto na svetovom šampionáte dostali prvýkrát po 20 rokoch a už teraz majú vo vrecku minimálne tretí najlepší výsledok osemnástky na MS. Ziskom cenného kovu by zverenci trénera Tibora Tartaľa nadviazali na medailové pozície z roku 1999 (bronz) a 2003 (striebro). Ocenenie pre trojicu najlepších hráčov slovenského tímu na šampionáte si po zápase prevzali brankár Samuel Urban, obranca a kapitán Maxim Štrbák a útočník Dalibor Dvorský.

Prečítajte si aj

Libor Hudáček: Zahodili sme egá. Titul zatienila smutná správa, dvaja finalisti prídu do kádra SR

V druhom semifinále rozhodli Švédi o triumfe nad Kanadou štyrmi gólmi v druhej tretine. V drese "troch koruniek" zažiaril Otto Stenberg piatimi bodmi (2+3), jeho spoluhráč z útoku Felix Unger Sörum zaznamenal štyri asistencie. Slováci sa už s Kanadou stretli aj v základnej A-skupine prebiehajúceho turnaja, v meste Porrentruy s ňou prehrali tesne 3:4.

Prečítajte si aj

Zdolaný finalista prevetral kabínu. Končí desiatka hráčov, štyria hrali aj u nás
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články