Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO To isté som robil v Bystrici aj Litvínove, Vladimír Országh komentuje český titul

TŘINEC - Vladimír Országh získal na Slovensku dva tituly s Banskou Bystricou, v piatok pridal ďalší v českej lige. Asistent trénera Zdeňka Motáka sa tešil z triumfu s Třincom a ako uviedol pre TASR, tento titul si váži zo športového hľadiska viac, ako tie slovenské.
Zdroj: 44942
Zdieľajte:

Oceliari zdolali v šiestom finálovom zápase Hradec Králové 4:1, víťazný gól strelil v 57. minúte Libor Hudáček. Ďalšie dva góly dali domáci do prázdnej bránky. V sérii tak triumfovali 4:2, Hradcu sa ju nepodarilo otočiť. Tím z východu Čiech v nej totiž prehrával už 0:3, ale po dvoch triumfoch znížil, no v piatok vo Werk Aréne už na domácich nestačil. Třinec sa ujal vedenia po góle ďalšieho Slováka Martina Marinčina a vo finálovej sérii vždy platilo, že kto dá v zápase prvý gól, ten zvíťazí.

Prečítajte si aj

Gdxg hfj gg rtfh gxd gfst.VIDEO Na slovenskej strane sa objavila nostalgia. Pardavý chválil útok, nedostatky vidí vzadu

"Áno, kto dal prvý gól vyhral, ale nemuselo to tak dopadnúť. My sme sa potrebovali vrátiť k tomu hokeju, ktorý sme predvádzali, teda najmä dobrá obrana, to sme v Hradci nerobili. Mali sme tam okienka a Hradec to trestal. Teraz sme hrali svoju hru, dobre sme bránili stredné pásmo. Dali sme prvý gól, čo nám pomohlo. Aj keď súper vyrovnal, stále sme sa držali plánu. Čím viac sa zápas blížil ku koncu bolo jasné, že kto dá gól vyhrá. Sme radi, že sme to boli my. Sú to skvelé pocity získať titul pred domácimi fanúšikmi," povedal Országh pre TASR.

Prečítajte si aj

Dobojované! Třinec získal štvrtý titul v rade, o ktorom rozhodli Slováci!

Pri víťaznom góle si Hudáček našiel priestor na pravej strane klziska a po prihrávke Voženílka spoza bránky poslal puk k pravej žŕdke. Slovenský útočník nehral prvé tri finálové zápasy pre trest, ktorý dostal v semifinálovej sérii s Pardubicami, napokon sa však stal on tým rozhodujúcim faktorom finále. Po návrate z trestu hral vo štvrtom zápase vo štvrtom útoku, v piatok ho tréneri posunuli do druhej formácie. "Libor je muž momentu. Je to hráč, ktorý robí extraordinárne veci a veci, ktoré iný hráč nespraví. Má možno slabšie miesta v defenzíve, ale v ofenzíve mu môžete dôverovať, že niečo vymyslí. A napokon aj vymyslel s pomocou spoluhráčov a splnil svoju úlohu. Je jedno, v ktorom útoku hrá, každý rešpektoval svoju úlohu. Som za neho rád a vôbec za všetkých," dodal Országh.

Prečítajte si aj

V Poprade skončil kouč Peter Mikula a desať hokejistov

Slovenský tréner sa v rokoch 2017 a 2018 tešil z titulu z Banskou Bystricou, ten český si cení ešte viac. Spolu so Zdeňkom Motákom prevzali tím pred touto sezónou po Václavovi Varaďovi, ktorý pred nimi získal s Oceliarmi tri tituly v sérii. "Toto je môj tretí titul a je asi najcennejší. Česká liga je o level vyššia ako slovenská. Prišli sme do mužstva, ktoré predtým získalo tri tituly. Odišiel z neho ich strojca, boli sme v ťažkej pozícii, odišli nám nejakí kľúčoví hráči. Základná časť bola hore-dolu, do play off sme išli zo šiesteho miesta. Keď si zoberieme, ako sme sa dopracovali k titulu, že sme museli hrať predkolo, potom sme prešli cez Spartu a Pardubice, teda mužstvá, ktoré mali najväčšiu šancu na titul a napokon aj cez Hradec, ktorý mal v play off skvelú sezónu, tak som naozaj rád, že sme to zvládli."

Prečítajte si aj

Pár dní po finále podpísal kontrakt. Pavel Klhůfek má pôsobisko na budúci ročník

Országh pred príchodom na severovýchod Čiech pôsobil dva roky ako hlavný tréner v Litvínove, v Třinci sa musel prispôsobiť inej úlohe. Tá však pre neho nebola nová: "Pre mňa to nebola zmena. Mal som na starosti útočníkov a ich striedania, nasadzovanie útokov, prípravu na zápas. Táto spolupráca mi vyhovovala, pretože to isté som robil v Bystrici a Litvínove. Zdendo to ako hlavný kouč zastrešoval, mal na starosti obrancov. Pre mňa to bola skvelá spolupráca," uzavrel pre TASR.

Prečítajte si aj

Zdolaný finalista prevetral kabínu. Končí desiatka hráčov, štyria hrali aj u nás
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články